Fiat 1500 Cabriolet '64

Zu verkaufen: Fiat 1500 Cabriolet '64

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '64

Dieses Auto weiterleiten

Modell Fiat 1500 Cabriolet '64
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 94.816   Leistung 80 pk
Baujahr 1964   Hubraum 1481 cc
Farbe Exterieur Bianco   Motor 4 cilinder met carburatie
Farbe interieur Bordeaux   Motornummer Matching
Polsterung Skai   Felgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 11,5 sec   Reifen Michelin
Höchstgeschwindigkeit 160 km/u   Produktionszahlen 22600
Fahrgestellnummer 118H026046   Übriges Mooi originele auto.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

De Fabbrica Italiana di Automobili Torino was in de jaren vijftig de grootste Europese autofabrikant, direct achter de drie grootste Amerikaanse autobouwers uit Detroit. Dit succes was vooral te danken aan de productie van betaalbare familie auto's. Toch was er ook altijd een sportievere line-up, werden er stijlvolle cabriolet's gebouwd en was er zelfs een actief raceprogramma bij Fiat. Vanuit een samenwerking met PininFarina ontstond de zgn. 118 serie. Een specifiek voor de coupe en cabriolet ontworpen chassis en carrosserie werd voorzien van motoren uit de familie sedan's met 1300cc en 1500cc. PininFarina tekende niet alleen voor het ontwerp, men bouwde ook de 1300 en 1500 cabriolet. Bijna zonder uitzondering was de bemoeienis van de beroemde ontwerper een garantie voor succes. De cabriolet werd dan ook door vriend en vijand gewaardeerd om de stijlvolle, charmante en eveneens sportieve belijning. Details zoals het bijvoorbeeld het prachtige dashboard met zijn twee grote klokken achter het stuur zag men terug in Italiaanse sportwagens die een veelvoud moesten opbrengen in die tijd. Die kwamen immers van dezelfde tekentafels. Deze Fiat 1500 biedt u filmstar-looks voor een bescheiden prijs. Stap in deze 'tijdmachine' en ervaar de romantiek van de jaren vijftig en zestig toen een auto nog een uitbundige sprong naar vrijheid mocht zijn. Rijplezier, vooral open natuurlijk, in de puurste zin met een fantastische beleving. Geniet van uw geld en met een beetje goede zorg wordt het zeker niet minder waard. Waar hoor je dat nog in autoland?

Ausstattung

Veel luxe opties waren er in die tijd nog niet. Vermeldenswaardig is wel dat deze 1500 beschikt over met kunstleer beklede stoelen, een bekleed dashboard, verlichting in het interieur alsmede in de koffer- en motorruimte, een klok in het dashboard en degelijke matten op de wagenvloer.

Exterieur

In fraai Classico Bianco uitgevoerde strakke carrosserie die geheel roestvrij is. Mooi geconserveerd, strak en alleen om cosmetische redenen een keer nieuw gespoten. Vakkundig gedaan. Geen noemenswaardige gebruikssporen op te bekennen. Deze 1500 heeft in alle opzichten de uitstraling van een echte liefhebbersauto. Mooi chroom, glimmende wieldoppen, een origineel en niet beschadigd cabriodak met heldere achterruit en onbeschadigde bumpers.

Interieur

Nieuw bekleed een tiental jaren terug in een originele bordeaux kleur met het correcte materiaal. In één woord prachtig. Het dashboard is fraai in de originele wagenkleur, alle instrumenten als nieuw en goed werkend, origineel dun stuur en al het chroom mooi glanzend.

Interieur Fiat 1500 Cabriolet '64

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

De originele en duidelijk verzorgde motor treft u in de keurige motorruimte. Alle details nog origineel.
Geen versleutelde auto, ook onder de motorkap alles fraai origineel. Kijkt u eens naar de foto's van de motor, mooi de tijd en het geringe gebruik doorstaan, niet vettig of vies. De schone en roestvrije kofferruimte, die verbazingwekkend groot is voor een cabriolet, is een extra vermelding waard. Om de met fraaie verchroomde wieldoppen afgedekte wielen zijn zeer goede Michelin MX banden gemonteerd.

Motor Fiat 1500 Cabriolet '64

Wartungverlauf

Nieuw verkocht door de Fiat dealer in 1964 aan Paolo Seretti in Pavia. Na 20 jaar in dezelfde familie dienst te hebben gedaan als derde auto werd ze in 1984 verkocht aan Michelle Gianotti uit Bologna alwaar wij de auto na bemiddeling van een ons bekende klassiekerspecialist konden kopen. Met veel plezier aldaar proefgereden en met gepaste trots in de collectie te Warmond opgenomen. Kom deze schoonheid gewoon even bewonderen.