BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 48.485   Vermogen 180 pk
Bouwjaar 1974   Cilinderinhoud 2985 cc
Kleur exterieur Schwarz Metallic   Motor configuratie 6 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch BMW lichtmetaal
0 - 100 km/u 7,5 sec   Banden Falken
Topsnelheid 220 km/u   Productieaantallen 860
Chassisnummer 4320295   Overig Rijdt geweldig!
Export/import service

Model historie en beschrijving

De iconische Coupe van BMW, bij kenners bekend onder de fabriekscode E9. In 1968 in deze vorm geïntroduceerd als 2800 CS met als basisontwerp een tekening van Nuccio Bertone. Zoals wel vaker in de autoindustrie werd Duitse techniek en kunde gecombineerd met vormgeving uit Italië. Dit resulteerde in een prachtige tijdloze Coupe die door de techneuten in München steeds beter en sneller werd gemaakt. Alleen de CSi, en zeer beperkt gebouwde CSL, waren iets rapper. De CS was bij introductie zijn tijd al ver vooruit, sneller dan een 911, al voorzien van stuurbekrachtiging en dankzij het vermogen en koppel van de motor zeer soepel en comfortabel. Zeer goed rijdend en fijn sturend. Kortom een klassieker die lang ondergewaardeerd bleef echter nu zeer gezocht is. Moeilijk om een mooi en betaalbaar exemplaar te vinden. Deze uit Zwitserland afkomstige CS is een voorbeeld van een echt mooi en goed exemplaar, roestvrij, strak en zeer vakkundig in 2016 nieuw gespoten. De auto verkeerd in een prachtige algehele conditie met een geweldige uitstraling.

Uitrusting

BMW verdient nu bijzonder goed aan de uitgebreide optielijst. In de jaren zeventig was dat wel anders. Standaard was de stuurbekrachtiging, optioneel kreeg deze 3.0CS elektrische ramen achter. De lichtmetalen velgen zijn eveneens een fraaie optie. Let op de tijdcorrecte radio/cassette speler.

Exterieur

Strakke en harde carrosserie. In 2016 werd de auto door een gespecialiseerd bedrijf nieuw gespoten, fotoreportage is daarvan aanwezig. De basis van de auto was gezond, het spuitwerk werd louter om cosmetische redenen uitgevoerd. Ook de binnenschermen waar bij matige exemplaren vaak roest te vinden is zijn hier hard. Mooi en stofvrij gespoten door een vakman.. Perfecte passingen. Al het chroom in mooi glanzende conditie. Getint glas zonder gebruikssporen. De auto heeft een bijzonder fraaie en hoogwaardige uitstraling.

Interieur

Een bijzonder interieur, bijna alles is in 'nieuwstaat' hetgeen een stille getuige is van het geringe gebruik van deze CS. De stoelen hebben de originele vorm en zijn niet stuk, hoofdsteunen aanwezig. Op de vloer de originele en zeer mooie vloerbekleding. Het dashboard, deurpanelen, schakelaars, klokken en hemelbekleding zijn allen onbeschadigd en mooi. Er is nooit gerookt in de auto. Het originele stuur is bij de auto, zie de foto van de kofferruimte.

Interieur BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 3.0ltr. carburateur motor treft u in schone en zichtbaar verzorgde conditie in de fraaie motorruimte. Tot op detailniveau netjes en voorzien van identificatieplaatjes op de originele plaats. Isolatiemateriaal op de binnenschermen nieuw aangebracht op origineel plaatwerk. De kofferruimte is brandschoon en geheel origineel. Niets beschadigd. Voorzien van complete gereedschapsset in de daarvoor bestemde opbergruimte in de kofferklep. Volwaardig reservewiel aanwezig. De lichtmetalen velgen zijn voorzien van uitstekende banden.

Motor BMW 3.0CS Coupe Automaat '74 €44.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1974 in een landklimaat-omgeving in Zwitserland. In 2016 door geimporteerd in Nederland. Om cosmetische redenen na inschrijving in Nederland direct 'gerestaureerd' door een Focwa spuiter/plaatwerker. De auto heeft, mede dankzij de stijlvolle kleurcombinatie, een prachtige uitstraling. Ze rijdt geweldig, schakelt soepel door de versnellingen heen, loopt mooi rond en alles werkt zoals het hoort. Deze CS is dus direct rijklaar en in handen van een liefdevolle eigenaar zal ze nog vele jaren rijplezier bieden.