Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km

Te koop: Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 14.845   Vermogen 510 pk
Bouwjaar 2008   Cilinderinhoud 4308 cc
Kleur exterieur Rosso Scuderia   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Alcantara   Velgen 19 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 3,6 sec   Banden Pirelli PZero
Topsnelheid 320 km/u   Productieaantallen 3280
Chassisnummer ZFFKZ64B000164782   Overig Geheel origineel, nieuwstaat.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Niemand minder dan Michael Schumacher hielp actief bij de ontwikkeling van de Ferrari 430 Scuderia. Dat de auto met 100kg gewichtsafname en 20pk meer motorvermogen sneller en agieler zou zijn begrepen de ingenieurs van Ferrari zelf ook wel. Hoe echter dat vermogen zo te beteugelen dat, dankzij toepassing van het revolutionaire electronische differentieel, de auto zo hard mogelijk een bocht kon nemen wist als beste een coureur van het niveau Schumacher over te brengen. Professioneel vertaald naar de jongens die de software ontwikkelde voor het zogenaamde F1-Trac differentieel. Het resultaat is verbluffend. Het electronisch gestuurde sperdifferentieel werkt in combinatie met een geavanceerde versie van Traction Control als een automatische regulering van acceleratie en tractie. Populair gezegd, heb het lef om juist voor de bocht het gas in te trappen en de 430 Scuderia sleept je door die bocht. Zelfs een onervaren coureur kan met de Scuderia eenvoudig uit de voeten, en desgewenst de electronische hulpmiddelen uitzetten. Uit eigen ervaring weet ik dat de Scuderia op het circuit met gemak rondjes rijdt om haar voorganger de 360. Niet geheel onlogisch ook met maar liefst 510pk onder de transparante motorkap, slechts 1250kg schoon aan de haak en keramische remmen zo groot als een putdeksel. En waar het naar mijn mening in zo'n auto allemaal om draait, beleving!, dat biedt bijna geen auto beter dan deze 430 Scuderia. Echt messcherp sturend, grip als een Formule auto en in 60milliseconden naar de volgende versnelling schakelend. Waarbij in de Race modus de klap in je rug van het opschakelen én het sensationele motorgeluid de beleving maximaliseren. Geloof mij, leuker wordt het niet. Vergeet die investerings overwegingen, zeldzaam blijft zo'n auto toch wel, en ga rijden! Ze zien u thuis voorlopig niet meer. Zeker weten.

Michael, we hopen dat we je ooit kunnen bedanken.

Uitrusting

Een 430 Scuderia is voorzien van automatische climat control, lichtgewicht sportstoelen, onopvallende rolbeugel, Ferrari (Becker) radio/cd speler, electrische ramen en dat sportstuur met daarop de zgn rode manettino om de diverse standen van het diff in te stellen.

Exterieur

Deze Scuderia is geheel origineel. Alles eerste lak, rondom nog voorzien van de originele steenslag stickers. Optisch in perfecte staat. Geen beschadiging op te zien.

Interieur

Uiteraard is gezien de lage kilometerstand ook het interieur als nieuw. Geen instapsporen, geen kale knopjes. Alles in concoursconditie.

Interieur Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De speciale 19 inch lichtmetalen velgen zijn geheel onbeschadigd en voorzien van de juiste Pirelli PZero banden. Motor- en kofferruimte lijken ongebruikt.

Motor Ferrari 430 Scuderia '08 14.000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in december 2008 door de Duitse Ferrari dealer Ulrich in Frankfurt. In 2015 door mij geleverd aan de enige Nederlandse eigenaar. Destijds met 12.900km. Mijn klant heeft teveel andere leuke interesses om met de auto te rijden, vindt dat jammer en vroeg me daarom de auto te verkopen. Graag natuurlijk. Alle originele documentatie, facturen, boekjes, hoes en sleutels zijn aanwezig. De auto is in absolute nieuwstaat en direct rijklaar.