BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto

Te koop: BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 34.655   Vermogen 120 pk
Bouwjaar 1974   Cilinderinhoud 1991 cc
Kleur exterieur Granat Rot Metallic   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch Alpina lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,9 sec   Banden Uniroyal
Topsnelheid 180 km/u   Productieaantallen 77639
Chassisnummer 3695289   Overig Origineel Nederlandse auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De kenner weet het, een beter sturende en leuker rijdende auto dan de BMW 2002 was er begin jaren zeventig voor de toenmalige nieuwprijs nauwelijks te koop. En daar schuilt ook de verklaring voor de relatieve zeldzaamheid van de '02 serie in. Immers een exoot zette je weg onder een hoes in de garage, een betaalbare BMW daar ging je mee rijden. En hoe! Wat een stuur- en weggedrag heeft zo'n 2002!Bovendien bleken ze behoorlijk roestgevoelig wat in het geval van dagelijks gebruik geen ideale combinatie was teneinde van een lang leven te genieten. Zo zijn er echt maar weinig harde en gave exemplaren van de 2002 over. Bedenk daarbij dat ze lang nét even te weinig waard waren om ze vakkundig te restaureren. Een origineel en gaaf exemplaar verdient daarom nog steeds de voorkeur. Hoewel het tegenwoordig zeer de moeite loont om ze goed te restaureren. De liefhebber/verzamelaar gaat natuurlijk voor het origineel. Het hier getoonde exemplaar is wel echt een bijzondere vondst. De carrosserie maakt, zoals de foto's illustreren een geweldig goede indruk, geen roest! Bijzonder is dat het hier een origineel Nederlands geleverde auto betreft. En dan in deze conditie! Zie bijvoorbeeld de bovenzijde van het dashboard, de hemelbekleding, de originele onbeschadigde vloerbekleding, conditie van de motorruimte, afwatergootjes en bodem. Kortom een bijzonder gaaf en origineel exemplaar in een fraaie kleurstelling. Afkomstig van een echte liefhebber die haar getuige de aanwezige rekeningen, stuur en kleppendeksel met een blik op de toekomst zeer goed verzorgde. Een heuse tijdmachine.

Uitrusting

Aan opties deed BMW toen niet echt. Wel is de auto voorzien van hoofdsteunen, een fraai sportstuur en tijdcorrecte radio.

Exterieur

Zeer mooie en onbeschadigde carrosserie in fraai Granat Rot Metallic. Strakke, gave en roestvrije carrosserie. De lak is van hoge, diep glanzende, kwaliteit. Ook het chroomwerk van de auto schijnt u in de ogen. De eveneens verchroomde bumpers staan mooi recht en onbeschadigd op de auto. Keurig symmetrische passingen. Dit is een bovengemiddeld fraaie 2002 die in deze kleur en conditie zeldzaam is.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en onbeschadigd. Het lijkt wel of de aangegeven kilometerstand daadwerkelijk zo laag is. De stoelen zijn vrij van gebruikssporen, de vloerbekleding onbeschadigd en er is bijvoorbeeld geen kraak in het dashboard. Alle hendels, schakelaars en klokken zijn mooi fris en functioneren zoals het moet. Een prachtig origineel geheel.

Interieur BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte verdient een bijzondere vermelding. Juist hier heeft een '02 vaak roest, dit exemplaar heeft dat uiteraard niet. Wel is alles in de motorruimte zoals deze destijds de fabriek verliet. Zelfs de fabrieksstickers zijn nog overal aanwezig. Ook de kofferruimte is van dit niveau. Gereedschap, krik en reservewiel aanwezig. De auto is voorzien van vier originele Alpina velgen met uitstekende banden.

Motor BMW 2002 '74 origineel nederlandse auto

Service geschiedenis

Dit is een origineel Nederlands geleverde 2002. Voor veel liefhebbers een pré. Duidelijk een garage gestalde auto geweest en zeer weinig gebruikt, waarschijnlijk nooit in de winter. Zeer goed onderhouden. Bij de auto zijn onderhoudsrekeningen aanwezig. Deze goed rijdende 2002 is rijklaar. De ultieme auto voor wie wil rijden en af en toe eens wil poetsen, of andersom.