Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km

Te koop: Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 71.391   Vermogen 103 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 1290 cc
Kleur exterieur Prugnia   Motor configuratie 4 cylinder lijn
Kleur interieur Grijs   Motor nummer Matching
Bekleding Stof/skai   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 9,8 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 165 km/u   Productieaantallen 75000
Chassisnummer AR288076   Overig Eerste lak.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Introvabile! Een Giulia met keihard en origineel plaatwerk vinden is minstens zo moeilijk als een Italiaan die al zijn belastingen betaalt. Daar loop je tegenaan en die mag dan mee naar Nederland. In Italië neemt men daar overigens net zo moeilijk afscheid van als dat ze Silvio B. definitief uitzwaaien. Stroperig en flink betalen, zo gaat dat dan. Met enige trots heb ik ze nu dan in het frisse Warmond staan. Voor iemand die er echt een warme plek voor heeft, ook in zijn of haar hart. Een Giulia is een rijdend monument van de succesvolle Italiaanse autoindustrie uit de jaren zestig. Met vooruitstrevende techniek als bijvoorbeeld dubbele bovenliggende nokkenassen, vijf versnellingen en op dit exemplaar ook schijfremmen werd de auto mede vanwege de hoge bouwkwaliteit een groot economisch succes voor Alfa Romeo. Er werden honderdduizenden exemplaren gebouwd, niet veel zijn er over waar nooit aan gelast is of plaatwerk vernieuwd is. Een uitzondering treft u hier. De hoogst mogelijke kwaliteit. De officieële kleurnaam is Prugna. Zeldzaam op een zeldzaam fraai exemplaar.

Uitrusting

Opties waren er in die tijd nauwelijks. Dikke, karakteristieke rubber matten en een simpele radio waren de extra'a waar men nog wat geld aan kwijt kon. Dus geen dorpels met verlichte merklogo's voor € 895,-...

Exterieur

Zelden trof ik een Giulia met zo'n originele, strakke, harde en droge carrosserie. Passingen zoals een Audi uit 2015 ze heeft, alle felsrandjes intact, uiteraard nergens plamuur en zelfs de wielkasten en bodem helder in de wagenkleur. Puntlassen overal duidelijk zichtbaar. De carrosserie is geheel kras en deukvrij. Geen beschadiging aan te vinden. De lak is nog steeds van hoge kwaliteit, geen verkleuringen, overal mooi diepe glans. De schone onderzijde van deze Giulia is eveneens in de wagenkleur en vrij van tectyl. Al het glas is onbeschadigd. Het chroom en roestvrijstaal van de bumpers is strak en vrij van weersinvloeden. Een topauto, alles extreem origineel.

Interieur

Het interieur is van dezelfde extreme kwaliteit als de carrosserie. Alle bekleding is origineel en niet beschadigd. Optionele rubbermatten op de vloer. Dashboard bovenop niet gekraakt door de zon. De stoelen bieden nog goede steun, zijn niet doorgezakt. In de hoedenplank een originele luidspreker, er is niet in de deurpanelen gezaagd. Deurrubbers goed. De hemelbekleding is origineel en strak. Origineel stuur en correcte schakelaars, klokken en bedieningspanelen. Is dit niet het mooiste stuur in de autowereld?

Interieur Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Matching motor in de droge en originele motorruimte. Alles keurig aanwezig, fabrieksplaatjes en bijv. watersproeierzakje. De kofferruimte is ook weer een voorbeeld van hoe droog en geweldig origineel deze Giulia is. Geen spoortje van gebruik, geen roest rondom de tankrand of in de reservewielbak. Keurige bekleding. Alles mooi en schoon. Originele 14 inch stalen velgen met fraaie klassieke Alfa wieldoppen. Zeer goede Pirelli banden daar omheen.

Motor Alfa Romeo Giulia 1300 Super '72 'super originale' 71.000km

Service geschiedenis

Deze kwaliteit is alleen te vinden in een droge landklimaat omgeving in Italië. Uit de buurt van Ancona komt deze Giulia die slechts twee eigenaren had. Origineler is ze niet te vinden. Dankzij serieuze garagestalling is deze Giulia 'als nieuw'. Voor wie compromisloos zoekt naar een van de mooiste in een schitterende en zeldzame kleur een kans.