Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

For sale: Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

I am interested in this car

Betreft Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Tell a friend about this car

About Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 43,561   Bhp 480 pk
Year 2007   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Rosso Corsa   Engine configuration V8 met injectie
Interior colour Nero   Engine number Maching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 4 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 310 km/u   Production numbers 8065
VIN number ZFFEZ58B000155183   Other Originele topconditie.
Export/import service

Model history

Ferrari maakt er de afgelopen decennia een traditie van om telkens een nieuw type met V8 middenmotor in een sterk doorontwikkelde versie uit te brengen. Zo werd de 308 de 328, de 348 de F355 en de F360 de F430. Gelijke chassis met beperkte uiterlijke aanpassingen die zeker in het geval van de 348/355 en 360/430 technisch fors evolueerde. In het geval van de F430, waar 80pk en toevoeging van een electronisch instelbaar differentieel de meest significante verbeteringen waren, deed het Jeremy Clarkson van Top Gear tijdens een testrit uitroepen dat het de perfecte Supercar van dat moment was. Zijn James May kocht er zelfs één. Zoals u wellicht weet zijn kritische collega autojournalist die echt alle ins en outs tot in detail kent. De bouwkwaliteit, betrouwbaarheid (de motor heeft nu distributiekettingen i.p.v. snaren), prestaties, uitlaatsound en design zijn dan ook van een niveau waar men in Zuffenhausen destijds een diepe buiging voor maakte. Het unieke op het stuur in te stellen differentieel behoedt u voor kostbare fouten en laat u een coureur zijn zonder dergelijke capaciteiten. Ga maar eens na hoe leuk die is wanneer je ook nog een béétje kunt sturen...Bijkomend voordeel is de gestage waardeontwikkeling van de F430, in sommige buitenlandse markten zien we ze al voor tienduizenden euro's meer te koop.
Voorwaarde bij een dergelijke investering is dan wel een zuivere en traceerbare historie zonder incidenten. Ecco qui!

Equipment

Een F430 heeft automatische climat control, elektrische ramen, een volledig met leer bekleed interieur, een verstelbaar stuur, Ferrari radio/cd met afneembaar front en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Dit exemplaar is bovendien voorzien van rode remklauwen, keramische remschijven, stoelverwarming, ipod connector, rode wijzerplaten, parkeersensoren voor en achter, hemelbekleding in leer, radio met navi en bluetooth, highpower hifi met subwoofer, carbon inleg op het dashboard en Ferrari schilden op de voorschermen.

Exterior

In het beroemde Rosso Corsa uitgevoerde carrosserie welke volledig in nieuwstaat is. Geen enkele beschadiging. Geheel origineel, nooit aan gespoten dus schadevrij. De op kwetsbare punten van fabriekswege aangebrachte steenslagstickers zijn allen nog onbeschadigd aanwezig. De auto heeft een volledige 'als nieuw' uitstraling als gevolg van hobbygebruik bij mooi weer. Geen steenslag op de voorruit.
De nog niet zo lange geleden aangebrachte Scuderia striping is eenvoudig te verwijderen.

Interior

Ook het interieur vertaald in één oogopslag de bijzonder lage kilometerstand van deze F430. Geen enkel gebruiksspoor. Slechts de geur van nieuw. Ook de instapkant van de linkerstoel heeft geen beschadigingen. Schakelaars en stuur zijn 'onaangeraakt' en voelen strak aan. Vloerbedekking eveneens onbeschadigd.

Interieur Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de motorruimte is duidelijk te zien dat de auto niet in de regen werd gebruikt. Brandschoon en mooi rode krimplak op de cylinderkoppen, niets ingebrand. Alle originele stickers en fabrieksplaatjes keurig aanwezig. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Hier treft u de nood-reparatiekit voor een lekke band en het boordgereedschap. De 19 inch lichtmetalen optionele Challenge velgen zijn geheel onbeschadigd en voorzien van zeer goede Pirelli PZero banden.

Motor Ferrari F430 F1 Coupe '07 43.000km Challenge wheels and shields

History file

Deze onberispelijke F430 werd nieuw verkocht door Ferrari dealer Tamsen in Hamburg. In 2013 kwam de auto naar Nederland, geimporteerd door Ferrari Kroymans. De tweede Nederlandse eigenaar kocht de auto in 2015 bij Kroymans in Hilversum. Deze F430 is altijd volgens voorschrift dealer onderhouden, sinds de auto in Nederland is altijd bij Kroymans. Het originele gestempelde serviceboekje alsmede de bijbehorende facturen zijn aanwezig. Originele reparatiekit, complete boordmap, complete sleutelset, etc. alles keurig aanwezig. Rijklaar bij ons te bezichtigen, inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.