Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km

Zu verkaufen: Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km

Dieses Auto weiterleiten

Modell Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 62.073   Leistung 306 pk
Baujahr 2002   Hubraum 4966 cc
Farbe Exterieur Brilliant Silber Metallic   Motor V8 met injectie
Farbe interieur Antraciet   Motornummer Matching
Polsterung Volledig in leer   Felgen 18 inch MB lichtmetaal
0 - 100 km/u 1 sec   Reifen Michelin Pilot Sport
Höchstgeschwindigkeit 250 km/u   Produktionszahlen 120000
Fahrgestellnummer WDB2304751F002651   Übriges NL-auto in nieuwstaat.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

Al sinds 1954 heeft Mercedes de inmiddels legendarische SL op het menu staan. De moderne Roadsters hebben uiteraard technisch weinig meer van doen met de, destijds overigens wel zeer vooruitstrevende SL's, alleen het basis ontwerp bleef overeind. Een lange sierlijke motorkap, grote deuren om gemakkelijk in te kunnen stappen en een kort kontje. Onderhuids en natuurlijk ook uiterlijk onderging de langst in productie zijnde modellenreeks van Mercedes forse veranderingen. In 2001 kwam voor het stoffen cabriodak, vrij revolutionair, een opvouwbare constructie in de plaats. Een knap ontworpen, en in de praktijk betrouwbaar blijkende, constructie die de nadelen van het rijden onder een lap stof wegnam. Of het ook mooier is laat ik aan u. Feit is dat men al rijdend nauwelijks verschil waarneemt tussen een coupe of deze cabriolet. Stil, veilig en stijlvol. In de meest tot de verbeelding sprekende 500SL gaat dat gepaard met een vorm van comfort, souplesse en desgewenst snelheid die alleen Mercedes biedt. Het Active Body Control systeem, nieuw in de R230 SL, zorgt er voor dat dit onder alle omstandigheden zo veilig mogelijk wordt uitgevoerd. Hoewel het forse motorvermogen van de 500SL vooral aangewend wordt ter verhoging van het comfort, vermogen zorgt immers voor minder toeren en meer motorsouplesse. Tegelijkertijd zorgt die heerlijke V8 natuurlijk nog steeds voor de mooiste uitlaatroffel in autoland. Het standaard meegeleverde windscherm en instelbare stoelverwarming maakt dat u daar bijna het gehele jaar van kunt genieten. Er is voor de koopprijs van deze, origineel in Nederland geleverde SL met uniek lage kilometerstand, geen vergelijkbare auto te koop. U krijgt een lange lijst van opties en veiligheidsvoorzieningen én een absoluut topproduct uit de moderne autoindustrie voor €22.950,-. Leuker wordt het niet.

Ausstattung

Zeer compleet met o.a. automatische climat control, volledig electrisch verstelbare stoelen met geheugen en massage, stoelverwarming, stoelventilatie, cruise control, electronisch instelbaar onderstel, Active Body Control, geintegreerd audiosysteem met navigatie, multifunctioneel en electrisch verstelbaar stuur, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, parc distance control voor en achter, Bi-xenon verlichting, windscherm, etc.

Exterieur

Een echte 'silberpfeil' of 'silverarrow' zoals men een snelle open Mercedes in de beroemde racekleur noemt. Zilvergrijs metallic mag ook natuurlijk. Geheel originele en in de eerste lak zijnde carrosserie. Dus ook schadevrij. Geen gebruiksspoor of steenslag op te vinden. Zelfs de in de wagenkleur gespoten bumpers hebben geen steenslag of parkeerbeschadigingen. Liefhebbersauto, dat is te zien.

Interieur

Ook het interieur ademt een al originaliteit en zorgvuldigheid uit. Geen gebruikssporen of beschadigingen, niet in gerookt en geen enkel knopje kaal. De mooi lage kilometerstand ziet u terug in alles.

Interieur Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

Banden, velgen en remmen, ook hier geen achterstallige zaken. Dankzij zomers gebruik van deze SL hebben de velgen geen enkel spoor van vocht of pekel.

Motor Mercedes Benz 500SL Roadster '02 NL-auto 62.000km

Wartungverlauf

Deze 500SL werd nieuw verkocht door een Nederlandse Mercedes Benz dealer. De auto is daar ook altijd onderhouden. De laatste eigenaar kocht deze SL bij Auto Wüst, Mercedes dealer in Dordrecht. Deze 500SL is perfect onderhouden en nog geheel origineel. Compleet serviceboekje uiteraard aanwezig. Wordt rijklaar afgeleverd voorzien van nieuwe APK zonder bijkomende kosten. Complete sleutelset en alle documentatie aanwezig.