Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72

Te koop: Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 5.425   Vermogen 165 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 3253 cc
Kleur exterieur Blu Metallizzato Metallic   Motor configuratie V6 met carburatie
Kleur interieur Tangerine   Motor nummer Matching
Bekleding Velours   Velgen 14 inch Cromodora lichtmet.
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 195 km/u   Productieaantallen 4491
Chassisnummer 130BC0002045   Overig Super origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Liefde op het eerste gezicht. Niet nadenken, doen. En dan staat ze na een paar weken opeens voor je in Warmond. Niet klein, niet direct knuffelbaar, heus wel hier een daar een scherp kantje aan en zeer karaktervol. En dat maakt ze nu juist zo zeldzaam aantrekkelijk. Haar gelijke zul je nooit vinden, haar DNA is immers uniek. Italië is haar geboorteland, Paolo Martin haar vader. Pininfarina stond aan haar kraambed en ze ontwikkelde zich naar het gezegde 'lelijk in de luier, mooi in de sluier'. De Fiat 130 Coupe is begonnen aan haar modellencarriere. Opeens ziet de liefhebber met smaak haar staan en realiseert men zich hoe zeldzaam ze is. Hoe fraai en elegant belijnd zoals alleen een Italiaanse kan zijn. Met een groot hart, vol temperament en ook weer zo eenvoudig te temmen. Een zorgenkind kan ze heus ook zijn, hoewel dit type een wel zeer degelijke achtergrond en conditie heeft. Bovendien schept dat nu juist die band waar uw leven zo door wordt verrijkt. Kortom alle redenen om een aanstaand huwelijk te overwegen. De mee te brengen bruidsschat is ook zeer te overzien en zal u op termijn geen windeieren leggen. Als u maar geen windjes laat waar ze bij is...

Uitrusting

Zoals een voormalig topmodel betaamt rijk voorzien van opties; elektrische ramen, stuurbekrachtiging, airconditioning, in hoogte en lengte verstelbaar stuur, dubbele claxon, in hoogte verstelbare stoelen en een arsenaal aan metertjes.

Exterieur

In fraai Blu Metalizzatto Metallic gelakte carrosserie in een zeldzame kwaliteit. Volledig roestvrij, ook nooit roest gehad. Overal droog, scherpe flensranden, perfecte passingen en een diep glanzende foutloze lak.
Alles zeer goed geconserveerd en verzorgd. Strak plaatwerk zonder ook maar één deukje of beschadiging. Bumpers voor en achter kaarsrecht en mooi aansluitend op de carrosserie. Vrij van parkeervegen. Chroomdelen allen diep glanzend en vrij van weersinvloeden. Het uiterlijk van deze Fiat 130 laat zich naar mijn bescheiden mening omschrijven als 'concoursstaat'.

Interieur

Ook het interieur is van een kwaliteit die men in de regel alleen in auto's van een paar jaar oud aantreft. Dankzij garage stalling heeft de zon, die in midden Italië s'zomers onbarmhartig dashboards kan vernielen, geen droogtesporen in deze Coupe achtergelaten. Het velours op de stoelen is min of meer in nieuwstaat. Ook de vloerbekleding, hemelbekleding, deurpanelen, etc. u gaat nergens kritiek op hebben.
De juiste 'Fiat geur' ruikt u bij het instappen. Kenmerkend voor een origineel en weinig gebruikt interieur. Alle schakelaars en meters correct werkend.

Interieur Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Bijzonder fraaie en geheel originele motorruimte. Niets aan veranderd of versleuteld. Mooi droog, geen roest, geen olieaanslag. De enorme kofferbak is onbeschadigd en droog. Origineel reservewiel, krik en gereedschap aanwezig. De lichtmetalen Cromodora velgen zijn vrij van parkeerschade. Correcte Pirelli's daar omheen.

Motor Fiat 130 Coupe Manuale 'concours' '72

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in door een Italiaanse Fiat dealer in de buurt van Bologna. Afkomstig van de tweede eigenaar, een grote Volkswagen dealer die zijn leven lang verzamelde en nu vanwege zijn hoge leeftijd zijn collectie wil afbouwen. In Nederland betaalde men in die tijd al een forse fl.48.000,- voor een 130 Coupe, in Italië was de auto in verhouding ook zeer prijzig. Een van de belangrijkste redenen waarom ze zeldzaam zijn (slechts 4491 stuks). Dit ondanks de zeer positieve ontvangst van de auto door de internationale autopers. De auto kreeg lovende kritieken m.b.t. de rijeigenschappen, comfort en de hoge standaard van het interieur. In de loop der jaren bleek wel dat ze ook wel eens roest gingen vertonen afhankelijk van het gebruik en stalling. Deze 130 coupe heeft daar nimmer last van gehad. Niets aan gelast, geen schade gehad. Originele instructieboekje aanwezig. Prijs inclusief NL kenteken in 'oud blauw' en nieuwe APK.