Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-

For sale: Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-

I am interested in this car

Betreft Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-

Tell a friend about this car

About Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 12,819   Bhp 136 pk
Year 1997   Engine capacity 1998 cc
Exterior colour Nara Bronze Metallic   Engine configuration 4 cylinder lijn met injectie
Interior colour Zwart / Beige   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 16 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.7 sec   Wheels Nexen
Top speed 148 km/u   Production numbers 1
VIN number SALLDVAY8VA122150   Other In 2017 nieuw gebouwd.
Export/import service

Model history

Een dieselmotor in een auto waar u niet eens 10.000km mee rijdt, niet overal zonder voorbehoud meer mee mag rijden en ook flink van zich laat horen. Laat zo'n motor in 99% van de gevallen helaas in uw favoriete én dus een van de leukste auto's zitten, de Land Rover Defender. Was er maar een alternatief. Daarom is dit waarschijnlijk de leukste Defender van Nederland. Een Defender 90 met benzinemotor. Niet omgebouwd, origineel geleverd, in 1997, met 136pk sterke benzinemotor. Nieuw opgebouwd in 2017.
Voorzien van verbrede schermen voor en achter, vakkundig nieuw gespoten in Nara Bronze Metallic, nieuw met two-tone leer bekleed, voorzien van airco, Multi Media audio/navigatie, achteruitrijcamera, comfortabele sportstoelen, vier stoelen achterin, nieuwe lichtmetalen velgen, nieuwe banden en tal van verfraaiende details die deze Defender uniek maken. Er is geen ander exemplaar zo uitgevoerd, éénmalig gebouwd voor iemand die echt een unieke auto wil. Bovendien is deze Defender ook financieel zeer aantrekkelijk, vooral voor wie ze zakelijk zou willen rijden. De wegenbelasting van een benzineauto is op z'n minst de helft van een dieselauto en de bijtelling van deze Defender wordt berekend over de taxatiewaarde.
Kortom leuker kan ik het niet maken.

Equipment

Voorzien van o.a. airconditioning, elektrische ramen, twee kleuren leer, sport/comfortstoelen, houten Defender vloer achter, lichtmetalen velgen, Multi Media systeem met navigatie en CD speler, achteruitrijcamera, etc.

Exterior

In 2017 op basis van een gezonde, roest- en schadevrije Defender uit 1997 nieuw opgebouwd. Het lakwerk is dus nog zo goed als nieuw. Geheel zonder beschadigingen of gebruikssporen. De metalen zijpanelen zijn vervangen voor veiligheidsglas waardoor er meer zicht rondom is. Tal van Defender Regeneration accenten maken deze Defender uniek.

Interior

Het interieur werd nieuw bekleed in twee kleuren leer. Zowel de comfortabele voorstoelen, deurpanelen en de vier stoelen achterin. Let op de prachtige echt houten 'Defender' vloer achterin. Het geheel is sinds de restauratie slechts 12.000km gebruikt dus zo goed als nieuw.

Interieur Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De motorruimte is geheel origineel, schoon en zichtbaar keurig onderhouden. De velgen zijn in 2017 nieuw gekocht en voorzien van nieuwe banden.

Motor Land Rover Defender Regeneration Benzine '97/'17 €32.950,-

History file

Speciaal voor de Italiaanse politie werden Defenders gebouwd met 2ltr. benzinemotor. Deze auto's werden door de politie lokaal gebruikt in gebieden waar regelmatig buiten de gebaande paden gereden moest worden en dan ook nog met enige snelheid. Als gevolg van het lokale gebruik maakte deze auto's weinig kilometers en werden ze, in dienst van de overheid, compromisloos onderhouden. Na 25 jaar trouwe dienst werden ze op veilingen verkocht. Een Italiaanse Land Rover specialist maakt er onder het label 'Regeneration' vervolgens een dergelijke one-off van. Hij bouwt geen tweede auto gelijk aan deze. U koopt hiermee een unieke Defender, nieuw opgebouwd met uitstekende materialen in 2017. Prijs is inclusief nieuw Nederlands kenteken, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.