Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd

Zu verkaufen: Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd

Dieses Auto weiterleiten

Modell Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 39.769   Leistung 180 pk
Baujahr 1970   Hubraum 2198 cc
Farbe Exterieur Zilvergrijs metallic   Motor 6 cilinder boxer met injectie
Farbe interieur Zwart   Motornummer 6300278
Polsterung Leer   Felgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 6,6 sec   Reifen Falken
Höchstgeschwindigkeit 232 km/u   Produktionszahlen 729
Fahrgestellnummer 9110310101   Übriges Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

Niet voor niets beschikt de nieuwste Porsche 992 Targa weer over de legendarische in Edelstaal uitgevoerde 'geborstelde' Targabeugel. De stijlvolle Targa uit de jaren zestig en zeventig is het origineel waar men op teruggrijpt om commercieel succesvoller te zijn dan met de laatste Targa series het geval was. Nu is een '70 911 technisch gezien lichtjaren weg bij een moderne 991, parkeer ze achter elkaar eens op de boulevard en kijk vanaf een terras eens welke uitvoering meer kijkers trekt. Wedden? De onmiskenbare charme van de oer-911-targa heeft een wel dermate herkenbaar en karaktervol silhouet waardoor het een stijlicoon geworden is. Bovendien ook nog eens zeer praktisch. Open rijden zonder de lastige wind in de nek van een volle cabriolet, veilig bij calamiteiten. De hier aangeboden 911 Targa is een zgn. S model en dat staat voor de meest sportieve variant. Voorzien van de sterkste motor met mechanische injectie waardoor het motorvermogen uitkomt op een voor die tijd spectaculaire 180pk. Dat maakt de 911S tot een soepele en desgewenst bijzonder snelle sportwagen, geaccentueerd door de schijfremmen rondom en sportief schakelende 'dogleg' versnellingsbak. Met het Targa dak er uit is het motorgeluid fenomenaal. Dit geheel gerestaureerde exemplaar is nl. voorzien van een heerlijk klinkende RVS Dansk uitlaat (op verzoek monteren we een standaard uitlaat). In 2012 en '13 werd deze 911S in Duitsland voor een van onze klanten volledig nieuw opgebouwd. Geen detail werd gemist, de techniek geheel vernieuwd, de carrosserie en bodem op een roestvrije basis gerestaureerd. Een dergelijk project zou nu samen met de aankoop van een gezonde basis de huidige koopprijs van deze auto ruim overschrijden. Vandaar dat het ook nog eens een verstandige keuze genoemd zou kunnen worden. Tel daar bij op dat de Targa productie om precies te zijn slechts 31% van het totaal aantal gebouwde 911's besloeg, zeldzaamheid is altijd een belangrijke pijler geweest onder de waardeonderbouwing van een dergelijke investering. Auto's zijn leuk!

Ausstattung

Deze 911S Targa is voorzien van de zeer gezochte en kostbare Recaro stoelen. Deze stoelen optimaliseren het contact wat uw lichaam met de auto heeft en verhogen daardoor het rij- en stuurplezier. Ze bieden ook de wat langere berijders meer ruimte, steun en comfort. De stoelen zijn nieuw bekleed met echt leer. Er is een tijdcorrecte radio ingebouwd met in het dashboardkastje een iPod aansluiting verstopt. Verder is er getint glas en heeft de auto prachtige originele in nieuwstaat verkerende Fuchs velgen.

Exterieur

De harde, strakke en uiteraard roestvrije carrosserie is vakkundig gespoten. Geheel stofvrij en van zeer hoge kwaliteit. Uiteraard roestvrij. Correcte symmetrische passingen. Perfect sluitende deuren, kofferklep en motorkap. Alle rubbers zijn vernieuwd. Het Targadak sluit mooi strak aan en heeft zowel aan het dak als rondom in de carrosserie nieuwe rubbers. Alle chroomdelen zijn vernieuwd door originele Porsche delen, mooi diep van glans. Het getinte glas is rondom onbeschadigd. De algehele uitstraling van deze compleet gerestaureerde 911 is van een zeer hoog niveau en zou de autoverkoper omschrijven als 'nieuwstaat'.

Interieur

Het interieur is eveneens volledig vernieuwd. De gezochte Recarostoelen met hoofdsteunen zijn nieuw voorzien van zwart leer. De vloerbekleding, deurpanelen, dashboard, stuur, Targadak, etc. alles is nieuw bekleed of vernieuwd met originele type correcte materialen. Alle schakelaars, klokken en hendels zijn schoon en goed afleesbaar. De bijna altijd slechte deurbakken zijn eveneens vernieuwd en sluiten overal mooi aan.

Interieur Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

In de motorruimte treft u de originele 2.2ltr. 180pk injectie motor. Gereviseerd ten tijde van de restauratie. Mooi droog, ook aan de onderzijde. De motor presteert derhalve optimaal, mooie oliedruk, geen rook en klinkend als de spreekwoordelijke klok. Ook in de motorruimte is alles nieuw. In de kofferruimte ziet u duidelijk de nieuwe benzinetank, nieuwe accu's en reservewiel. Het correcte gereedschap en krik treft u hier eveneens. De vier originele Fuchs velgen zijn in nieuwstaat en voorzien van nieuwe banden.

Motor Porsche 911 2.2 S Targa '70 geheel gerestaureerd en gereviseerd

Wartungverlauf

In 1970 nieuw verkocht in België. Door Porsche restaurateur Niels Seeland aldaar in opdracht van onze klant aangekocht en zonder financieel voorbehoud in 2012/13 geheel nieuw opgebouwd. Na lang wachten, en steeds maar weer deelrekeningen betalen, werd de auto in 2014 uiteindelijk bij ons afgeleverd en op Nederlands kenteken gezet. De auto is het afgelopen jaren, bij mooi weer, regelmatig met veel plezier gebruikt en wordt dan ook alleen om een bijzondere reden verkocht. Een 'enigszins' uit de hand gelopen verbouwing van het buitenhuis van onze klant noodt hem nu tot verkoop van zijn geliefde en naar zijn wens gebouwde 911. U hoeft geen medelijden te hebben, voel u niet bezwaard, zelf restaureren is echt aanzienlijk kostbaarder en maak daarom van de gelegenheid gebruik. Iedereen blij.