Jaguar XJ4.0 V8 Sovereign 117.000km '99 €19.950,-

Zu verkaufen: Jaguar XJ4.0 V8 Sovereign 117.000km '99 €19.950,-

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Jaguar XJ4.0 V8 Sovereign 117.000km '99 €19.950,-

Dieses Auto weiterleiten

Modell Jaguar XJ4.0 V8 Sovereign 117.000km '99 €19.950,-
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 117.480   Leistung 284 pk
Baujahr 1999   Hubraum 3998 cc
Farbe Exterieur Spruce Green Metallic   Motor V8 met injectie
Farbe interieur Beige   Motornummer Matching
Polsterung Volledig in leer   Felgen 16 inch Jaguar lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,3 sec   Reifen Michelin
Höchstgeschwindigkeit 260 km/u   Produktionszahlen 185000
Fahrgestellnummer SAJAA14E4YLF01792   Übriges Bovengemiddelde conditie.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

De eerste geheel onder Ford auspiciën gebouwde Jaguar was de XJ, interne code X300, die in 1995
werd geïntroduceerd. De bouwkwaliteit had dan ook nog maar weinig van doen met die van de XJ uit de jaren 70 en 80. Daar hield Jaguar geen beste reputatie aan over. Nu zou dat anders worden. Immers de
X300 serie werd zelfs importauto van het jaar in de USA. Versloeg dus ook Mercedes en BMW. Waarschijnlijk ook omdat het een Ford belang betrof, het betekende natuurlijk wel echt iets. Er werd vanaf dat moment ook een voor Jaguar begrippen kleinere motor aangeboden met een 3,2 ltr. motorinhoud. In de praktijk maakte die wel behoorlijk wat toeren om de auto op snelheid te houden, de hier aangeboden 4ltr. versie met 240pk was feitelijk de ideale motor. Meer souplesse en trekkracht, niet het hoge benzineverbruik van de eveneens leverbare 12 cylinder. Die laatste werd gezien de onderhoudskosten slechts sporadisch verkocht. De XJ in welke versie dan ook is nimmer gedateerd geraakt. Telkens wist men weer een tijdloos ontwerp te presenteren. Daardoor heeft een XJ altijd weer die presentatie, met enig grandeur, die u een geslaagd mens doen lijken. Hoeveel er ook op de teller staat, een nette XJ blijft representatief. Zakelijk ook niet onhandig. Gezien de lage bijtelling van rond de € 100,- per maand is het wel erg aantrekkelijk om u in stijl te verplaatsen.

Ausstattung

Veel luxe in een Sovereign uitvoering. Rijk voorzien van wortelnoten hout op het dashboard en de deurpanelen. Uitgerust met o.a. automatische climat control, volledig electrische stoelverstelling met geheugen, cruise control, boordcomputer, elektrisch verstelbaar stuur, vier elektrische ramen, lichtmetalen Jaguar velgen, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Jaguar entertainment system etc.

Exterieur

In Spruce Green Metallic uitgevoerde carrosserie die grotendeels de eerste laklaag nog heeft. Afhankelijk van de lichtval is de auto donkergroen of donkerblauw. Originele dunne (gespoten) striping nog aanwezig. Geen noemenswaardige gebruikssporen op de carrosserie. Strakke en onbeschadigde bumpers waarop mooi chroom. De Sovereign is uiterlijk herkenbaar aan de extra hoeveelheid chroom lijsten en bijzondere velgen.

Interieur

Het beige gekleurde leer op de stoelen en achterbank is nog steeds schoon en in bijzonder goede conditie. De vloerbedekking origineel en nergens vies of kapot. Hemelbekleding laat vaak los bij dit type auto dus door ons reeds vernieuwd. Stuur met beige leer, netjes. Alle hendels en schakelaars keurig met de originele symbolen er op. Dankzij de lichte kleurstelling in het interieur een ruimtelijk aanvoelende auto.

Interieur Jaguar XJ4.0 V8 Sovereign 117.000km '99 €19.950,-

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

Alles in de motorruimte origineel en schoon. Geen oliesporen. Fabrieksstickers en plaatjes nog van fabriekswege aanwezig. Complete ongebruikte gereedschapsset aanwezig. Kofferruimte met schone bekleding. Duidelijk zichtbaar niet veel gebruikt. Volledig reservewiel aanwezig. De 16 inch Jaguar velgen in lichtmetaal zijn als nieuw. Vier uitstekende Michelin's daaromheen.

Wartungverlauf

Origineel Nederlands geleverde Jaguar. Netjes dealer onderhouden. Door ons al eens eerder verkocht en weer ingeruild. Destijds keurig rijklaar gemaakt, groot onderhoud uitgevoerd. Deze XJ is altijd schadevrij gebleven. Ook nu nauwelijks gebruikssporen op te ontdekken. Complete documentatie en servicehistorie aanwezig. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.