Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12 keramische remmen, sportuitlaat

For sale: Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12  keramische remmen, sportuitlaat

I am interested in this car

Betreft Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12 keramische remmen, sportuitlaat

Tell a friend about this car

About Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12 keramische remmen, sportuitlaat
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 131,850   Bhp 400 pk
Year 2012   Engine capacity 3800 cc
Exterior colour Indisch Rot   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 20inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 4.5 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 304 km/u   Production numbers 82100
VIN number WP0ZZZ99ZCS114194   Other Lijkt wel nieuw!
Export/import service

Model history

Hoe kon Porsche de 997 ooit nog verbeteren dacht ik bij introductie van de vorige editie van het icoon. Onmogelijk dachten veel liefhebbers met mij. Totdat Porsche op 15 september 2011 in Frankfurt op de Motor Show (IAA) het satijnen doek van de nieuwe 991 trok. En nadat een enthousiaste en erg aardige klant mij een stuk liet rijden in zijn nieuwste aanwinst was het me na de eerste kilometers al snel duidelijk, dit is de overtreffende trap. Iets minder 911 dan zijn voorganger door wederom een toename van de carrosserie afmetingen, technisch een enorme sprong voorwaarts. Nog stabieler dankzij de vergrote wielbasis, lichter dankzij het gebruik van 'slimme' materialen die wel stijver en sterker zijn, sneller en soepeler dankzij nog meer motorvermogen en zowel licht als gevoelig sturend dankzij elektromagnetische stuurbekrachtiging. Met PDK bovendien beslist sneller schakelend dan handmatig mogelijk is. En dan is er nog het instelbare onderstel die de auto bijna schizofreen maakt, het ene moment een GT die je relaxed door de stad stuurt, met een druk op de Sport-Plus schakelaar is het de hardcore sportwagen die je zo het circuit kunt opsturen. Noem de 991 gerust geniaal. En neem dan eens plaats in de geweldig vormgegeven stoelen en kijk eens om u heen terwijl u vóelt hoe Porsche de schakelaars en knoppen uit titanium gegoten lijkt te hebben. Qualität met een uitroepteken zie je in je verbeelding op het beeldscherm verschijnen nadat de motor is gestart. Bovendien is daar dan dat uitlaatgeluid, voor het laatst klinkend zoals alleen een 'ongeblazen' boxermotor opwindend kan zijn. Inmiddels weten we dat Porsche, en wie niet, zelfs op de vaatwasser in de fabriekskantine een turbo heeft geschroefd, gute nacht Freunden..

Equipment

Zeer compleet met alle opties die een echte stuurman op zijn 911 wil, schakelbare sportuitlaat, Sport Chrono Plus pakket, Porsche Active Suspension Management, automatische climat control, sportstoelen, stoelverwarming, cruise control, parc distance control voor en achter, blu-tooth telefoonmodule, Sport Design stuurwiel met schakelpaddles, 20 inch lichtmetalen velgen, Porsche Communication Management met navigatie, keramische remmen, etc. In totaal is voor meer dan € 20.000,- aan opties besteld.

Exterior

Prachtig dat Indisch Rot, een sportieve kleur waarin de vorm van de 911 optimaal tot zijn recht komt.
De carrosserie van deze 991 is geheel origineel, nooit aan gespoten en dus altijd schadevrij gebleven. Prachtige verschijning in een relatief zeldzame kleurstelling.

Interior

Commentaar overbodig. Het lijkt nauwelijks gebruikt. Volledig in fraai dubbel doorgestikt zwart leer uitgevoerd. Op de vloer originele Porsche matten. Alcantara hemelbekleding. Sportstoelen!

Interieur Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12  keramische remmen, sportuitlaat

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de 991 is de motor nauwelijks meer zichtbaar. Onder de fraaie motorafdekking is de originele 3,8ltr 400pk sterke Carrera S motor aanwezig. Uiteraard hier alles als nieuw. Ook de kofferruimte voor is onaangeraakt en volledig origineel. De 20 inch lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade of remstof en voorzien van zeer goede Michelin Pilot Sport banden.

Motor Porsche 991 Carrera S PDK Coupe '12  keramische remmen, sportuitlaat

History file

Als Jahreswagen kwam deze 991 al in 2013 naar Nederlandig De eerste eigenaar selecteerde de auto specifiek in een echte rijdersconfiguratie. Sportuitlaat, geen schuifdak, sportstoelen en keramische remmen. Altijd in handen geweest van een liefhebber, ze kende in Nederland slechts twee eigenaren. Er is dan ook uitstekend voor de auto gezorgd getuige het originele en netjes afgestempelde serviceboekje. Natuurlijk is alle overige documentatie en de sleutelset compleet. Wordt rijklaar inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd.