Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km

For sale: Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km

I am interested in this car

Betreft Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km

Tell a friend about this car

About Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 69,172   Bhp 460 pk
Year 2007   Engine capacity 6749 cc
Exterior colour Black Kirsch   Engine configuration V12 met injectie
Interior colour Beige   Engine number Matching
Upholstery Volledig leer   Rims 21 inch Rolls Royce lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.9 sec   Wheels Good Year
Top speed 240 km/u   Production numbers 6890
VIN number SCA1S680674X01089   Other Geheel origineel, lage km stand.
Export/import service

Model history

Nog immer s'werelds meest prestigieuze automerk, Rolls Royce. Na een complexe strijd met de Volkswagen groep sinds 1998 in handen van het net iets minder prestigieuze BMW. Hoewel die combinatie destijds flink wat stof deed opwaaien in de autoindustrie blijkt het anno nu een zeer gelukkig huwelijk. Engelse tradities en sfeer verweven met Duitse perfectie, het werkt. De monumentale Phantom mag dan onder regie van het lager op de prestigeladder staande BMW ontwikkeld zijn, technisch bracht het Rolls Royce naar een niveau waar het zelfstandig nooit was gekomen. Vier jaar lang werkte de ingenieurs uit Beieren samen met de bewonderenswaardige collega's uit het Engelse Crew aan een splinternieuwe fabriek én een nieuwe auto die ook echt geheel nieuw was. Geen voortborduursel uit het technisch minder hoogstaande verleden. BMW zou haar naam alleen verbinden aan het allerbeste. En zo geschiedde. Er werd een aluminium 'spaceframe' ontwikkeld wat borg stond voor optimale carrosserie-stijfheid ondanks de lengte van 5,84mtr. Hierop werden aluminium en composiet plaatwerkdelen gemonteerd. Hierdoor werd de grootste Rolls ooit zeker niet de zwaarste. De basis van de 460pk sterke V12 motor was een BMW product met een ijzersterke reputatie, ditmaal vergroot tot maar liefst 6,7ltr inhoud. Juist bij een laag toerental levert deze motor dankzij op het type auto gerichte aanpassingen het maximale koppel. Een versnellingsbak van het Duitse ZF, luchtvering, automatische niveauregeling en computergestuurde schokdempers zorgen verder voor een optimale combinatie van comfort en prestaties. Hoe 'Duits' dit ook allemaal moge zijn, optisch is de Phantom een toonbeeld van Engelse aristocratie. Design, materiaalkeuze en bediening zijn van een niveau waar de vermogende Nederlander destijds graag €525.000,- voor neerlegde. Zie de zgn. 'Coach' deuren, met geïntegreerde paraplu, de zee van ruimte en tafeltjes achterin, het massief houten dashboard met een ventilatiebediening zoals Rolls Royce deze traditioneel voert en de oneindig lange lijst van extra's die het leven van de welgestelden verder moesten veraangenamen. Dat Rolls Royce hierin slaagde bewijst de 14 jaar lange en zeer succesvolle productie van de Phantom VII. Een sterk ontwerp wordt nauwelijks ingehaald door het tijdsbeeld. In uw Phantom laat u zich graag inhalen, u weet wel beter.

Equipment

Alles waar de happy-few op rekende in 2007 biedt deze Phantom. Inclusief het automatisch verzinken van de Spirit of Ecstasy in de indrukwekkende grille nadat de auto is afgesloten.

Exterior

In het speciaal en alleen voor Rolls Royce beschikbare Black Kirsch werd deze Phantom afgeleverd. Nog steeds geheel origineel en dus ook in de eerste lak. De auto vertaald haar lage kilometerstand en zorgvuldige gebruik optimaal in de uiterlijke staat. Als nieuw.

Interior

Ook binnen in deze Phantom ziet men de bijzonder lage kilometerstand terug. Geen waarneembare gebruikssporen, alles mooi schoon, fris en onaangeraakt. Ieder knopje en schakelaar als nieuw en alles correct werkend.

Interieur Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zie de foto's, werkelijk alles in de motor- en kofferruimte ademt de sfeer van een zo goed als nieuwe prestige limousine. Voorzien van uitstekende 21 inch Good Year banden.

Motor Rolls Royce Phantom '07 NL-auto, 1e eig. 69.000km

History file

Nieuw geleverd in 2007 door Cito Motors in Eindhoven. Onderhouden aldaar en later door Hessing/Louwman in Utrecht. Origineel hand- en serviceboek met stempels aanwezig. Ook recent nog onderhoud gehad. Niet onbelangrijk bij een Rolls Royce…
Als gevolg van de niet geringe nieuwprijs zijn er in Nederland slechts enkele tientallen Phantoms verkocht in 14 jaar productietijd. Een origineel Nederlands geleverde auto met een lage kilometerstand komt daardoor niet vaak op de markt. Gelet ook op de conditie van deze Phantom wellicht een tot dusver éénmalige gelegenheid.