Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-

For sale: Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-

I am interested in this car

Betreft Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-

Tell a friend about this car

About Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 242,974   Bhp 112 pk
Year 1992   Engine capacity 1998 cc
Exterior colour Dark Grey Metallic   Engine configuration 4 cilinder lijn met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 15 inch Volvo Turbo lichtmetaal
0 - 100 km/u 13 sec   Wheels Vredestein
Top speed 175 km/u   Production numbers 14186
VIN number YV1245273N1928689   Other Zeer mooi en technisch goed exemplaar.
Export/import service

Model history

Twintig jaar lang bouwde Volvo de beroemde 240 serie. Zoveel succes kende slechts weinig automodellen. Het model, herkenbaar en op zich staand als geen ander, werd een regelrechte klassieker. Tegelijkertijd kunt u er zomaar een in het dagelijkse verkeer tegenkomen, zo'n exemplaar is meestal optisch niet in een bijster goede conditie. Rijden doet zo'n 240 altijd, zelfs gemakkelijk naar de half miljoen kilometers. Daarom zijn ze uiterlijk niet altijd even fraai en roestvrij. Wie er zichzelf en van alles mee wil vervoeren heeft er een uitermate trouw werkpaard aan. Wie ook trots op haar verschijning wil zijn zoekt naar een exemplaar als deze. Bovendien biedt een exemplaar met een relatief lage kilometerstand en goed uitgevoerd onderhoud nóg meer continuïteit dan waar de 240 serie al voor staat. Best bijzonder, meestal heeft de lokale aannemer of stukadoor er al in huisgehouden en die wilt u niet. Voor wie zich een echt fraai en technisch goed exemplaar wenst waar u samen gemakkelijk de pensioengerechtigde leeftijd mee gaat halen is dit dé auto. Geheel origineel, zelfs in een actuele kleur, met onverwoestbaar zwart leer op de stoelen. Een Super Polar uitvoering heet dat dan te zijn. Klaar voor wie een klassieker zoekt met ruimte, plaats voor vijf volwassenen met een derde kinderbank achterin, en er eventueel dagelijks mee zou willen rijden. Ook zakelijk zeer interessant gezien de bijtelling van € 140,- per maand, laat ons u dat desgewenst voorrekenen.

Equipment

De Super Polar uitvoering kreeg o.a. dik en sterk zwart leer mee, elektrische ramen, airconditioning, centrale deurvergrendeling, ABS, katalysator en lichtmetalen Volvo Turbo velgen.

Exterior

De carrosserie van deze Super Polar verdient een bijzondere vermelding, zeer mooie lakkwaliteit, geen kras of gebruiksspoor op te vinden en uiteraard schade- en roestvrij. Ook de bumpers staan mooi recht op de auto en hebben geen parkeervegen of schade. Fraai zijn ook de stoere dakrails waarop desgewenst eenvoudig dakdragers gemonteerd kunnen worden voor nog meer transport capaciteit. Een praktische en stijlvolle youngtimer Volvo!

Interior

Het interieur verdient eveneens een bijzondere vermelding. Volledig origineel van vloerbekleding tot deurpaneel en hemelbekleding. De stoelen hebben de originele niet doorgezeten vorm, het leer heeft geen afwijkende slijtplekken. Op de vloer de onbeschadigde originele bekleding. Ook het stuur, schakelaars en dashboard zijn foutloos. Er is nooit gerookt in deze auto. De bagageruimte lijkt ongebruikt en herbergt onder de laadvloer nog een derde bank met twee zitplaatsen.

Interieur Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zeer schone en verzorgde motorruimte. De div. fabrieksstickers en zelfs papieren barcodes geven aan dat de auto zeer weinig is gebruikt. Alles in de motorruimte is mooi origineel. De bagageruimte is keurig voorzien van de originele bekleding en een zgn. hondenrek. De vier Volvo Turbo velgen zijn mooi onbeschadigd. Uitstekende Vredestein banden uit 2022 daar omheen.

Motor Volvo 240 Estate Super Polar '92 7-zits topconditie €15.950,-

History file

Een werkpaard als deze is met de huidige kilometerstand goed voor nog vele honderdduizenden kilometers. Dit mede dankzij de zichtbaar zorgvuldige omgang met de auto en het goed uitgevoerde onderhoud. Recent werden zaken als banden, remschijven, aircopomp, startmotor, etc. vernieuwd. Wij leveren deze Volvo icoon af inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.