Ferrari 328 GTS 74.000km '86

Zu verkaufen: Ferrari 328 GTS 74.000km '86

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Ferrari 328 GTS 74.000km '86

Dieses Auto weiterleiten

Modell Ferrari 328 GTS 74.000km '86
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 74.933   Leistung 270 pk
Baujahr 1987   Hubraum 3184 cc
Farbe Exterieur Rosso Corsa   Motor V8 met injectie
Farbe interieur Magnolia   Motornummer Matching
Polsterung Leer   Felgen 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,9 sec   Reifen Pirelli PZero Nero
Höchstgeschwindigkeit 242 km/u   Produktionszahlen 6068
Fahrgestellnummer ZFFWA20B000060659   Übriges In unieke topconditie.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

Door veel liefhebbers van het beroemde merk wordt de 328 gezien als de laatste mooie Ferrari voordat de windtunnel ging bepalen hoe het lijnenspel van de midscheepse V8 voortaan zou verlopen. Nog steeds geïnspireerd op het prachtige silhouet van iconen als de 365GT4BB en de Dino 246. Technisch echter een welkome doorontwikkeling op de succesvolle 308 serie. De belangrijkste verbeteringen waren het stijgen van de motorinhoud wat in combinatie met een vernieuwde versie van de Bosch K-Jetronic injectie tot meer motorvermogen leidde. Ook kwam er meer binnenruimte dankzij beter vormgegeven stoelen en ontwerp veranderingen aan het interieur. Er ontstond een wat harmonieuzer carrosserie ontwerp dankzij bumpers in de kleur van de auto en wijziging van het front. Dit alles en het verbeterde weggedrag maakt de 328 nu tot een gezochte klassieke Ferrari die zich mag verheugen op steeds meer belangstelling. Helaas doet dat ook de verkoopprijzen stijgen. Inmiddels is een goed gedocumenteerd, correct onderhouden en schadevrij exemplaar negens in de wereld meer als koopje op te halen. De ontwikkelingen van de laatste jaren zijn mijns inziens volkomen terecht. Welke auto biedt zoveel puur rijplezier, uitstraling, exclusiviteit, betrouwbaarheid! en beleving terwijl ze (nog) niet door veilinghuizen voor extreme bedragen geveild worden aan de rijken der aarde. Naar mijn mening lang ondergewaardeerd, een 328 is nog een betaalbare en bruikbare klassieke Ferrari die de voorbije jaren van de pure supercar in optimale vorm weergeeft. En gezien die ontwikkelingen ook nog eens een waar u niet minder van hoeft te worden.

Ausstattung

De belangrijkste optie van deze 328 GTS is het uitneembare Targadak en het aircosysteem. Uiteraard zijn er ook zaken als centrale deurvergrendeling en elektrische ramen. De muziek, wanneer u niet naar die heerlijke V8 luistert, wordt verzorgd door de fa. Becker.

Exterieur

In het beroemde Rosso Corsa gespoten schadevrije carrosserie zonder beschadigingen. Geen enkel krasje of steenslag op te vinden. Deze 328 is uiteraard altijd garage-gestald geweest, de lakstand is beslist hoog te noemen en heeft een mooie diepe glans. De bumpers, origineel meegespoten in de carrosseriekleur, zijn vrij van parkeervegen of schade. Correcte passingen, alle rubbers fris en niet uitgedroogd. Geen barstjes of haarscheuren in de lichtunits. Alles zeer mooi!

Interieur

Het interieur van deze 328 GTS is volledig origineel en zonder gebruikssporen. De kilometerstand ziet u hier duidelijk in terug. Ondanks de mooi lichte kleur van het leer zijn er geen kale plekken op of stiksels los. Er zijn geen sieraden of horloge's langs de dashboard randen of het stuur geschuurd. De deurpanelen mooi en schoon, vloerbekleding vrij van slijtplekken. Alle schakelaars zijn mooi, goed afleesbaar en correct werkend. Een interieur wat ik zelden zo mooi en origineel trof.

Interieur Ferrari 328 GTS 74.000km '86

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

Mooi schone motorruimte waarin de originele V8 met de goed zichtbare K-Jetronic injectie van Bosch. Goed te zien is dat de techniek fanatiek onderhouden is. Alle stickers en fabrieksplaatjes nog correct aanwezig. De achter de motorruimte gelegen kofferruimte heeft de originele bekleding nog. De rits van de afdekhoes in de kofferruimte is defect. In de kofferruimte voor lijkt alles als nieuw, zie de foto's. Hier treft u de originele thuiskomer, gereedschap en een zo goed als nieuwe accu. De 16 inch Ferrari lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof.

Motor Ferrari 328 GTS 74.000km '86

Wartungverlauf

In 1986 werd deze 328GTS nieuw verkocht door een Duitse Ferrari dealer, Lackmann in Wattenscheid. Al in 2000 kwam de auto naar Nederland en werd vervolgens hoofdzakelijk door de bekende Ferrari Specialist Forza in Oss onderhouden. Bij de auto aanwezig zijn alle originele instructie- en serviceboekjes. Er is tevens een dik gevulde map met facturen en onderhoudsverslagen aanwezig. Zelden zag ik zo'n goed gedocumenteerde 328GTS. Ook de originele sleutelset inclusief afstandsbedieningen van het klasse 3 alarm is compleet.