Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Zu verkaufen: Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Dieses Auto weiterleiten

Modell Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 43.561   Leistung 480 pk
Baujahr 2007   Hubraum 3598 cc
Farbe Exterieur Rosso Corsa   Motor V8 met injectie
Farbe interieur Nero   Motornummer Maching
Polsterung Volledig in leer   Felgen 19 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 4 sec   Reifen Pirelli PZero
Höchstgeschwindigkeit 310 km/u   Produktionszahlen 8065
Fahrgestellnummer ZFFEZ58B000155183   Übriges Originele topconditie.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

Ferrari maakt er de afgelopen decennia een traditie van om telkens een nieuw type met V8 middenmotor in een sterk doorontwikkelde versie uit te brengen. Zo werd de 308 de 328, de 348 de F355 en de F360 de F430. Gelijke chassis met beperkte uiterlijke aanpassingen die zeker in het geval van de 348/355 en 360/430 technisch fors evolueerde. In het geval van de F430, waar 80pk en toevoeging van een electronisch instelbaar differentieel de meest significante verbeteringen waren, deed het Jeremy Clarkson van Top Gear tijdens een testrit uitroepen dat het de perfecte Supercar van dat moment was. Zijn James May kocht er zelfs één. Zoals u wellicht weet zijn kritische collega autojournalist die echt alle ins en outs tot in detail kent. De bouwkwaliteit, betrouwbaarheid (de motor heeft nu distributiekettingen i.p.v. snaren), prestaties, uitlaatsound en design zijn dan ook van een niveau waar men in Zuffenhausen destijds een diepe buiging voor maakte. Het unieke op het stuur in te stellen differentieel behoedt u voor kostbare fouten en laat u een coureur zijn zonder dergelijke capaciteiten. Ga maar eens na hoe leuk die is wanneer je ook nog een béétje kunt sturen...Bijkomend voordeel is de gestage waardeontwikkeling van de F430, in sommige buitenlandse markten zien we ze al voor tienduizenden euro's meer te koop.
Voorwaarde bij een dergelijke investering is dan wel een zuivere en traceerbare historie zonder incidenten. Ecco qui!

Ausstattung

Een F430 heeft automatische climat control, elektrische ramen, een volledig met leer bekleed interieur, een verstelbaar stuur, Ferrari radio/cd met afneembaar front en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Dit exemplaar is bovendien voorzien van rode remklauwen, keramische remschijven, stoelverwarming, ipod connector, rode wijzerplaten, parkeersensoren voor en achter, hemelbekleding in leer, radio met navi en bluetooth, highpower hifi met subwoofer, carbon inleg op het dashboard en Ferrari schilden op de voorschermen.

Exterieur

In het beroemde Rosso Corsa uitgevoerde carrosserie welke volledig in nieuwstaat is. Geen enkele beschadiging. Geheel origineel, nooit aan gespoten dus schadevrij. De op kwetsbare punten van fabriekswege aangebrachte steenslagstickers zijn allen nog onbeschadigd aanwezig. De auto heeft een volledige 'als nieuw' uitstraling als gevolg van hobbygebruik bij mooi weer. Geen steenslag op de voorruit.
De nog niet zo lange geleden aangebrachte Scuderia striping is eenvoudig te verwijderen.

Interieur

Ook het interieur vertaald in één oogopslag de bijzonder lage kilometerstand van deze F430. Geen enkel gebruiksspoor. Slechts de geur van nieuw. Ook de instapkant van de linkerstoel heeft geen beschadigingen. Schakelaars en stuur zijn 'onaangeraakt' en voelen strak aan. Vloerbedekking eveneens onbeschadigd.

Interieur Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

In de motorruimte is duidelijk te zien dat de auto niet in de regen werd gebruikt. Brandschoon en mooi rode krimplak op de cylinderkoppen, niets ingebrand. Alle originele stickers en fabrieksplaatjes keurig aanwezig. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Hier treft u de nood-reparatiekit voor een lekke band en het boordgereedschap. De 19 inch lichtmetalen optionele Challenge velgen zijn geheel onbeschadigd en voorzien van zeer goede Pirelli PZero banden.

Motor Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Wartungverlauf

Deze onberispelijke F430 werd nieuw verkocht door Ferrari dealer Tamsen in Hamburg. In 2013 kwam de auto naar Nederland, geimporteerd door Ferrari Kroymans. De tweede Nederlandse eigenaar kocht de auto in 2015 bij Kroymans in Hilversum. Deze F430 is altijd volgens voorschrift dealer onderhouden, sinds de auto in Nederland is altijd bij Kroymans. Het originele gestempelde serviceboekje alsmede de bijbehorende facturen zijn aanwezig. Originele reparatiekit, complete boordmap, complete sleutelset, etc. alles keurig aanwezig. Rijklaar bij ons te bezichtigen, inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.