Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04

Te koop: Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04

Deze auto doorsturen

Betreft Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 86.684   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 2004   Cilinderinhoud 4196 cc
Kleur exterieur Ebony Black metallic   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 18 inch Jaguar velg
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 18000
Chassisnummer SAJAA42P352A41824   Overig Origineel Nederlandse auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Wanneer u zich een stijlvolle, comfortabele en snelle cabriolet wenst zijn er slechts een handvol aanbieders. Een Duitser is goed in bijna alles, klasse kopen ook zij in de UK. De tijdloze Xk8 was bij introductie al een klassieker in spé. Terwijl de auto geen last heeft van de klassieke Engelse maandagochtend problematiek. Hoewel ze dat dan weer grotendeels te danken hadden aan de strenge Amerikaanse blik over de schouders van eigenaar, destijds Ford. Kortom op ieder vlak zit het wel goed met de Xk8. Wij verkopen ze regelmatig en mogen dus uit rijke ervaring vaststellen dat het ook na vijftien jaar nog zeer betrouwbare auto's zijn. Onze monteurs kunnen het u bevestigen. De 300pk sterke V8 maakt dat de auto soepel, snel en stil is. Hoewel de auto u niet direct dwingt tot flink gas geven, het interieur is zo rustgevend én mooi, daar wil je van genieten. In dit land verdien je daar in een paar jaar toch minimaal de aanschafprijs van de auto mee terug. Overigens, een stukje de grens over en u rijdt net zo makkelijk 250km/u. Deze Xk is een wel zeer bijzondere, uit de laatste en gemodificeerde serie met de als probleemloos bekend staande 4.2ltr. 300pk sterke V8 motor. Nieuw verkocht door de Nederlandse Jaguar dealer de Koning in Arnhem en altijd dealer onderhouden, ook recent nog. De auto is nauwelijks anders dan op het moment van afleveren. Geheel origineel en vrij van zichtbare gebruikssporen. Dat mag dan ook wel gezien de aantrekkelijk lage kilometerstand. Zeldzame auto in een zeldzaam mooie conditie.

Uitrusting

Uiteraard zeer compleet uitgerust; automatische climat control, stoelverwarming, cruise control, volledig elektrische bediening van het cabriodak, volledig elektrische stoelverstelling, Jaguar Audio installatie met CD wisselaar en navigatie, elektrisch verstelbaar stuur, windscherm, 18 inch Jaguar lichtmetalen velgen, Parc Distance Control achter, xenon verlichting, etc.

Exterieur

In strak Ebony Black Metallic uitgevoerde carrosserie. Geheel origineel en bijna geheel in de eerst lak. Geen vermeldenswaardig gebruiksspoor op te bekennen en uiteraard geheel schadevrij. Ook de in de wagenkleur meegespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen of steenslag. De lakkwaliteit is dankzij garagestalling hoog en heeft een mooi diepe glans. Het glas is rondom origineel en onbeschadigd. Het originele cabriodak heeft geen slijtplekken en zit mooi strak op het mechaniek. In de achterruit is verwarming aanwezig. De autoverkoper noemt dit een auto in 'nieuwstaat'. Zelfs met maar 86.000km kan dat niet, u begrijpt die verkoper wel..

Interieur

Volledig origineel en onbeschadigd, zo eenvoudig laat zich dit interieur beschrijven. Het prachtige lichte leer wat zo mooi contrasteert met de Ebony Black carrosserie is toch ook gevoelig voor vuil en slijtage. In deze Xk is daar geen sprake van. Ook geen instapsporen. Alles voelt stevig als ware het nieuw aan. De demping in de stoelen, het stuur, de schakelaars, etc. alles is even fris en lijkt wel ongebruikt. Op de vloer originele Jaguar matten. Op de stoelen, achter bankjes, deurpanelen en dashboard is mooi zacht leer aangebracht. De binnenhemel van het cabriodak is mooi schoon. Er is niet gerookt in deze Xk. Ze ruikt zelfs als nieuw.

Interieur Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Deze Xk8 heeft al de 4.2ltr motor die ook in het opvolgende type werd gebruikt. Met de gemodificeerde distributie dus. Probleemloos sinds die tijd. Het niet geringe vermogen van 300pk bezorgd de auto niet alleen snelheid, souplesse en rust zijn ook haar sterke kanten. Misschien zelfs wel belangrijker. De motorruimte is vanzelfsprekend ook als nieuw. Keurig door de dealer onderhouden. Alle kleuren op het materiaal, stickers, typeplaatjes e.d. zijn als nieuw en op de originele plaats aanwezig. In de kofferruimte is alles onbeschadigd en origineel. Onder de laadvloer een reservewiel en het boordgereedschap. Achterin treft u ook de CD wisselaar en navigatie leesapparaat. De 18 inch lichtmetalen velgen zijn typerend voor de 'Final Edition' versie. Uitstekende Pirelli banden zijn er gemonteerd.

Motor Jaguar Xk8 4.2 Cabriolet Final Edition NL-auto '04

Service geschiedenis

In 2004 werd deze Xk8 Cabriolet aan de eerste Nederlandse eigenaar geleverd door Jaguar de Koning in Arnhem. Het visitekaartje van de verkoper destijds zit nog in de boordmap. Van de tweede eigenaar ruilde ik de auto in. Ook de tweede eigenaar is een echte liefhebber die het merk trouw bleef en een andere Jaguar bij mij kocht. Hij zorgde met veel liefde voor deze Xk die derhalve in bovengemiddeld goede conditie is. De originele onderhoudsboekjes getuigen van sluitend onderhoud. Alle documentatie van Jaguar en onderhoudsrekeningen zijn aanwezig. De sleutelset is compleet. De Xk8 is zeker in de laatste, sterk verbeterde, versie inmiddels een gezochte klassieker. Het is de laatste Jaguar met een klassieke belijning geïnspireerd op de legendarische E type. Dit maakt de auto een gezocht type onder liefhebbers. Fijn om te weten dat u in goed gezelschap bent en u een verantwoorde investering doet.
Deze Xk8 wordt afgeleverd inclusief garantie, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.