Porsche 930 Turbo Coupe '84 72.000km €99.930,-

Te koop: Porsche 930 Turbo Coupe '84 72.000km €99.930,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 930 Turbo Coupe '84 72.000km €99.930,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 930 Turbo Coupe '84 72.000km €99.930,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 72.717   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 1984   Cilinderinhoud 3298 cc
Kleur exterieur Lakzwart   Motor configuratie 6 cylinder boxer met inj. en turbo
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 67E00674
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Fuchs
0 - 100 km/u 5,5 sec   Banden Continental Sport Contact
Topsnelheid 278 km/u   Productieaantallen 1424
Chassisnummer WP0ZZZ93ZES0000650   Overig Lijkt wel nieuw...
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Porsche 911 was één van de eerste serie-productie auto's uitgerust met een Turbo die ook echt commercieel succesvol was. Porsche was als eerste in staat de toepassing van een Turbo goed te cultiveren en stabiel bruikbaar te laten functioneren. Porsche gebruikte turbo's al eerder in de racerij en om deze gehomologeerd te krijgen voor dit doel werd er een serie van 400 stuks lichtgewicht 911's met Turbo gepland voor productie. In eerste instantie moest dit natuurlijk een lichtgewicht race-auto worden totdat de FIA besloot de regels voor toelating te wijzigen. De auto zou als zodanig met Turbo niet worden toegelaten en het ontwerp was rijp voor de prullenbak. Men bedacht dat het wellicht interessant voor Porsche en haar klanten zou kunnen zijn om de 911 op deze wijze ook als exclusieve supercar met topprestaties in de markt te zetten. De 911 Turbo was geboren. In eerste instantie met 3 liter motor en vanaf 1978 met een 3.3 liter motor en intercooler. Deze laatste versie was lang in productie, van 1978 tot 1989. Het hier aangeboden exemplaar verliet in 1984 de fabriek en werd sindsdien zeer beperkt en zorgvuldig gebruikt. Al in 1989 kwam de auto vanuit Duitsland naar Nederland en bleef ze de laatste 21 jaar bij dezelfde eigenaar die er overigens nauwelijks mee reed. Daarom staan er slechts 72000km op de teller en dat is de auto tot in ieder detail aan te zien. Een zeldzame klassieke Porsche, in een zeldzaam mooie conditie. Een van de meest aantrekkelijke 911's om in te investeren.

Uitrusting

Deze 930 Turbo heeft als opties o.a. een elektrisch bedienbaar schuifdak, airconditioning, elektrische ramen, volledig elektrisch verstelbare stoelen en een ruitenwisser achter. Optioneel is ook de niet echt in deze auto passende radio, graag bouwen wij een meer tijdcorrecte radio voor u in.

Exterieur

In een van de meest begeerlijke kleurstellingen uitgevoerd, lakzwart met zwart leer. De carrosserie is mooi strak en vrij van beschadigingen. Perfecte passingen. Om cosmetische redenen is het lakwerk vakkundig en professioneel vernieuwd. De lak is perfect stofvrij en mooi diep glanzend. Er is uiteraard geen spoor van gebruik. Het glaswerk en koplampen zijn eveneens vrij van steenslag. Steenslagstickers op de achterschermen zoals het hoort. Deze 911 Turbo heeft een concours uitstraling.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en onbeschadigd. Dit laatste is bijzonder in een inmiddels 30 jaar oude auto. Zelfs de instapzijde van de met leer beklede stoelen kent geen slijtage verschijnselen. Beide stoelen zijn van gelijk kwaliteitsniveau. Geen losse stiksels of verdroogd leer. De vloerbekleding en met leer beklede deurpanelen zijn onbeschadigd. Wij brengen nog een nieuwe mattenset aan. Het stuurwiel heeft mooi glad en onbeschadigd leer. Alle functies werken naar behoren en schakelaars en hendels zijn mooi schoon en goed afleesbaar. Het gehele interieur is in nieuwstaat. Nooit in gerookt.

Interieur Porsche 930 Turbo Coupe '84 72.000km €99.930,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de verzorgde motorruimte treft u de originele 3.3ltr. Turbo motor die 300pk op de achterwielen brengt. Alles in de motorruimte is mooi origineel, alle fabrieksstickers nog aanwezig. Keurig droge motorruimte.
In de kofferruimte is alles eveneens mooi origineel en onbeschadigd. Mooi 'grijs' in de reserveband-bak zoals het hoort. Alle stickers op de juiste plaats. Hier treft u het boordgereedschap, krik en thuiskomer. Wordt afgeleverd met nieuwe accu. De originele 16 inch Fuchs velgen zijn als nieuw, mooi gepolijst en onbeschadigd. Nieuwe Continental Sport Contact banden zijn reeds gemonteerd.

Service geschiedenis

In 1984 werd deze 930 nieuw verkocht door een Duitse Porsche dealer. Al in 1989 kwam de auto naar Nederland. Hier kende de auto slechts twee eigenaren waarvan de laatste de auto maar liefst 21 jaar in zijn bezit had. De laatste eigenaar zag de auto meer als kunst op wielen dan een snelle sportauto. Ze maakte dan ook nauwelijks kilometers. Door onze monteurs werd ze liefdevol 'wakker gekust', ofwel serieus onderhoudstechnisch aangepakt en voorzien van nieuwe banden. Na dit grote onderhoud rijdt en stuurt deze Turbo als nieuw en hoopt ze ook eens gebruikt te gaan worden waarvoor ze gebouwd is, rijden! Wel voorzichtig beginnen is mijn advies.