Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06

For sale: Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06

I am interested in this car

Betreft Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06

Tell a friend about this car

About Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 30,910   Bhp 480 pk
Year 2006   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Grigio Silverstone Ferrari   Engine configuration V8 met injectie
Interior colour Bordeaux   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 4 sec   Wheels Bridgestone
Top speed 310 km/u   Production numbers 4094
VIN number ZFFEZ59B000147644   Other Prachtige kleurcombi, nieuwstaat.
Export/import service

Model history

Ferrari maakt er de afgelopen decennia een traditie van om telkens een nieuw type met V8 middenmotor in een sterk doorontwikkelde versie uit te brengen. Zo werd de 308 de 328, de 348 de F355 en de F360 de F430. Gelijke chassis met beperkte uiterlijke aanpassingen die zeker in het geval van de 348/355 en 360/430 technisch fors evolueerde. In het geval van de F430, waar 80pk en toevoeging van een electronisch instelbaar differentieel de meest significante verbeteringen waren, deed het Jeremy Clarkson tijdens een testrit uitroepen dat het de perfecte Supercar van dat moment was. James May kocht er zelfs één. Zoals u wellicht weet zijn kritische collega autojournalist die echt alle ins en outs kent. De bouwkwaliteit, betrouwbaarheid (de motor heeft nu distributiekettingen i.p.v. snaren), prestaties, uitlaatsound en design zijn dan ook van een niveau waar men in Zuffenhausen destijds een diepe buiging voor maakte. Het unieke op het stuur in te stellen differentieel behoed u voor kostbare fouten en laat u een coureur zijn zonder dergelijke capaciteiten. Ga maar eens na hoe leuk die is wanneer je ook nog een béétje kunt sturen..

Equipment

Een F430 heeft automatische climat control, elektrische ramen, een volledig met leer bekleed interieur, een verstelbaar stuur, Ferrari radio/cd met afneembaar front en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Dit exemplaar is bovendien voorzien van een geheel elektrisch te bedienen cabriodak.

Exterior

In fraai Grigio Silverstone Metallizzato uitgevoerde carrosserie welke volledig in nieuwstaat is. Geen enkele beschadiging. Geheel origineel, nooit aan gespoten dus schadevrij. De op kwetsbare punten van fabriekswege aangebrachte steenslagstickers zijn allen nog onbeschadigd aanwezig. De auto heeft een volledige 'als nieuw' uitstraling als gevolg van hobbygebruik bij mooi weer. Geen steenslag op de voorruit.

Interior

Ook het interieur vertaald in één oogopslag de bijzonder lage kilometerstand van deze F430. Geen enkel gebruiksspoor. Slechts de geur van nieuw. Ook de instapkant van de linkerstoel heeft geen beschadigingen. Schakelaars en stuur zijn 'onaangeraakt' en voelen strak aan. Vloerbedekking eveneens onbeschadigd.

Interieur Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de motorruimte is duidelijk te zien dat de auto niet in de regen werd gebruikt. Brandschoon en mooi rode krimplak op de cylinderkoppen, niets ingebrand. Alle originele stickers en fabrieksplaatjes keurig aanwezig. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Hier treft u de nood-reparatiekit voor een lekke band en het boordgereedschap. De 19 inch lichtmetalen velgen zijn geheel onbeschadigd en voorzien van zeer goede banden.

Motor Ferrari F430 Spider F1 31.000km '06

History file

Nieuw verkocht door een Italiaanse Ferrari dealer (Radicci) in 2006. In 2013 kocht de laatste eigenaar deze F430 Spider, de auto was toen afkomstig van de eerste eigenaar. Koper was een in Nederland wonende Italiaanse ingenieur die de auto uiterst zorgvuldig behandelde en liet onderhouden. Dit onderhoud liet hij uitvoeren bij Ferrari Kroymans in Hilversum, facturen aanwezig. Bij de auto zijn eveneens aanwezig de originele boordmap met alle boekjes inclusief het gestempelde onderhoudsboekje. Boordgereedschap, reservesleutel, druppellader, etc. alles keurig compleet.
Deze F430 Spider leveren wij rijklaar af inclusief nieuwe APK, garantie en servicebeurt.