Mercedes Benz 200TE '91 bijzonder origineel 109.000km

For sale: Mercedes Benz 200TE '91 bijzonder origineel 109.000km

I am interested in this car

Betreft Mercedes Benz 200TE '91 bijzonder origineel 109.000km

Tell a friend about this car

About Mercedes Benz 200TE '91 bijzonder origineel 109.000km
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 109,749   Bhp 120 pk
Year 1991   Engine capacity 1997 cc
Exterior colour Perlmatt Grau Metallic   Engine configuration 4 cylinder lijn met injectie
Interior colour Antraciet/zwart   Engine number Matching
Upholstery Stof   Rims 15 inch MB lichtmetaal
0 - 100 km/u 12.9 sec   Wheels Michelin
Top speed 180 km/u   Production numbers 268000
VIN number WDB1240811F157561   Other Geheel origineel, lage km stand.
Export/import service

Model history

Recent nog uitgeroepen tot 'best car ever made' wanneer het gaat over de bouwkwalteit en betrouwbaarheid, de Mercedes W124 serie. Een echte Mercedes van vóór het computer- en plastic tijdperk. Goed voor een miljoen kilometers. Deze kan nog even mee dus. Het betreft hier een zeer bijzonder exemplaar, geheel origineel en zeer beperkt gebruikt. En hoe! Vaak kwam zo'n onverwoestbare W124 stationwagen uiteindelijk in handen van de lokale aannemer of stucadoor. Altijd starten, heerlijk rijdend, een laag benzineverbruik en toch dé ster voor op de motorkap maakt haar zeer geliefd. De liefhebber van de inmiddels klassieke W124 serie zoekt zo'n exemplaar uiteraard niet, toch is het eenvoudiger een mooie 911 uit die tijd te vinden dan een praktische gebruiksauto zoals deze TE destijds bedoeld was. Geheel onverprutst en origineel, zo is deze 200TE stationwagen fraai geconserveerd gebleven. Geen tweede van te vinden. Ook zakelijk zeer interessant gezien de aantrekkelijke bijtellingsregeling.

Equipment

Ook nog eens compleet uitgevoerd met een elektrisch schuifdak, elektrische ramen, airconditioning, elektrisch verstelbare spiegel, ruitenwisser achter en fraaie dakrails.

Exterior

Geheel origineel, dat is bijna uniek te noemen. Nooit iets aan gespoten. Dus ongeval- en roestvrij. Geen noemenswaardige gebruikssporen, geen steenslag en zelfs op de bumpers geen beschadigingen. Zeldzaam, zeer zeldzaam.

Interior

Ook het interieur is geheel conform de lage kilometerstand. Nauwelijks te zien dat het gebruikt is. Mooie en goed zittende stoelen, geen instapsporen zichtbaar. Keurige vloerbekleding. Alle schakelaars, stuur en klokken onbeschadigd en fris. Nooit in gerookt. Een ware tijdmachine...

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Keurig schoon en origineel. Zeer verzorgd. In de laadruimte zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. Het geheel lijkt nooit als zodanig gebruikt te zijn. Ook de velgen zijn keurig en er zijn uitstekende Michelin banden gemonteerd.

History file

Afkomstig van de tweede eigenaar. Net zoals de eerste eigenaar een heer met een geboortejaar van voor de tweede wereldoorlog. Beiden heren lieten de auto zorgvuldig onderhouden, serviceboekje aanwezig.
In deze originele conditie een zeldzaamheid, zeker met zo'n lage kilometerstand. Stijlvol ook dankzij de rustige grijstint. Daardoor ook zakelijk representatief te rijden met een bescheiden bijtelling. We rekenen het u graag voor. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.