Porsche 911S 2.7 Coupe '77

Te koop: Porsche 911S 2.7 Coupe '77

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911S 2.7 Coupe '77

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911S 2.7 Coupe '77
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 124.000   Vermogen 175 pk
Bouwjaar 1977   Cilinderinhoud 2687 cc
Kleur exterieur Burgundy Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Beige/bruin   Motor nummer Matching
Bekleding Leer, skai en stof   Velgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 8,5 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 208 km/u   Productieaantallen 17260
Chassisnummer 9117301905   Overig Prachtig!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een van de belangrijkste verbeteringen die de 911 in zijn rijke leven ten deel viel was het verzinken van de carrosserie vanaf modeljaar 1976. Dit om het vermaarde roest-spook, typisch voor auto's uit de jaren zeventig, buiten de deur te houden. Ook verbeterde de rechtuit stabiliteit, als bijkomstigheid, door het gebruik van de door Amerikaanse veiligheidseisen verplichte impactbumpers. De rijeigenschappen van het G-model verbeterde in het geheel aanzienlijk ten opzichte van voorgaande modellen. Bovendien biedt geen enkele versie van de 911 zoveel 911 voor uw geld als de 2.7…Dit fraaie exemplaar lijkt wel een 'tijdmachine'. Hoewel uit 1977 is bijvoorbeeld het interieur nog volledig origineel en heeft het nergens slijtsporen. Bij het instappen waant u zich in de jaren zeventig. De auto rijdt licht en soepel zoals deze destijds nieuw reed en heeft een prachtige uitstraling. Meer Porsche rijplezier is in deze prijsklasse niet te koop.

Uitrusting

Aan opties verdiende Porsche destijds kennelijk (nog) niet veel. Deze 911 heeft ze dan ook niet echt. Dus slingerraampjes en zelf de deuren op slot draaien.

Exterieur

Prachtige carrosserie in warm Burgundy Metallic. Zeldzame kleur die de auto onderscheidt en zeer mooi combineert met het schitterende interieur. De auto heeft geen beschadigingen, steenslag of deukjes.
Hoewel in die tijd al verzinkt kan een 2.7 carrosserie toch roest hebben. Dit exemplaar is volledig roestvrij. Alle passingen perfect, origineel plaatwerk. Altijd schadevrij gebleven.

Interieur

Echt alles in het interieur is nog uit 1977. Er zijn nauwelijks gebruikssporen te zien. De stoelen hebben geen instapsporen en bieden nog de volledige steun. Met leer bekleed stuur zonder beschadigingen. Alle schakelaars en hendels schoon en nog voorzien van de originele symbolen. Deurbakken en dashboard in perfecte conditie. Er is nooit in de auto gerookt.

Interieur Porsche 911S 2.7 Coupe '77

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele motor treft u in de verzorgde motorruimte. Duidelijk te zien zijn de nieuwe bougiekabels en verdeelkap. Getuigen van recent onderhoud. Alle fabrieksplaatjes nog aanwezig. De kofferruimte is eveneens schoon en volledig origineel. Hier de thuiskomer, boordgereedschap aanwezig en een nieuwe benzinetank. De originele Fuchs velgen zijn onbeschadigd en vrij van ingevreten remstof. Voorzien van zeer goede Pirelli banden.

Motor Porsche 911S 2.7 Coupe '77

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in Malaga, Spanje. Na tien jaar door de eerste eigenaar verkocht aan een ons bekende Spaanse familie. Mijn broer, woonachtig in Valencia, kent de familie en kon de auto in 2014 voor mij aankopen toen de 'Cabeza de Familia' niet meer met de auto kon rijden. Ik verkocht de auto al snel aan een vriendelijke, zeer enthousiaste, liefhebber uit Amsterdam die er bijna maniakaal voor zorgde. Het meeste onderhoud liet hij doen door de bekende Porsche specialist Kraan Porsche service in Uithoorn. Tal van belangrijke onderhoudszaken en verbeteringen liet hij aldaar uitvoeren. Dientengevolge rijdt deze 911 zeer soepel en betrouwbaar. Door inruil is deze bijzonder fraaie Porsche weer terug in de collectie. Een klassieke 911 met rijeigenschappen die u in een later model had verwacht, zo laat de prettige omgang met deze Porsche zich goed beschrijven. De laatste Porsche 911 met zilverkleurige trim en smalle carrosserie is mede daarom een gezochte en waardevolle klassieker geworden. Wordt rijklaar inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd.