Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km

Te koop: Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 64.000   Vermogen 270 pk
Bouwjaar 1986   Cilinderinhoud 3184 cc
Kleur exterieur Lakzwart   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,9 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 810
Chassisnummer ZFFWC26B000063003   Overig Slechts 810 Cabriolet's met 3.2ltr. motor.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Ferrari Mondial komt de eer toe als enige ooit gebouwde productie auto voorzien te zijn van zowel een centraal geplaatste motor als vier serieuze zitplaatsen. Een niet mis te verstane prestatie dus. Welke cabriolet met de allure en handling van een Ferrari biedt de mogelijkheid om uw kinderen mee te nemen?Let u ook op de unieke zitpositie voorin, de korte afstand tussen stuur en voorwiel verlevendigen het stuurkarakter en benadrukken het sportieve DNA van deze Ferrari. En dan is zo ook nog 'betaalbaar', althans nu nog. Dit ondanks de geringe productieaantallen, de markt krijgt langzaam door dat ook de Mondial een echte klassieke Ferrari met dito waardeontwikkeling aan het worden is. Het is wel zaak dat u voor de meest aantrekkelijke variant uit de Mondial serie kiest. Het hier aangeboden exemplaar, met 3.2ltr motor, is er een uit de serie die iedere kenner u zal aanbevelen. Het is de meest doorontwikkelde en krachtige versie, met de techniek van de 328, voordat de Mondial T als laatste zijn opwachting maakt. Deze laatste heeft de motor in de lengterichting en moet in tegenstelling tot de Mondial 3.2 compleet uitgebouwd worden om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren. Bovendien is de Mondial 3.2 wegenbelastingvriendelijk en dat is best interessant bij een auto welke men gemiddeld niet veel zal gebruiken. Dit bijzonder fraaie exemplaar selecteerde ik op de uitzonderlijke verzorgde indruk die de auto maakte. Bovendien is ze nu eens niet rood en zonder de exacte aantallen te kennen kan ik u garanderen dat zwart zeer zeldzaam is. De auto heeft een degelijke liefhebbers achtergrond. Alleen gebruikt met mooi weer, goed gedocumenteerd, schadevrij en geheel origineel. Een aantrekkelijke gelegenheid om een investering met hoge fun-factor te verwerven.

Uitrusting

Voorzien van o.a. airconditioning, elektrische raambediening, elektrische antenne, centrale deurvergrendeling, een volledig in leer uitgevoerd interieur.

Exterieur

In zeldzaam lakzwart uitgevoerde carrosserie met een prachtige lakkwaliteit. Diepe glans op de grotendeels eerste laklaag. Geen beschadigingen, geen steenslag, geen gebruikssporen. Ook de in de kleur meegespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen. Schadevrije auto dus met perfecte passingen. Origineel onbeschadigd glaswerk. Goed functionerende klaplampen. Zeer mooi en onbeschadigd cabriodak.

Interieur

Het interieur van deze Mondial is van uitzonderlijke kwaliteit. Het vertaald duidelijk het beperkte en zorgvuldige gebruik van deze stijlvolle cabriolet. De met beige Connolly leer beklede stoelen zijn onbeschadigd en strak. Ook het dashboard, deurpanelen en middenconsole zijn met dubbel doorgestikt leer bekleed en onbeschadigd. Alle schakelaars, hendels en klokken onbeschadigd en correct functionerend. De vloerbekleding is vrij van slijtsporen en origineel. Alles bij elkaar een prachtig geheel.

Interieur Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de fanatiek verzorgde motorruimte treft u de originele dwarsgeplaatste 270pk sterke 3.2ltr. motor. Zie de foto's. De gehele omgeving van de motor is origineel en niet verprutst. Isolatiemateriaal waar het hoort, leidingen onbeschadigd en niet uitgedroogd. Zichtbaar onderhouden. Keurig schoon en droog. De kofferruimte lijkt ongebruikt, is ook onbeschadigd. Voor treft u het reservewiel, de nieuwe accu en het originele boordgereedschap. De lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade, hebben nooit pekel gezien en zijn ook vrij van ingesleten remstof. Zeer goede Michelin's hier omheen.

Motor Ferrari Mondial 3.2 Cabriolet '86 64000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in het Italiaanse Torino in 1986. Altijd gebruikt als tweede of derde auto, en alleen op mooie zomerse momenten. De laatste eigenaar is een oudere liefhebber/verzamelaar die de auto meer dan vijftien jaar in zijn bezit had. Keurig droog gestald in de bijgebouwen van zijn prachtige Italiaanse herenboederij. In 2014 liet hij bij de Ferarri dealer de distributie nog eens vernieuwen. Keurig aangetekend in het originele serviceboekje. Ook recent werden de distributieriemen vernieuwd en voerde Ferrari Kroymans onderhoud aan de auto uit. Factuur voorhanden. In de boordmap treft u eveneens het Ferrari instructieboekje en lijst met serviceadressen. De auto is volledig origineel en schadevrij. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.