Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-

For sale: Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-

I am interested in this car

Betreft Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-

Tell a friend about this car

About Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 29,000   Bhp 390 pk
Year 2003   Engine capacity 4244 cc
Exterior colour Grigio Touring Metalizzato   Engine configuration V8 met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 18 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 4.9 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 285 km/u   Production numbers 4870
VIN number ZAMBC38B000010486   Other Nieuwstaat.
Export/import service

Model history

De Nederlandse sportwagen-scéne wordt gedomineerd door een zeker Duits merk wat ook wij, zoals u weet, zeer hoog hebben zitten. Dit vooral om het roemrijke verleden en de bouwkwaliteit van de gemiddelde luchtgekoelde sportwagen. Toch vraag ik me als liefhebber van Italiaanse exoten regelmatig af waarom dit zo is. Waarom worden onze ogen op de openbare weg niet wat vaker gestreeld door de lijnen van Italiaanse schonen waar een klinische Duitser nimmer tegen op kan? Het onbekend zijn mét vermoedelijk, onbekend maakt immers onbemind. Kroegpraatjes als 'die gaat stuk' en 'de onderhoudskosten zijn extreem' hoor ik vaker en alleen van mensen die zelf geen Italiaan van naam in de garage hebben. Terwijl de gemiddelde Duitser gebouwd na 1997 zeker niet foutloos is mag men de moderne Ferrari of Maserati niet koppelen aan de bouwkwaliteit van een Fiat Uno. De Noord-Italiaanse autofabrikanten van naam kijken al langer jaloers naar de verkoopprestaties van de Duitsers en de Italiaanse trots maakt dat de kwaliteit de afgelopen vijftien jaar met sprongen verbeterd is. De liefhebber weet daarbij wel dat goed warmrijden en respectvol behandelen voorwaarden zijn voor een lang sportwagenleven. En dan dit; kijk eens wat u kunt rijden voor pak 'm beet dertig mille? Een op zakelijke gronden weloverwogen Ferdinand of een stijlvolle Maserati met een motorgeluid wat in een Engels onderzoek door vrouwen als het meest sexy motorgeluid werd aangemerkt? En laat uw oog dan nog eens vallen op het prachtige interieur zoals deze Coupe dat biedt. De details in de klokken, twee op elkaar afgestemde leer-kleuren, het traditioneel centraal geplaatste tijdklokje en de V-vorm van het dashboard. Daar ligt zoveel emotie in, wie plaatsneemt vergeet dat 'Nederlandse calculeren' en geniet. Meestal haalt men een sportauto niet veel vaker dan in het weekend van stal dus veel kilometers maakt u er niet mee, laat dat dan wel de mooist denkbare kilometers zijn. Geniet vooral niet met mate van uw Maserati. Betaalbaar onderhoud doen wij overigens ook voor u.

Equipment

Zeer compleet uitgerust met o.a. automatische climat control, F1 Cambiocorsa stuurschakeling met automaat stand, instelbare SkyHook schokdempers, volledig elektrisch verstelbare stoelen met geheugen, stoelverwarming, verstelbaar stuur, Traction Control, Maserati Multi Media systeem met CD-speler en navigatie (voorbereid), xenon verlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, etc.

Exterior

In volledige nieuwstaat verkerende carrosserie in Grigio Touring Metalizzato. Gezien de lage kilometerstand van deze Coupe is de auto bijna logischerwijs vrij van beschadigingen of gebruikssporen. Schadevrij en als gevolg van garagestalling vrij van weersinvloeden. Hoge lakkwaliteit met een diepe glans. Mooie nog briljante chroomdetails.

Interior

Ook hier wordt de kilometerstand duidelijk vertaald door de kwaliteit van het leer en de vloerbekleding. Mooi soepel en onbeschadigd leer op de stoelen. Perfecte zit op de volledig elektrisch instelbare stoelen. Maserati logo's in de hoofdsteunen. Met leer bekleed stuurwiel wat mooi glad en onbeschadigd is. Niet in gerookt.

Interieur Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de fabrieksnieuwe motorruimte treft u de originele 390pk sterke V8 met een door kettingen aangedreven distributie. Alle fabrieksplaatjes en stickers nog op de juiste plaats aanwezig. Niet gebruikt in slecht weer. Rode krimplak nog onaangetast op de cylinderkoppen. De kofferruimte lijkt ongebruikt en is ook onbeschadigd. Hier het boordgereedschap onder de laadvloer. De 18 inch lichtmetalen velgen zijn onbeschadigd en vrij van remstof. Zeer goede Pirelli banden hier omheen.

Motor Maserati 4200 GT Coupe Cambiocorsa '03 29.000km €29.950,-

History file

Afkomstig van de eerste eigenaar. Gebruikt als derde auto voor de mooie weekend ritten bij een tweede huis. Keurig geconserveerd, zeer netjes behandeld en bereden. Alle originele documentatie in de Maserati boordmap aanwezig. Sleutelset compleet. Koppeling recent vernieuwd. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.