Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto

For sale: Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto

I am interested in this car

Betreft Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto

Tell a friend about this car

About Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 94,638   Bhp 385 pk
Year 2010   Engine capacity 3798 cc
Exterior colour Basalt Black Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 4.5 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 297 km/u   Production numbers 9560
VIN number WP0ZZZ99Z9S746242   Other Origineel NLD, perfect onderhouden.
Export/import service

Model history

In aug. 2008 diende zich een face-lift van de zo succesvolle Porsche 997 aan. Optisch veranderde er niet veel, meest opvallende was nog wel de led-verlichting aan de voor- en achterzijde. Veel spectaculairder nieuws was dat Porsche voor het eerst in een serie geproduceerde 911 de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling ging toepassen. In feite is de 997 voorzien van twee gezamenlijk gemonteerde semi-automaten die op afstand met de hand middels knoppen op het stuur te bedienen zijn en ook allebei een koppeling hebben. Vandaar de afkorting PDK die staat voor Porsche Doppel Kupplung. De tweede bak zet de opvolgende versnelling waarin de eerste bak staat vast klaar middels de dubbele koppeling terwijl de ene koppeling ontkoppeld en de ander koppelt. Hierdoor zijn de schakeltijden voor het eerst sneller dan wanneer men handmatig schakelt. De tot dat moment gebruikte Tiptronic automaat was een conventionele automaat met een koppelomvormer die flink wat energie gebruikte dus voelbaar snelheid inleverde. Met de PDK techniek behoorde dat ook bij automatisch rijden tot het verleden. Ook de motor werd gemodificeerd, de inhoud werd vergroot, waarbij het vermogen steeg naar 385pk in de S versie, en het onderstel werd verbeterd. Zo kreeg de PDK auto het instelbare sportonderstel met Active Suspension Management wat ook de GT3 destijds had en werd het uitlaatsysteem voorzien voor een sportievere klank. Kortom het loont om te investeren in een tweede serie 997 mét PDK. Wanneer het dan ook nog de sterke Carrera S variant is trekt de liefhebber zijn race-handschoenen alvast aan. Tel hier dan ook nog eens de uiterst degelijke heritage bij op, het perfect uitgevoerde onderhoud bij de Nederlandse Porsche dealer en uw ideale 911 Cabriolet staat wellicht bij ons.

Equipment

Zeer compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, Porsche Active Suspension Management, Porsche Stability Management, cruise control, boordcomputer, Sport Chrono Package, elektrisch verstelbare sportstoelen, stoelverwarming, automatische PDK versnellingsbak met eventueel handmatige bediening op het stuurwiel, 19 inch lichtmetalen velgen, BiXenon verlichting, een volledig in leer uitgevoerd interieur, Porsche Communication Management met DVD navigatie en CD speler, verstelbaar en multifunctioneel stuur, origineel opvouwbaar windscherm, Bose audio met subwoofer, etc. Deze 997 S Cabriolet is voorzien van optionele sportstoelen, dat is een extra vermelding waard. Deze stoelen bieden niet alleen meer comfort, ze maken de auto toegankelijker voor grote mensen en geven bovendien optimale feedback van wat de auto doet. Dit komt het sportievere autorijden extra ten goede.

Exterior

In fraai stijlvol en strak Basalt Black Metallic uitgevoerde carrosserie, volledig origineel en schadevrij. Ook altijd schadevrij gebleven. Geen zichtbare gebruikssporen aanwezig op de volledig originele laklaag. Ook de in de wagenkleur meegespoten bumpers hebben geen beschadigingen of parkeervegen. De indrukwekkende brede heupen zijn voorzien van originele en onbeschadigde steenslagstickers. Al het glas is origineel en vrij van steenslag. Een 'als nieuw' ogende goed verzorgde Carrera S Cabriolet, dat is duidelijk zichtbaar.

Interior

Het interieur van deze Carrera S is echt foutloos en lijkt nauwelijks gebruikt. Zie op de foto's hoe mooi strak het leer op de stoelen zit. Ook op het dashboard en deurpanelen is deze 997 voorzien van leer met dubbele doorgestikte afzetting. Op de vloer keurige originele Porsche matten. Alle bedieningsknoppen, schakelaars en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. De klokken/tellers zijn uitgevoerd zilver, ook het Sport Chrono klokje kreeg een zilvergrijze wijzerplaat mee. Mooi! Het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in deze auto. Als geheel presenteert het interieur zich in een zeer mooie en originele conditie.

Interieur Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De tweede versie van de 997 kreeg in de S uitvoering een 3,8ltr. 385pk sterke boxermotor mee. Snel en soepel, vooral met de extreem korte schakeltijden van de PDK versnellingsbak. Alles in de motorruimte van deze Carrera S is origineel en mooi schoon. In de kofferruimte geen gebruikssporen of beschadigingen. De fraaie 19 inch velgen zijn vrij van parkeerschade en voorzien van Michelin banden met Porsche N-codering die in uitstekende staat zijn.

Motor Porsche 997 Carrera S Cabriolet PDK '10 94.600km NL-auto

History file

Deze 997 Carrera S Cabriolet is een volledig originele liefhebbersauto. Nieuw in Nederland verkocht en altijd bij de Porsche dealer onderhouden. Nog maar 2.000km werd groot onderhoud uitgevoerd bij Porsche. Helaas zag de op leeftijd geraakte eigenaar zich vrij snel na het uitvoeren van dit onderhoud genoodzaakt de auto te verkopen. Er is alleen met mooi weer met de auto gereden. Nooit schade gehad of anderszins aan gewerkt. Keurig verzorgd en voorzien van alle originele documentatie. Serviceboekje netjes ingevuld en gestempeld. Facturen aanwezig. Alle onderhoudszaken zijn geheel up-to-date. Sleutelset compleet. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.