Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97

For sale: Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97

I am interested in this car

Betreft Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97

Tell a friend about this car

About Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 206,290   Bhp 285 pk
Year 1997   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Ocean Blue Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 18 inch Porsche turbolook
0 - 100 km/u 5.6 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 270 km/u   Production numbers 17900
VIN number WP0ZZZ99ZVS330975   Other Zeer mooi en origineel.
Export/import service

Model history

Porsche's perfectionering van de luchtgekoelde 911 is de in 1993 geintroduceerde 993. Van een ongeëvenaarde bouwkwaliteit, geweldige rijeigenschappen en dankzij de luchtgekoelde boxer een motorsound die de beleving optimaliseert. De Porsche liefhebber kent de positieve eigenschappen van de 993 maar al te goed en dat maakt dit type een zeer gezochte. Met name de zeldzame cabrioletversie heeft inmiddels een klassieker status die de waardeontwikkeling doet opstuwen. De rijeigenschappen zijn overigens zeker niet klassiek te noemen. Deze zeer precies sturende en van multilink wielophanging voorziene 911 laat zich controleren als een moderne auto die op rails lijkt te rijden. Met 285pk, dit is een exemplaar uit de tweede serie met de sterkere Varioram motor, op de achterwielen beleeft u sportief het mooiste van vrij autorijden. Genieten pur sang. Als de auto u dan als gevolg van goed onderhoud zorgeloos laat genieten en als nieuw rijdt is de pret dubbel zo groot. Dit zeldzaam mooie, complete en zorgvuldig gebruikte exemplaar is een investering met fun-factor. Er zijn slechts 15.700 cabriolet's van dit type gebouwd. In fraai Ocean Blue Metallic met donkerblauwe cabrioletkap en daarbij degelijk zwart leer mag het met recht een bijzondere en zeldzame auto genoemd worden. En dat is dan weer goed voor de waardeontwikkeling. Leuker kan ik het niet maken.

Equipment

Compleet uitgevoerd; er zijn o.a. elektrische stoelverstelling links en rechts in hoogte verstelbaar, stoelverwarming, elektrisch cabriodak, originele Porsche CD11 radio met afneembaar front en navigatie, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, climat control, boordcomputer, 18 inch Porsche Turbolook velgen, windscherm, etc.

Exterior

In fraai en zeldzaam Ocean Blue Metallic uitgevoerde carrosserie waarop geen krasje of zichtbare steenslag te bekennen is. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerbeschadigingen. Goed doorzichtige achterruit in een cabrioletkap zonder beschadigingen. Deze 993 Cabriolet heeft een fraai originele uitstraling. Het betreft uiteraard een 993 die altijd schadevrij is gebleven.

Interior

Het interieur verdient een bijzondere vermelding, een 993 is zeker geen jonge auto en toch is het interieur vrij van zichtbare gebruikssporen. Dit is uiteraard afhankelijk van de wijze waarop deze auto werd gebruikt. Mooi soepel en sterk leer op de stoelen, er is ook geen slijtage aan de instapzijde van de linkerstoel. Alles mooi schoon en onbeschadigd. Vloerbekleding mooi schoon. Het met leer beklede stuur is mooi glad. Nooit in gerookt.

Interieur Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De motorruimte is zeer schoon en duidelijk in originele fabrieksconditie. Alle stickers en plaatjes van fabriekswege nog aanwezig. Alleen de officiële Porsche dealer en bekende specialisten hebben hier onderhoud verricht. De kofferruimte is schoon en onbeschadigd. Hier treft u de thuiskomer, gereedschapsset en krik. Ook hier alle plaatjes en stickers correct aanwezig. De 18 inch Porsche Turbolook velgen zijn origineel en vrijwel onbeschadigd. Uitstekende Pirelli Pzero banden hier omheen.

Motor Porsche 993 Carrera 2 Cabriolet VarioRam Tiptronic '97

History file

Al in 1999 kwam deze 993 naar Nederland, nieuw werd ze geleverd door een Duitse dealer. De auto reed gemiddeld slechts zo'n 8.000km per jaar. Niet alleen in het verleden doch ook recent werd uitvoerig onderhoud gepleegd. Zo'n 3.000km terug werden nog alle pakkingen, klepdeksels, bougiekabels en bijv. kettingspanners vernieuwd. Er is een uitgebreid dossier met rekeningen aanwezig en natuurlijk ook het afgestempelde originele serviceboekje. Een van onze klanten rijdt met een 993 waar meer dan 450.000km op de teller staat, dankzij goed onderhoud zonder bijzondere kosten. Ook deze goed onderhouden cabriolet gaat u nog vele jaren rijplezier bieden. Wij leveren deze Porsche af inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.