Volvo 240 Estate Super Polar '92

For sale: Volvo 240 Estate Super Polar '92

I am interested in this car

Betreft Volvo 240 Estate Super Polar '92

Tell a friend about this car

About Volvo 240 Estate Super Polar '92
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 199,824   Bhp 112 pk
Year 1992   Engine capacity 1998 cc
Exterior colour Dark Grey Metallic   Engine configuration 4 cilinder lijn met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 14 inch BBS/Volvo lichtmetaal
0 - 100 km/u 13 sec   Wheels Vredestein
Top speed 175 km/u   Production numbers 14186
VIN number YV1245273M1891471   Other Super Polar specificaties.
Export/import service

Model history

Twintig jaar lang bouwde Volvo de beroemde 240 serie. Zoveel succes kende slechts weinig automodellen. Het model, herkenbaar en op zich staand als geen ander, werd een regelrechte klassieker. Tegelijkertijd kunt u er zomaar een in het dagelijkse verkeer tegenkomen, zo'n exemplaar is meestal optisch niet in een bijster goede conditie. Rijden doet zo'n 240 altijd, zelfs gemakkelijk naar de half miljoen kilometers. Daarom zijn ze uiterlijk niet altijd even fraai en roestvrij. Wie er zichzelf en van alles mee wil vervoeren heeft er een uitermate trouw werkpaard aan. Wie ook trots op haar verschijning wil zijn zoekt naar een exemplaar als deze. Bovendien biedt een exemplaar met een lage kilometerstand nóg meer continuïteit dan de waar de 240 serie al voor staat. Best bijzonder, meestal heeft de lokale aannemer of stukadoor er al in huisgehouden en die wilt u niet. Voor wie zich een echt fraai en technisch goed exemplaar wenst waar u samen gemakkelijk de pensioengerechtigde leeftijd mee gaat halen is dit dé auto. Geheel origineel, zelfs in een actuele kleur, met onverwoestbaar zwart leer op de stoelen. Een Super Polar uitvoering heet dat dan te zijn. Klaar voor wie een klassieker zoekt met ruimte en er eventueel dagelijks mee zou willen rijden. Ook zakelijk zeer interessant gezien de bijtelling van € 140,- per maand, laat ons u dat desgewenst voorrekenen.

Equipment

De Super Polar uitvoering kreeg o.a. dik en sterk leer mee, elektrische ramen, airconditioning, centrale deurvergrendeling, ABS, katalysator en lichtmetalen velgen.

Exterior

De schade- en roestvrije carrosserie van deze Estate is ook vrij van noemenswaardige gebruikssporen. Mooie lakkwaliteit die de tijd dankzij garage stalling goed is doorgekomen. Echt geen roest. Ook de bumpers staan mooi recht op de auto en hebben geen parkeervegen of schade. De tweede eigenaar vond het mooier om de standaard zwarte raamomlijsting ook door te laten lopen in het dak en heeft dit ook matzwart laten spuiten. Kan desgewenst ook weer in grijs worden uitgevoerd. Het geheel heeft een klassieke en tegelijkertijd stijlvolle uitstraling.

Interior

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Volledig origineel van vloerbekleding tot deurpaneel en hemelbekleding. De stoelen hebben de originele niet doorgezeten vorm, het leer heeft geen afwijkende slijtplekken. Op de vloer de onbeschadigde originele bekleding. Ook het stuur, schakelaars en dashboard zijn foutloos. Er is nooit gerookt in deze auto. De bagageruimte lijkt ongebruikt.

Interieur Volvo 240 Estate Super Polar '92

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zeer schone en verzorgde motorruimte. De div. fabrieksstickers en zelfs papieren barcodes geven aan dat de auto zeer weinig is gebruikt. Alles in de motorruimte is mooi origineel. De bagageruimte is keurig voorzien van de originele bekleding en een afdekhoes. De vier BBS/Volvo velgen zijn mooi onbeschadigd.
Uitstekende Vredestein banden daar omheen.

Motor Volvo 240 Estate Super Polar '92

History file

Afkomstig van de tweede eigenaar. Gekocht vanwege de degelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Niet om dagelijks mee te werken. Netjes binnen gestaan en daarom in deze unieke onverputste conditie. Echt een zeldzame auto waar er niet zomaar tientallen van te koop staan. Dat wil zeggen, wanneer u geen appels met peren vergelijkt. Immers km's, conditie, kleur en uitvoering bepalen de waarde van de klassieker. Bovendien kunt u met deze 240/245 ook zakelijk goed voor de dag komen. Prijs is inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.