Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
For sale: Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-
Proefrit aan huis is mogelijk!

I am interested in this car

Betreft Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-

Tell a friend about this car

About Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 53,359   Bhp 442 pk
Year 1999   Engine capacity 5473 cc
Exterior colour Blu Tour de France   Engine configuration V12 met injectie
Interior colour Cartier   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 17 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.2 sec   Wheels Pirelli
Top speed 306 km/u   Production numbers 688
VIN number ZFFWP44B000115166   Other Zeldzame GT M handbak, zeldzaam mooi.
Export/import service

Model history

De 456GT verkoop ik meestal aan 'Gentlemen Drivers' die de auto bewonderen om zijn elegante en gedistingeerde verschijning en de terechte toevoeging GT. Het is geen agressief ogende en nerveus rijdende hardcore sportauto. Misschien zelfs daarom een bijna halfbloed Ferrari met wat blauw bloed van een gedistingeerde Engelsman. Bij introductie was het overigens wel de snelste vierzitter ter wereld, dat vermogen komt echter eerder het comfort ten goede. De 442 pk sterke 12 cylinder bezorgt de auto een souplesse en rijgemak waar een reisauto op topniveau aan moet voldoen. Middels de electronisch instelbare schokdempers biedt de auto indien gewenst overigens wel meer van het pure sportwagengevoel. Gemiddeld gaat u die schakelaar in de praktijk weinig gebruiken. De 456 is ingericht om haar bestuurder en passagiers te behagen. Ruime en volledig electrisch instelbare stoelen bieden ook grotere personen goede steun, het mooie op de bestuurder gerichte dashboard is een genot om naar te kijken en het interieur biedt in deze kleur een ruimtelijk gevoel. De 456 is verworden tot een echte klassieker die zeker in deze conditie door iedere autoliefhebber hoog gewaardeerd wordt. Ontwerper Pininfarina werd in de ontwerpfase sterk geïnspireerd door de beroemde 365GTB/4 Daytona. De lange motorkap, daklijn naar achter toe en de achterlichten zijn de meest in het oog springende herinneringen aan de Daytona. Ook de zgn. 'transaxle' motor en versnellingsbak opstelling (motor voor en versnellingsbak achter) zien we terug in de 456GT. In 1992 geïntroduceerd bij de viering van het veertigjarige dealerschap van garage Francorchamps in België en, zoals Ferrari wel vaker doet, in 1997 vervangen voor een nog verder verbeterde versie. In het Italiaans noemt men dat Modificato, vandaar de M. De auto kreeg een lange lijst van vooral kleine verbeteringen, alles bij elkaar maakte het de auto beter dan haar voorganger hoewel het motorvermogen gelijk bleef. De aërodynamica, de motorkoeling, de stoelen, airconditioning en een aantal technische details werden herzien. Het betreft hier een zeldzame handgeschakelde M versie waarvan iedere liefhebber inmiddels weet dat deze versie de meest optimale rijbeleving biedt.

Equipment

Luxueus compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, volledig elektronisch verstelbare stoelen met geheugen, verstelbaar stuur, elektronisch instelbaar onderstel (Bilstein), Becker radio met CD wisselaar, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Traction Control, volledig in leer uitgevoerd interieur, etc.

Exterior

In schitterend en stijlvol Blue Tour de France uitgevoerde carrosserie zonder gebruikssporen. Nieuwstaat. Dankzij garagestalling is de lak nog van hoge (glans)kwaliteit. Geen deuk, kras of steenslag op te vinden. Ook de in de carrosseriekleur uitgevoerde bumpers zijn vrij van parkeervegen of beschadigingen. Origineel glaswerk rondom. Geheel originele en schadevrije auto.

Interior

Het meest bijzondere aan deze 456 is de kwaliteit van het interieur. Alles conform de lage kilometerstand. In deze kleurstelling in combinatie met de gevoelige materialen die Ferrari gebruikt zeer bijzonder dat het gehele interieur zo ongeschonden mooi is. Foutloos. Geen instapsporen of beschadigingen. Vloerbekleding als nieuw. Geen knopjes kaal. Overal dubbel doorgestikt leer, zelfs de hemelplaat is met leer bekleed. Het dashboard is vrij van beschadigingen, ook langs de rand bij het stuur geen sporen van horloges of sieraden. Alle schakelaars fris, schoon en duidelijk afleesbaar. De stoelen bieden nog de originele steun, ook de elektrische lendesteun werkt naar behoren. Het met leer beklede stuur is mooi onbeschadigd en glad. Er is nooit gerookt in deze Ferrari.

Interieur Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de volledig originele motorruimte treft u de diep en zo centraal mogelijk gelegen 442pk sterke V12. Niets kaal, versleten of weggebrand. Overal de fabrieksplaatjes en stickers aanwezig. Zet de kap open, pak een stoel en geniet. De kofferbak biedt minder visueel spektakel, is wel als nieuw. Hier treft u het Ferrari boordgereedschap. De 17 inch lichtmetalen velgen zijn zeer mooi en voorzien van goede Pirelli banden.

Motor Ferrari 456 GT Modificato Manual '99 53.000km €69.950,-

History file

In 1999 werd deze 456M GT nieuw geleverd in Luxemburg. De auto is afkomstig van de derde eigenaar. Instructie- en serviceboekjes zijn aanwezig alsmede enkele recente onderhoudsfacturen. De algehele technisch staat van deze 456 mag als uitstekend worden beschreven. Belangrijke en kritische zaken als elektronische schokdempers, airco en raammechanieken zijn allen in orde of recent geserviced. Ook deze Ferrari leveren wij rijklaar af inclusief nieuwe distributie en servicebeurt.