Porsche 911 2.7S Coupe '74

Te koop: Porsche 911 2.7S Coupe '74

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.7S Coupe '74

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.7S Coupe '74
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 34.018   Vermogen 175 pk
Bouwjaar 1974   Cilinderinhoud 2687 cc
Kleur exterieur Grand Prix Weiss   Motor configuratie 6 cilinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6340901
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 7,4 sec   Banden Dunlop
Topsnelheid 210 km/u   Productieaantallen 1359
Chassisnummer 9114300748   Overig Zeer originele en fraaie 911S.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1974 introduceerde Porsche met het zgn. G-model een aanzienlijk verbeterde 911. Het motorvermogen steeg afhankelijk van de uitvoering naar 150 of 175pk, de wegligging en rechtuit stabiliteit verbeterde en de fraai geïntegreerde impact-bumpers stonden lichte botsingen schadevrij toe. Het G-model bleek zo'n gelukt ontwerp dat het maar liefst 15 jaar in productie bleef. In aanvang bij het 2.7 model, wat tot 1978 werd gebouwd, had de carrosserie nog de 'charmante' smalle achterschermen en werd er gebruikt gemaakt van verchroomde sierstrips en koplampringen. Hierdoor is het 2.7 G-model een zeer populair type uit de 911 serie, een klassieke uitstraling met de voordelen van de modernere G-serie. De 2.7 was leverbaar met 150 of 175pk motor, het hier aangeboden exemplaar is een zgn. S uitvoering met de sterkere motorvariant. Het degelijke Bosch K-Jetronic injectiesysteem en de vergrote motorinhoud stonden borg voor het forse motorvermogen en toegenomen koppel. De relatief lichte 911 2.7 is een zeer soepele en lichtvoetig te berijden versie van de oudere 911. Voor wie ook het rijden bovenop de fraaie uitstraling van belang is wellicht de beste keuze uit de klassieke modellen. Bovendien kruipen ze langzaam richting de status die de F-modellen hebben en is de waardeontwikkeling voortdurend stijgende. Dit bijzonder fraaie exemplaar werd in de periode 2003 tot 2005 geheel gerestaureerd. Na twintig jaar in het bezit geweest te zijn van een oudere heer verkocht ik in 2016 de auto aan een Duitse klant die er hobbymatig mee reed en perfect verzorgde. Er is een compleet dossier bij de auto, laatste onderhoudsfactuur uit 2021 aanwezig. Hij personaliseerde de auto enigszins met bijv. het kofferrekje en knipperlichtglazen in wit, desgewenst voorzien we die weer van de originele glazen. Ook de bestickering kan verwijderd worden zonder sporen achter te laten. Aan de auto valt duidelijk de hoge kwaliteit van de restauratie die destijds werd uitgevoerd af te lezen. Er werd niets overgeslagen, zie bijvoorbeeld ook het fraaie interieur. Ziet er geweldig uit, rijdt super.

Uitrusting

Een echte optielijst was er destijds niet echt. Deze 911 2.7S is uitgevoerd met zwart skai op de stoelen, getint glas en een fraaie originele Blaupunkt radio. Het later aangebrachte kofferrek is uiteraard inclusief.

Exterieur

In het beroemde Grand Prix Weiss uitgevoerde carrosserie waarop alle trim in zwart en chroom zo fraai uitkomt. De kleur is origineel, het plaatwerk schade- en roestvrij. Dit laatste is in deze eerste G-model serie zeker niet vanzelfsprekend. Het chroom heeft een mooi diepe glans en is onbeschadigd. Al het glaswerk is onbeschadigd. Correcte passingen. De auto heeft geen beschadigingen of gebruikssporen. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerschade en staan mooi recht op de auto.

Interieur

Het interieur is bij de restauratie grotendeels nieuw bekleed. Nieuw en origineel materiaal op de stoelen, nieuwe vloerbekleding en dashboard bovenop vernieuwd, etc. Het geheel heeft een zeer mooie harmonieuze uitstraling, alles correct zoals in het origineel. Er is zelfs een tijdcorrecte Blaupunkt radio aanwezig. Het stuur is het originele onbeschadigde exemplaar uit 1974. Alle schakelaars, hendels en klokken schoon, goed afleesbaar en werkend aanwezig. Een echte 'tijdmachine' die u terug brengt naar 1974.

Interieur Porsche 911 2.7S Coupe '74

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de schone en 'witte' motorruimte treft u de originele 2.7ltr. motor die ten tijde van de restauratie technisch geheel onder handen werd genomen. Waar nodig gereviseerd en vernieuwd. Deze 175pk sterke motorvariant is dezelfde motor die Porsche gebruikte in de Amerikaanse versie van de 911 Carrera. Latere 2.7S modellen leverde 165pk. Het geheel ziet er fabrieks-origineel uit. De motor is ook aan de onderzijde droog. In de kofferruimte keurige bekleding, geen beschadigingen en zaken als een thuiskomer, boordgereedschap en originele krik. De 15 inch velgen zijn vrij van parkeerschade en voorzien van zeer goede Dunlop banden.

Motor Porsche 911 2.7S Coupe '74

Service geschiedenis

Originele Europese uitvoering. Nieuw verkocht in Italië. Een voorwaarde tot het vinden van een harde carrosserie. Slechts drie eigenaren gehad. De voorlaatste eigenaar had de auto meer dan 20 jaar in zijn bezit en liet de auto in 2003-2005 grondig restaureren. In 2016 door ons verkocht aan een Duitse liefhebber die de auto recent bij ons inruilde op zijn jongensdroom, een bijzondere Porsche 356. Deze 911 rijdt als het origineel, staat mooi recht en representatief op de wielen, rijdt uitstekend en behoeft geen verdere investeringen. Rijklaar dus voor nog heel veel plezierige kilometers.