Ferrari 400i Manual '82 78.000km

Te koop: Ferrari 400i Manual '82 78.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 400i Manual '82 78.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 400i Manual '82 78.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 78.377   Vermogen 310 pk
Bouwjaar 1982   Cilinderinhoud 4823 cc
Kleur exterieur Grigio Scuro   Motor configuratie V12 met Bosch injectie
Kleur interieur Creme   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Cromodora lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,6 sec   Banden Michelin TRX
Topsnelheid 232 km/u   Productieaantallen 422
Chassisnummer ZFFEB07B000042519   Overig Handgeschakeld.
Export/import service

Model historie en beschrijving

'Gentlemen start your Engines' is zelden beter van toepassing. De Ferrari 400i is bij uitstek een Gentlemen Ferrari uit de klassieke lijn. En dan is er die motor! 12 cylinders in V-vorm op basis van het beroemde Colombo motorblok die u in de basis bijvoorbeeld ook aantreft in de beroemde 365GTB/4 Daytona. De stijlvolle belijning van de Ferrari 400 krijgt steeds meer waardering, immers een sportauto-ontwerp uit 1980 maakte tien jaar terug een andere indruk dan heden. Bovendien wás ze destijds ook minder klassiek dan ze nu is. Gebaseerd op de 365GT4 2+2 die al in 1972 verscheen was het een 'jaren zeventig ontwerp' wat haar tijd vooruit was en wellicht ook daarom later waardering begon te oogsten. In combinatie met de zeldzaamheid, van de handgeschakelde versie zijn er zelfs maar 422 gebouwd, is dat de auto aanleiding tot een flinke waardestijging in de afgelopen jaren geweest. Terecht, met zoveel waar voor uw geld. Het prachtige Pininfarina ontwerp, het sfeervolle interieur voorzien van het mooiste leer én hout, een betrouwbare V12 met Bosch injectie en distributiekettingen en indrukwekkende rijeigenschappen, het is er allemaal voor een redelijke prijs. In deze stijlvolle kleurstelling in combinatie met het lichte interieur een lust voor het oog. Afkomstig uit een Italiaanse collectie waardoor de auto niet de nadelen van onze hoge luchtvochtigheid heeft ondervonden. Een origineel en echt mooi exemplaar.

Uitrusting

Veel opties waren er in die tijd niet beschikbaar. Vanzelfsprekend kreeg je voor zoveel geld wel een interieur wat volledig met leer was bekleed en voorzien van echt hout. Airconditioning was standaard evenals de fraaie lichtmetalen velgen en elektrische ramen.

Exterieur

In stijlvol donkergrijs metallic uitgevoerde carrosserie zonder vermeldenswaardige gebruikssporen. Mooi strak plaatwerk, altijd schadevrij gebleven. Geen roest. Om cosmetische redenen één maal nieuw vakkundig gespoten. De auto is geheel steenslagvrij. Ook de bumpers zijn vrij van parkeervegen of beschadigingen. De zeer moeilijk te vinden knipperlichten aan de voorzijde zijn als nieuw. Al het glaswerk is origineel en onbeschadigd. Deze 400i maakt als geheel een bijzonder fraaie, klassieke en stijlvolle indruk.

Interieur

Het interieur van deze 400i is volledig origineel, alleen de vloermatten zijn éénmaal vernieuwd en nog steeds mooi schoon. De gevoelige ivoorkleurige stoelen zijn eveneens mooi schoon en hebben de originele vorm nog goed behouden. Niets aan 'doorgezeten'. De deurpanelen, dashboard en alle schakelaars en knoppen zijn mooi onbeschadigd en schoon. Het hout in de middenconsole is echt wortelnoten en mooi glanzend. Het met leer beklede stuur is onbeschadigd en mooi glad. Er is nooit gerookt in deze 400i.

Interieur Ferrari 400i Manual '82 78.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 310pk sterke V12 met dubbele Bosch injectie, wet-sump, stelbare distributiekettingen en bovenliggende nokkenassen treft u in de keurig verzorgde motorruimte. Alles mooi zoals het de fabriek verliet, plaatjes, stickers en motorkap isolatie keurig aanwezig. De motor loopt perfect rond, rookt niet en de oliedruk meter geeft een mooie waarde aan. In de kofferbak treft u de originele, schone en onbeschadigde bekleding. Hier ook een volwaardig reservewiel en het boordgereedschap/krik. De fraaie Cromodora velgen zijn onbeschadigd en vrij van remstof. De Michelin TRX banden hebben ruim voldoende profiel.

Motor Ferrari 400i Manual '82 78.000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1982 door een officiele Ferrari dealer in Rome. In die tijd was de 400i een zeer kostbare auto die dientengevolge altijd wel serieus verzorgd werd. Dit is ook nu nog merkbaar. Een mooie motorcultuur, fijn weggedrag en geen vreemde bijgeluiden zijn wat voorbeelden. Slechts drie zorgvuldige eigenaren had deze 400i. De originele handleiding en onderhoudsboekje zijn aanwezig. Een aantal jaren terug is uitvoerig groot onderhoud uitgevoerd waarbij zelfs de motor is uitgebouwd, foto's aanwezig. Inmiddels hebben wij ook de uitlaat compleet vernieuwd. De auto is altijd origineel en schadevrij gebleven. Alles bij elkaar een klassieker zoals ze hoort te zijn. Bovendien met een uitmuntende prijs/kwaliteits verhouding. De prijs is inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en onderhoudsbeurt. Rijklaar dus.