Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'

Te koop: Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'

Deze auto doorsturen

Betreft Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 103.000   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1298 cc
Kleur exterieur Blu Scuro   Motor configuratie V4 met Solex carburateurs
Kleur interieur Blu   Motor nummer Matching
Bekleding Stof   Velgen 14 inch Cromodora lichtmet.
0 - 100 km/u 11,9 sec   Banden Firestone
Topsnelheid 175 km/u   Productieaantallen 11276
Chassisnummer 818630007994   Overig Concours conditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fulvia is technisch een hoogstaand ontwikkelde auto. De vormgeving echter oogst pas de laatste jaren waardering bij het grote publiek. Daardoor waren ze te lang niet voldoende waard om ze goed te restaureren. Gemiddeld zijn oudere Lancia's zeker niet zo roestgevoelig als men denkt, dat imago hebben ze overgehouden van het tijdperk ruim na 1970 waar Fiat eigenaar werd. Het lakwerk en rubbers zijn wel, althans op de meeste plaatsen in Italië dan, vaak dof en uitgedroogt. Door die geringe waarde, tot een vijf jaar terug, werden echt volledige restauraties matig uitgevoerd dus een origineel exemplaar valt te prefereren. Het hier aangeboden exemplaar is een fraai originele auto die vanwege het vele zonlicht een keer nieuw is gelakt en voorzien van nieuwe rubbers. Ook de stoelen en achterbank werden prachtig nieuw bekleed. Voor het overige is het een subliem originele auto. Kijk eens naar de foto's van de motorruimte, het interieur en kofferbak. Ook deze Fulvia is een heuse tijdmachine. Het is een exemplaar uit de 2e serie met de wat sterkere, gemodificeerde, 90pk motor. Een zeer goed rijdende Fulvia met een prachtuitstraling. Kwalitatief van het hoogste niveau, zelden zie ik ze zo. Ik hoop dat u mijn enthousiasme eens komt delen.

Uitrusting

Opties bestonden destijds niet. Wel is de auto voorzien van sfeervolle velours matten over de originele rubber vloerbekleding. Er is een fraaie stuurhoes over het houten stuurwiel aangebracht. U besluit wat u mooier vindt.

Exterieur

Prachtige carrosserie. Roestvrij. Perfecte passingen, de deuren sluiten als de spreekwoordelijke kluis. Extreem strak plaatwerk. Bijzonder mooie diep donkerblauwe kleur, top spuitwerk. Geen gebruikssporen, geen deukjes en geen krasjes. Nieuw gespoten door iemand die echt gemotiveerd was om er een topklus van te maken. Het chroom en de rvs bumpers met zeer mooie glans.

Interieur

Prachtig stemmig nieuwe blauwe stof op de stoelen en achterbank. Exact als het origineel. De vorm en steun van de stoelen is als nieuw. Het dashboard, stuur, schakelaars, klokken en hendels zijn allen onbeschadigd, mooi en goed werkend. Mooi hout op het dashboard. Nieuwe velours matten in de correcte kleur op de vloer. Een schitterend geheel!

Interieur Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is volledig origineel en onaangeraakt. Matching motor met Solex carburateurs. Zeer mooi lopende motor. Origineel typeplaatje en fabriekssticker aanwezig. De fraaie 'bergclaxon' kan er op verzoek eventueel uit. Ook de kofferbak is fris, schoon en roestvrij. Origineel reservewiel, krik en boordgereedschap hier aanwezig. De 14 inch Cromodora velgen zijn onbeschadigd en voorzien van vier nieuwe banden.

Motor Lancia Fulvia Coupe 1.3S '72 'da concorso'

Service geschiedenis

Nieuw verkocht door de officiële Lancia dealer in de buurt van het Italiaanse Modena. De dans ontsprongen als het gaat om dagelijkse inzet en zwaar gebruik. Duidelijk een tweede of derder auto geweest alvorens ze in de bescheiden Lancia collectie kwam van de liefhebber waar ik de auto van kocht. in de afgelopen tien jaar liet hij de auto geweldig mooi spuiten en nieuw bekleden. Het onderhoud werd door een lokale specialist uitgevoerd. Recent is de benzinetank vernieuwd, de carburateurs gereviseerd, remmen gereviseerd en is er groot onderhoud uitgevoerd. De prijs is inclusief Nederlands kenteken in 'oud blauw' en een nieuwe APK. Origineel instructieboekje is aanwezig.