Saab 900 Turbo Cabriolet '90

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
For sale: Saab 900 Turbo Cabriolet '90
Proefrit aan huis is mogelijk!

I am interested in this car

Betreft Saab 900 Turbo Cabriolet '90

Tell a friend about this car

About Saab 900 Turbo Cabriolet '90
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 183,906   Bhp 170 pk
Year 1990   Engine capacity 1998 cc
Exterior colour Cherry Red   Engine configuration 4 cylinder lijn met inj., turbo en intercooler
Interior colour Beige   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 15 inch Saab lichtmetaal
0 - 100 km/u 9.6 sec   Wheels Michelin
Top speed 205 km/u   Production numbers 38888
VIN number YS3AD75L2L7021523   Other Full Turbo!
Export/import service

Model history

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Het hier aangeboden exemplaar werd nieuw verkocht op 22 mei 1990, exact 9 jaar later registreerde ik deze auto op naam van de enige Nederlandse eigenaar die er tot zeer recent mee reed. Het was tevens de eerste 900 Cabriolet die ik importeerde. Als ú de auto niet koopt houd ik deze... na meer dan 800 exemplaren van dit type auto verkocht te hebben krijg je toch ook nostalgische overwegingen. Tegelijkertijd weet ik dat het niet de laatste 900 cabriolet zal zijn en ik ook met dit fraaie exemplaar iemand een groot plezier kan doen. Deze Saab is twintig jaar lang als tweede auto gebruikt en door een Saab specialist perfect onderhouden. Ze rijdt derhalve geweldig. Natuurlijk zijn er gezien de kilometerstand wat kleine gebruikssporen echter geen roest, schade of achterstallig onderhoud. De lak is in geweldige conditie, het interieur geheel origineel en niet stuk, het dak keurig en er is een map met boekjes en facturen. Het kan zijn dat ik me bedenk.....

Equipment

Deze 900 Classic heeft airco, vier elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, beige leer, een elektrisch bedienbaar cabriodak inclusief verwarmbare achterruit, stuurbekrachtiging, stoelverwarming, radio/cd speler met afneembaar front, etc.