BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-

Te koop: BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 164.768   Vermogen 295 pk
Bouwjaar 1995   Cilinderinhoud 2990 cc
Kleur exterieur British Racing Green   Motor configuratie 6 cyl. lijnmet injectie
Kleur interieur Antraciet/groen   Motor nummer Matching
Bekleding Leer/alcantara   Velgen 17 inch BMW lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,9 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 356
Chassisnummer WBSBF99080EA40033   Overig Originele en zeldzame M3 GT.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Slechts één jaar bouwde BMW de E36 M3 GT in een zeer beperkte oplage van 356 stuks. Om de M3 te homologeren voor de FIA GT race series moest de E36 M3 aan een aantal technische en cosmetische voorwaarden voldoen om toegelaten te worden. Zo werd het motorvermogen verhoogd naar 295pk en de eindoverbrenging verkort. De speciale stoelen, carbon afwerking en aluminium deuren werden allemaal toegepast om de auto sportief aan de wensen van de BMW klanten te laten voldoen. Om onduidelijke redenen waren ze slechts leverbaar in één kleur, marketing is soms een ondoorgrondelijk stukje psychologie. Als gevolg van de zeer beperkte productie is de M3 GT een waar verzamelobject geworden met investeringspotentieel. Belangrijk bij de waardebepaling van een dergelijke auto zijn o.a. essentiële zaken als herkomst, het schadevrij zijn en originaliteit. Zoals u al vermoede zijn deze zaken dik in orde bij deze GT. De auto is nieuw verkocht door BMW dealer Maaral in Zaandam in juli '95. Ze is geheel origineel en dus ook schadevrij. Er zijn in Nederland nog geen handvol exemplaren verkocht dus wie een Nederlands geleverd exemplaar zoekt met een correct verhaal treft hier de juiste GT.

Uitrusting

Compleet uitgerust met o.a. climat control, stoelverwarming, sportstoelen, alcantara en leer in het interieur, centrale deurvergrendeling, electrische raambediening, klasse 3 alarm, etc.

Exterieur

De carrosserie van deze M3 GT is volledig origineel en schadevrij. Er zijn geen zichtbare gebruikssporen. Alle plaatdelen hebben symmetrische passingen. De koplampglazen, voorruit en bumpers zijn origineel en zonder steenslag. De gehele auto is zoals de liefhebber haar wenst, 'zo goed als nieuw'.

Interieur

Het interieur is sinds de levering in 1995 geheel onveranderd. Echt in prachtig originele staat zonder een vermeldenswaardig gebruiksspoor. Geen instapslijtage, geen knopje kaal of vuil. Nieuwe BMW matten op de vloer. Uiteraard niet in gerookt.

Interieur BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een en al originaliteit en keurig schoon, zowel motor als kofferruimte. De originele lichtmetalen M3 velgen zijn geheel onbeschadigd en vrij van remstof. Zo goed als nieuwe banden daar omheen.

Motor BMW E36 M3 GT '95 €49.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1995 door BMW dealer Maaral in Zaandam. Schadevrij en origineel. Afleverbon van de fabriek, NAP kilometerpas, complete boordmap en sleutelset zijn aanwezig. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.