Porsche 911 2.4T Coupe '73

Te koop: Porsche 911 2.4T Coupe '73

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.4T Coupe '73

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.4T Coupe '73
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 20.156   Vermogen 140 pk
Bouwjaar 1973   Cilinderinhoud 2341 cc
Kleur exterieur Aubergine   Motor configuratie 6 cylinder boxermotor met inject.
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6133822
Bekleding Leer   Velgen 14 inch Fuchs
0 - 100 km/u 9 sec   Banden Vredestein Sprint Classic
Topsnelheid 206 km/u   Productieaantallen 13400
Chassisnummer 9113103246   Overig 911T origineel mét injectie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Als laatste motorvariant in de populaire 911 klassiekerserie, voordat de impactbumper zijn intrede deed, voorzag Porsche de 2.4T van een Bosch KJetronic injectiesysteem. Het betrouwbare systeem voorzag de T van meer motorvermogen en verbeterde het motormanagement waardoor de motor van stationair tot topsnelheid perfect rondloopt en oppakt. De 2.4T's met deze motor hebben maar liefst 140pk en presteren voelbaar beter en constanter dan de auto's met carburatie. Vanwege emissie eisen werd het injectiesysteem in 1973 al op de Amerikaanse versies toegepast terwijl het pas in 1974 in Europa kwam. Daarom is een 2.4T met deze motor altijd afkomstig uit Amerika, relatief zeldzaam en gezocht. Met als belangrijk bijkomend voordeel dat wanneer de auto uit een zonnige staat komt deze meestal geen roest heeft. Bovendien zit er zelden een 'leeggetrapte' motor in, immers de handhaving van de maximum snelheid is vooral in Californië een serieus iets. Trap het gas eens flink in en er staat een agent naast de auto waar niet mee te spotten valt. De liefhebber wil natuurlijk een zo mooi en vooral origineel mogelijke klassieker die hem, ware het een tijdmachine, rechtstreeks meeneemt naar de jaren waarin deze auto's rondreden. Zie hier een voorbeeld van hoe de 'droge' en warme afkomst van een klassieke 911 u de gelegenheid biedt dit te gaan ervaren. Deze 911T is ooit in de originele kleur, om cosmetische redenen, nieuw gespoten echter nooit gerestaureerd. De originele vloermatten zijn bijvoorbeeld nog aanwezig. De oorspronkelijke 2.4T CIS (Continious Injection System) motor treft u nog achterin en deze werd al eens gereviseerd. Wanneer u zich een klassieke 911 wenst met de beste rijeigenschappen en optimale prijs/kwaliteits verhouding dan is dit een goede gelegenheid. De bijzondere kleur (Aubergine), de kwaliteit van de Fuchs velgen, het foutloze interieur en de stijlvolle uitstraling, het is er allemaal. Last but not least, de geweldige rijeigenschappen, daar helpt een foto niet bij, kom langs..

Uitrusting

In die tijd verdiende Porsche het nog niet met een enorme optielijst. Deze 911 heeft dan wel hoofdsteunen, een met leer bekleed stuur, een tijdcorrecte radio en er is later een elektronische startonderbreker ingebouwd.

Exterieur

In een prachtige kleur (nummer 025 Aubergine) uitgevoerde carrosserie. Altijd keurig schadevrij gebleven. De bodem en carrosserie zijn roestvrij. De lakkwaliteit is hoog, er is een mooi diepe glans aanwezig en er zijn geen beschadigingen. De deuren staan perfect symmetrisch in de carrosserie. Alles sluit als vanzelf. Het aanwezige chroom is mooi en eveneens diep glanzend. De raamrubbers zijn rondom vernieuwd. In de voorruit twee pitjes, als u het vriendelijk vraagt vervangen we de voorruit kosteloos.

Interieur

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Alles is mooi, origineel en onbeschadigd. Bovenop het dashboard geen barsten, alle klokken mooi en goed werkend. De stoelen zijn mooi en bieden steun zoals het hoort. Originele vloerbekleding, extra Porsche matten zijn aanwezig. De bijna altijd verdwenen deurbakken zijn er nog in nagenoeg onbeschadigde staat. Het geheel ademt de sfeer van destijds, geen misplaatste luidsprekers in de deuren, niets aan gerommeld. Alsof het 1973 is.

Interieur Porsche 911 2.4T Coupe '73

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Achterin treft u de originele 140pk sterke 2.4ltr CIS motor. De afdekkap van de motor hoort in de kleur geel uitgevoerd te zijn, om esthetische redenen besloot de vorige eigenaar deze zwart te laten spuiten. Om de correctheid van de motor aan te geven hebben wij de buitenste rand van deze kap ontdaan van de zwarte verf. De motor draait perfect rond, heeft een uitstekende oliedruk en lekt geen olie. Alle fabrieksstickers en plaatjes zijn keurig origineel aanwezig. In de kofferruimte voor nog de originele bekleding en lak. Hier een vijfde Fuchs velg, origineel boordgereedschap en een krik. De Fuchs velgen zijn rondom in bijzonder fraaie conditie. Geen beschadiging op te vinden. De banden zijn zo goed als nieuwe Vredestein Sprint Classic's.

Motor Porsche 911 2.4T Coupe '73

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in de USA in 1973. Voor zover bekend van de tweede eigenaar af naar Nederland gekomen. Dit reeds in 1990. Lange tijd in bezit geweest van de bekende Porsche taxateur, kenner en ex-dealer Wolter Gratama. De laatste dertien jaar van één eigenaar die de auto bij mij inruilde voor een nòg leuker speeltje. Vanaf 2003 werd de auto onderhouden door een bekende specialist, alle rekeningen aanwezig. Het originele instructieboekje en boordmap zijn eveneens bij de auto. Wordt door ons afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt. Geheel en goed rijklaar.