BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-

Te koop: BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 78.474   Vermogen 113 pk
Bouwjaar 1994   Cilinderinhoud 1796 cc
Kleur exterieur Fungelb   Motor configuratie 4 cilinder lijn met injectie
Kleur interieur Antraciet/zwart   Motor nummer D65165
Bekleding Leer   Velgen BBS/BMW lichtmetaal
0 - 100 km/u 12 sec   Banden Hankook
Topsnelheid 187 km/u   Productieaantallen 42650
Chassisnummer WBABA51050EJ33578   Overig Uniek exemplaar.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Inmiddels heeft de E30 serie van BMW de status van klassieker verworven. Originele en gave exemplaren zijn gezocht en dat gegeven stuwt de waardeontwikkeling op. Met name de zeldzamere exemplaren als Coupe's en Cabriolet's met lage kilometerstanden zijn inmiddels verzamelwaardig. De populariteit van het model dankt het met name aan de beroemde bouwkwaliteit en het nog echt pure BMW rijden wat deze auto biedt. Geen computers, elektronische ingrepen of een ontwerp wat vriendelijker voor een geschepte voetganger is dan voor het auto-minnende oog. Gemiddeld werden ze uiteraard verkocht als dagelijks vervoersmiddel, een lage kilometerstand en onverprutste originaliteit is dus lastiger te vinden dan wanneer het een exclusieve sportwagen betreft. Overigens werden er een relatief bescheiden aantal 318i Cabriolet's gebouwd (24.706) en daar rijden er niet bijzonder veel meer van rond. Zeker niet met een origineel en fraai interieur zoals dat ook in de beroemde M3 werd geleverd. In origineel dik BMW buffelleer zonder gebruikssporen, dit geeft het geringe en zorgvuldige gebruik goed weer. Het hier aangeboden exemplaar is een fraai originele auto met een eveneens origineel interieur. De auto rijdt als nieuw en is klaar voor jarenlang zorgeloos rijplezier.

Uitrusting

Deze 318i Cabriolet heeft vier elektrische ramen, stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling, fraaie multi verstelbare sportstoelen, airconditioning, een Blaupunkt radio/cd met afneembaar front, elektrisch cabriodak, M sportstuur en pook, uitneembaar windscherm, etc.

Exterieur

De carrosserie is volledig origineel, roest- en schadevrij. Een roestvrije E30 is overigens geen vanzelfsprekendheid. Deze cabriolet is afkomstig van de eerste eigenaar die ons met een lichte zucht vertelde dat zijn vrouw beslist deze kleur op haar verjaardagscadeau wilde. Het is een zgn. Sonderfarbe die luistert naar de frivole naam Fungelb, dat is Duits en Engels in één woord. Deze kleur is standaard leverbaar geweest op de Z1, naar verluid is dit de enige E30 cabriolet geleverd in deze kleur. Zeker in combinatie met de contrasterende cabrioletkap en het zwarte interieur een aantrekkelijke tevens zomerse verschijning. Alle plaatwerkdelen sluiten perfect en licht sluitend aan. De bumpers in carrosseriekleur zijn onbeschadigd en staan mooi recht op de auto. Het geringe gebruik wordt mede vertaald in de uiterlijke conditie van de auto.

Interieur

Het interieur is een bijzondere vermelding waard. Geheel origineel en onbeschadigd. Zelfs de instapzijden van de perfect zittende sportstoelen hebben geen slijtageplekken. Dankzij het geringe gebruik is de steun van de stoelen nog als nieuw. De vloerbekleding is onbeschadigd en mooi schoon. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Er is nooit gerookt in deze 318i.

Interieur BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De 113pk sterke én zuinige lijnmotor met injectie is mooi schoon en loopt zijdezacht rond. Geen oliesporen, vreemde geluiden of sterk rokende uitlaat. Zichtbaar goed onderhouden. Alles origineel. In de kofferruimte is eveneens alles mooi schoon en onbeschadigd. Onder de laadvloer een volwaardig ongebruikt reservewiel. In de kofferklep is de gereedschapsset compleet en ongebruikt. De velgen hebben kleine niet storende gebruikssporen.

Motor BMW 318i Cabriolet '94 sonderlack 78.000km €20.950,-

Service geschiedenis

In 1994 nieuw verkocht door de BMW dealer als verjaardagscadeau in een 'wenskleur' of op z'n Duits Sonderlack. De auto is altijd in de collectie van de autominnende familie gebleven. Lokaal door de BMW dealer en een specialist onderhouden, origineel serviceboekje gestempeld aanwezig. Ook het instructieboek en radiogebruiksaanwijzing zijn present in de boordmap. Nog in 2021 bij 72.000km werd een onderhoudsbeurt uitgevoerd. Deze bijzondere 318i Cabriolet is klaar voor nog vele 'fun' momenten, netjes door ons afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.