Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km

Zu verkaufen: Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km

Dieses Auto weiterleiten

Modell Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 76.426   Leistung 400 pk
Baujahr 2007   Hubraum 4244 cc
Farbe Exterieur Grigio Granito   Motor V8 met injectie
Farbe interieur Pearl Beige   Motornummer Matching
Polsterung Leer   Felgen 20 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,6 sec   Reifen Pirelli Pzero
Höchstgeschwindigkeit 270 km/u   Produktionszahlen 35000
Fahrgestellnummer ZAMFD39B000028998   Übriges ZF vol-automaat
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

In 2004 introduceerde Maserati de 5e serie Quattroporte. Vriend en vijand waren het eens over de schoonheid van het ontwerp. Ogenblikkelijk werd de auto door de gezamenlijke autopers uitgeroepen tot s'werelds mooiste sedan. Minder gelukkig was men met het type versnellingsbak die de auto als enige optie meekreeg. De zgn. Duo Select schakeling. Feitelijk een gerobotiseerde handbak met een conventionele versnellingsbak en koppeling die naar keuze ook automatisch zijn werk deed. Dat automatisch schakelen kent een lange schakeltijd en daar kreeg Maserati veel kritiek op. Naar mijn mening wat onterecht, immers de auto was bedoeld voor bestuurders die een ruime sedan wenste die te rijden zou zijn als een sportwagen, de automaat-stand was bijzaak. In de praktijk bleek er uiteindelijk toch meer markt voor een conventionele volautomatisch en soepel schakelende versnellingsbak. Zo een die ook Duitse topklasse auto's hebben. Nu heeft de Quattroporte een betrouwbare V8 motor van Ferrari met kettingen die de distributie verzorgen en daaraan gekoppeld een degelijke Duitse ZF versnellingsbak. De Quattroporte heeft een net iets sportiever onderstel dan een gemiddelde Duitser. In combinatie met de geweldige motorsound de meest opwindende sedan ter wereld. En het blijft de mooiste natuurlijk.

Ausstattung

De Quattroporte kent uiteraard het uitrustingsniveau van een limousine uit het hoogste segment. Zo zijn er o.a. automatische duo zone climat control met gescheiden bediening voor de passagiers achterin, volledig elektrische stoelbediening met geheugen, elektrisch en per deel verstelbare achterbank, Maserati/Blaupunkt MultiMedia autosysteem met DVD navigatie en CD wisselaar, Parc Distance Control voor en achter, traction control, cruise control, boordcomputer, BOSE luidspreker systeem, multi functioneel en elektrisch verstelbaar stuur, elektrisch bedienbare zonwering achterin, 20 inch lichtmetalen velgen, volledig in beige leer uitgevoerd interieur, etc.

Exterieur

De in fraai Grigio Granito (een mix van grijs, zwart en bruin) uitgevoerde carrosserie is in originele nieuwstaat. Geen enkele beschadiging of gebruiksspoor vindt u terug op de auto. De lak glanst diep en de auto is duidelijk zichtbaar garage gestald geweest. Het is overigens metallic lak. De auto heeft de eerste laklaag en is dus altijd schadevrij gebleven. Waarschijnlijk dankzij de Parc Distance Control die rondom aanwezig is zijn ook de bumpers geheel onbeschadigd. De autoverkoper zou zeggen; 'geheel in nieuwstaat'.

Interieur

Het interieur is uitgevoerd in Pearl Beige zoals Maserati dat noemt. Het is ook aanwezig op de deurpanelen en op het dashboard. De bovenzijde van het dashboard is wijselijk in zwart uitgevoerd waardoor spiegeling in het glas wordt voorkomen. Het dashboard, middenconsole, versnellingspook en deurpanelen zijn allen voorzien van echt hout. Natuurlijk tikt ook het traditionele klokje centraal in het dashboard. Tal van details zoals de handgrepen, dorpellijsten, cockpit en hemelbekleding accentueren de stijlvolle typisch Italiaanse Maserati sfeer binnen in de auto.

Interieur Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

Vanzelfsprekend is de motorruimte zuiver en schoon. Geheel in overeenstemming met de lage kilometerstand van deze Quattroporte. Alles origineel. Ondanks de lichte bekleding van de kofferruimte
zijn er geen sporen van gebruik te zien. Onder de kofferbakvloer treft u het originele boordgereedschap.
De 20 inch velgen zijn alle vier onbeschadigd en voorzien van nieuwe Pirelli Pzero banden. Ook in de velgen ziet u subtiel de Maserati Tridente terug.

Motor Maserati Quattroporte vol-automaat '07 76.000km

Wartungverlauf

Afkomstig van de tweede eigenaar. Door ons drie jaar terug aan de Nederlandse eigenaar geleverd. De eerste eigenaar liet de Quattroporte onderhouden door de officiële Maserati dealer. Daarna werd het onderhoud door een merkspecialist uitgevoerd. Dit is terug te lezen in het originele serviceboekje. De Maserati boordmap is compleet gevuld aanwezig. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en servicebeurt.