Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels

For sale: Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels

I am interested in this car

Betreft Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels

Tell a friend about this car

About Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 114,472   Bhp 480 pk
Year 2006   Engine capacity 3600 cc
Exterior colour Basalt Black Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met inj. en turbo interc.
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Porsche en OZ lichtmetaal
0 - 100 km/u 3.7 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 310 km/u   Production numbers 14000
VIN number WP0ZZZ99Z7S780634   Other Perfect onderhouden.
Export/import service

Model history

De beroemde Porsche turbo had vanaf de eerste modellen die in 1975 verschenen al als puntje van kritiek dat er voordat de turbo of turbo's 'inkwamen' weinig gebeurde met de auto. Pas wanneer er grotere hoeveelheden verbrand mengsel door de turbo ging 'ontplofte' de auto. Ieder type ging er voor zijn tijd dan ook angstaanjagend vandoor echter wel met een turbolag die niet iedereen kon waarderen. Met de komst van de 997 Turbo bood Porsche hier middels Variable Turbine Geometry een oplossing voor. Een techniek die in de dieselindustrie al langer beproefd gebruikt werd. Eenvoudig gezegd veranderd de stand van de schoepen in de Turbo's met het toerental mee waardoor ook op lage toeren de Turbokracht voelbaar is. En het werkt inderdaad als zodanig, de 'lag' (het Turbogat) verdween. Bij 1950 toeren is het volledige vermogen al beschikbaar. En natuurlijk steeg het absolute vermogen wéér. Om dit alles veilig op de weg te houden heeft ook de 997 Turbo vierwielaandrijving, ditmaal gecombineerd met geavanceerde systemen als PSM, PTM en PASM. De betekenis van al deze afkortingen leg ik u tijdens een bezichtiging van deze krachtpatser graag persoonlijk uit. Wat ze dóen ook, uit ervaring. Deze 997 Turbo is door de eerste eigenaar besteld met een echte rijdersconfiguratie voor ogen zonder eerst zijn vermogensbeheerder te bellen. Zo bestelde hij de (comfortabele) sportstoelen met kunststof kuipen, keramische remmen en het interessante Sport Chrono Pakket wat middels een tijdelijke (10sec) overboost voor 60Nm extra koppel zorgt. De geschiedenis, kleurstelling, kilometerstand, keramische remmen en het prijskaartje maken deze 997 Turbo zonder twijfel de meest aantrekkelijke die er momenteel te koop is. Inclusief garantie, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.

Equipment

Zoals eerder genoemd zeer compleet; automatische climat control, een volledig in zwart leer uitgevoerd interieur, BOSE luidsprekersysteem met subwoofer, electrisch verstelbare sportstoelen, electrisch schuifdak, stoelverwarming, Parc Distance Control voor en achter, Sport Chrono Package, boordcomputer, keramische remschijven, derde ruitenwisser, Porsche Stability Management, Porsche Active Suspension Management, xenon verlichting, cruise control, etc. Een bijzondere vermelding verdient de aanwezigheid van een nieuw origineel door Porsche geleverd PCCM audio/entertainment/navigatie systeem, hierin aanwezig digitale radio, Apple Carplay, BluTooth en full-screen actuele navigatie.

Exterior

Dankzij de op de gehele neus aangebrachte Xpell steenslag folie is de auto onzichtbaar beschermd tegen steenslag en beschadigingen. De gehele carrosserie is dan ook vrij van krassen of andere gebruikssporen. Dankzij garagestalling heeft lak een mooi diepe glans. Uiteraard bleef deze Turbo altijd schadevrij. Ook de bumpers zijn in nieuwstaat.

Interior

Bijzonder aan deze Turbo is de conditie van het volledig in zwart leer uitgevoerde interieur. Er zijn nauwelijks zichtbare sporen van gebruik. Zelfs de instapkanten van de stoelen zijn nog als nieuw.
Het dashboard is voorzien van doorgestikt leer. Op de vloer originele Porsche matten. Schakelaars, hendels, stoelen, vloerbekleding, deurpanelen, etc. alles onbeschadigd en overeenkomstig de lage kilometerstand.

Interieur Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Vanzelfsprekend zijn ook de motor- en kofferruimte als nieuw en brandschoon. Alle originele stickers aanwezig. Niets beschadigd. De auto is voorzien van zwarte OZ 19 inch velgen met Pirelli Pzero banden in zeer goede conditie. De originele 19 inch Porsche Turbo velgen zijn eveneens bij de auto aanwezig en monteren wij desgewenst in plaats van de huidig afgebeelde velgen.

Motor Porsche 997 Turbo Coupe manual '06 keramisch, sportstoelen, new pccm, 2 sets wheels

History file

Turbo kopers zijn over het algemeen prima in staat om het onderhoud op het benodigde peil te houden. Zo is ook deze 997 Turbo perfect onderhouden. In eerste instantie door de Porsche dealer die ook netjes het serviceboekje heeft afgestempeld, later door een bekende Porsche specialist. Van deze specialist zijn ook van de laatste jaren onderhoudsfacturen aanwezig. Alles aan de auto is dankzij dit fanatiek uitgevoerde onderhoud up-to-date. De gehele onderhoudshistorie is volledig inzichtelijk. In de originele boordmap zijn alle boekjes, rapporten en facturen aanwezig. Tweede sleutel eveneens. Rijklaar in onze showroom zonder bijkomende kosten.