Alfa Romeo 1300 GTJunior '72

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Alfa Romeo 1300 GTJunior '72
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo 1300 GTJunior '72

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo 1300 GTJunior '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 83.011   Vermogen 89 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1298 cc
Kleur exterieur Verde Inglese   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Marrone Cuoio   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,1 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 170 km/u   Productieaantallen 91195
Chassisnummer AR1263188   Overig Fraaie kleurcombi, rijdt nieuw.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Gekocht uit liefde, deze uitzonderlijk mooie en echte GT Junior uit 1972. Hoewel de boekhouder het een minder goed idee vond kon ik de auto niet laten staan. Uit een collectie van een Italiaan die deze naliet aan zijn kinderen. Met SUV's voor de deur en voortdurend iPhone's aan het oor zich verwonderend over het ontbreken van stuurbekrachtiging. Dit Italiaanse sieraad verdiende een reddingsactie voordat ze zou wegkwijnen in de immens grote garage van de generatie 'alleen het nieuwste is goed genoeg voor ons'.
En dan weten de jongelui zo'n prachtstuk opeens wel op waarde te schatten. Daar overheen gestapt, zonder toestemming van de boekhouding, reed ik opeens met een grote glimlach door het Italiaanse landschap. Met het voornemen deze liefde voor eeuwig te koesteren. Zo is dit bedrijf ontstaan dus onder druk van ruimtegebrek, familieverplichtingen en niet in de laatste plaats de afdeling boekhouding nu dan toch te koop. Een korte beschrijving; vakkundig gerestaureerde harde carrosserie, perfecte passingen, keurige bodem en holle ruimtes, geen roest, strak en stofvrij gespoten in de originele kleur, met correct materiaal nieuw bekleed en de techniek gereviseerd. Kortom een klassieke Alfa zoals de liefhebber haar wenst. Wat mij betreft in de allermooiste kleurstelling. Zeer stijlvol en bescheiden uiterlijk. De 90pk sterke Junior heeft verbazingwekkend goede rijeigenschappen en kan zeer goed met het moderne verkeer mee. De motor, in de basis door Alfa Romeo miljoenen malen gebouwd en meer dan 30 jaar toegepast, is zeer betrouwbaar en bezorgd de auto zijn karakteristieke geluid. Er zijn al vijf versnellingen. Werkelijk een genot om mee te rijden, lichtvoetig en zo kenmerkend wat waggelend met de staart. Kom het ervaren, alleen even kijken en mee-genieten mag ook.

Uitrusting

Een optielijst kende Alfa in die tijd niet. Gelukkig is er geen gat voor een radio in het zeer fraaie dashboard gezaagd. Wel beschikt deze auto over de mooie dikke rubbermatten met gekleurd profiel.

Exterieur

Tien jaar terug werd deze 1300 Gt Junior vakkundig in Italië gerestaureerd. Dit op basis van een gezonde carrosserie die vooral om cosmetische redenen nieuw werd gespoten in de originele kleur Verde Inglese. Strak en stofvrij spuitwerk, uitgevoerd nadat alle ramen e.d. gedemonteerd waren. Mooie passingen. Geen deuk of kras te bekennen. Onbeschadigde bumpers. Mooi glanzend chroom.

Interieur

Schitterend interieur met nieuw skai op de stoelen en achterbank. Glanzend gelakt houten stuur en dashboard inleg. Bovenop het dashboard twee door de zon veroorzaakte droogtesporen die zo goed mogelijk zijn weggewerkt. Heldere en goed functionerende meters en klokken. Mooie hemelbekleding. Ook de deurpanelen zijn nieuw in de correcte kleur en bekleed met origineel materiaal.

Interieur Alfa Romeo 1300 GTJunior '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zelden zo'n originele, schone en verzorgde motorruimte van een klassieke Alfa gezien. Alles lijkt zoals de auto in de folder stond. Ook de motorruimte is zuiver donkergroen. Zie de foto's. Ook de kofferbak is mooi droog en roestvrij. Origineel reservewiel, krik en gereedschap aanwezig. Stalen velgen met mooie en eenvoudige wieldoppen die de auto extra klasse geven. Zo goed als nieuwe Michelin banden.

Motor Alfa Romeo 1300 GTJunior '72

Service geschiedenis

Nieuw werd deze GT Junior verkocht in het prachtige Zuid-Toscane waar een droog landklimaat de carrosserie behoed heeft voor een te hoge luchtvochtigheid. Altijd in die omgeving gebleven en slechts twee eigenaren gehad. Het originele met de hand uitgeschreven kenteken is bij de auto. Onderhouden door een Alfa specialist die veel essentiële cosmetische en technische zaken de laatste jaren heeft vernieuwd. Een en ander duidelijk zichtbaar op de foto's.