Fiat 1500 Pininfarina Coupe '66 €29.950,-

For sale: Fiat 1500 Pininfarina Coupe '66 €29.950,-

I am interested in this car

Betreft Fiat 1500 Pininfarina Coupe '66 €29.950,-

Tell a friend about this car

About Fiat 1500 Pininfarina Coupe '66 €29.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 35,307   Bhp 82 pk
Year 1966   Engine capacity 1451 cc
Exterior colour Lichtgrijs   Engine configuration 4 cilinder met carburateur
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Skai/leer   Rims 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11.5 sec   Wheels Bridgestone
Top speed 160 km/u   Production numbers 2210
VIN number 045580   Other Zeer mooi en origineel.
Export/import service

Model history

Eind jaren vijftig ging Fiat met ontwerper en carrosseriebouwer Pininfarina een samenwerkingsverband aan met als resultaat de 118 serie, een cabriolet en coupe gebaseerd op de techniek van de 1300 en 1500 Sedan. Het ontwerp van de tekentafels van Pininfarina had veel weg van een verkleinde Ferrari zoals die destijds uit dezelfde ontwerpstudio's kwamen. Vandaar de 'filmster' uitstraling van zowel de 1500 cabriolet als 1500 coupe. Uiteraard lagen de prestaties op een wat bescheidener niveau, hoe belangrijk is dat nog in het tijdperk van flitsers en trajectcontrole. Het oog wordt gestreeld en dat is een prestatie waar de meeste moderne auto's, die heus aanzienlijk beter rijden, flink jaloers op kunnen zijn. In coupe vorm wordt de 1500 tegenwoordig meer gewaardeerd om haar vormgeving dan de cabriolet. Helaas werden er in de jaren zestig slechts 2200 exemplaren van de coupe gebouwd. Terwijl een Fiat niet als vanzelfsprekend roestvrij bleef en ook met een slok op wel eens een Italiaanse Cypres tegen het lijf liep zijn er actueel nog slechts een bescheiden aantal in leven. Zeker in de zeer stijlvolle kleurcombinatie die deze 1500 coupe ten deel viel een zeldzaam stukje kunst op wielen. Nu is niet ieder kunststuk een goede investering gebleken in het verleden, in deze investering kunt u in ieder geval ook rijden. Tegelijkertijd voldoet deze 1500 coupe wel aan een aantal voorwaarden waaraan een klassieker moet voldoen om op z'n minst waardevast te blijven. Zeldzaamheid, schoonheid en kwaliteit zijn allen in hoge mate aan de orde. Schoonheid mag dan subjectief zijn, voor een 1500 coupe maakt een ieder een diepe buiging.

Exterior

In stijlvol Grigio Chiaro uitgevoerde carrosserie die nog geheel origineel en roestvrij is. Mooi geconserveerd, strak en alleen om cosmetische redenen éénmaal nieuw gespoten. Deze 1500 heeft in alle opzichten de uitstraling van een echte liefhebbers auto. De auto neemt u echt mee terug in de tijd. Gouden inschrijving in het Fiat Classico register en Italiaans ACI register.

Interior

Het interieur van deze coupe is in bijzonder fraaie conditie. Als nieuw uitziende stoelen, ook de deurpanelen en de vloerbekleding zijn als nieuw en onbeschadigd. Fraai houten stuur. Schakelaars, hendels en klokken zijn netjes schoon en goed werkend. De sfeer in de auto voert u terug naar 1964, een ware tijdmachine.

Interieur Fiat 1500 Pininfarina Coupe '66 €29.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De originele en duidelijk verzorgde motor treft u in de keurige motorruimte. Alle details nog origineel.
Geen 'versleutelde' auto, ook onder de motorkap alles mooi verzorgd. Kijkt u eens naar de foto's van de motor, duidelijk origineel en weinig gebruikt. De schone en roestvrije kofferruimte, die verbazingwekkend groot is, is een extra vermelding waard. Eveneens geheel origineel, roestvrij en schoon. Nieuwe mat op de koffervloer. Volwaardig reservewiel, krik en gereedschap hier aanwezig. Om de met fraaie verchroomde wieldoppen afgedekte wielen zijn uitstekende Bridgestone banden gemonteerd.

History file

In 1964 nieuw verkocht in het zuidelijke deel van de provincie Toscane. Een voorwaarde om een roestvrije carrosserie te vinden. Afkomstig van de derde eigenaar, na een tip van een lokale garagehouder in mijn bezit gekomen. Een goede 1500 coupe is dermate zeldzaam (slechts 2210 exemplaren) dat er veel geduld (en ook behoorlijk wat geld) is geinvesteerd in deze aankoop. Gelukkig staat ze nu in Warmond, ik zou het niet eens leuk vinden als ze gaat... wanneer u mij er dan toch toe dwingt wordt ze afgeleverd inclusief nieuw Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.