Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-

Te koop: Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 84.639   Vermogen 270 pk
Bouwjaar 1986   Cilinderinhoud 3184 cc
Kleur exterieur Rosso Corsa   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,9 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 242 km/u   Productieaantallen 6068
Chassisnummer ZZFWA20B000060349   Overig Zeer origineel en mooi exemplaar.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Door veel liefhebbers van het iconische merk wordt de 328 gezien als de laatste mooie Ferrari voordat de windtunnel ging bepalen hoe het lijnenspel van de midscheepse V8 voortaan zou verlopen. Nog steeds geïnspireerd op het prachtige silhouet van iconen als de 365GT4BB en de Dino 246. Technisch echter een welkome doorontwikkeling op de eveneens succesvolle 308 serie. De belangrijkste verbeteringen waren het stijgen van de motorinhoud wat in combinatie met een vernieuwde versie van de Bosch K-Jetronic injectie tot meer motorvermogen leidde. Ook kwam er meer binnenruimte dankzij beter vormgegeven stoelen en ontwerp-veranderingen aan het interieur. Er ontstond een wat harmonieuzer carrosserie ontwerp dankzij bumpers in de kleur van de auto en wijziging van het front. Dit alles en het verbeterde weggedrag maakt de 328 nu tot een gezochte klassieke Ferrari die zich mag verheugen op steeds meer belangstelling. Helaas doet dat ook de verkoopprijzen stijgen. Inmiddels is een goed gedocumenteerd, correct onderhouden en schadevrij exemplaar negens in de wereld meer als koopje op te halen. De ontwikkelingen van de laatste jaren zijn mijns inziens volkomen terecht. Welke auto biedt zoveel puur rijplezier, uitstraling, exclusiviteit, betrouwbaarheid! en beleving terwijl ze (nog) niet door veilinghuizen voor extreme bedragen geveild worden aan de rijken der aarde. Naar mijn mening lang onder-gewaardeerd, een 328 is nog een betaalbare en bruikbare klassieke Ferrari die de voorbije jaren van de pure supercar in optimale vorm weergeeft. En gezien die ontwikkelingen ook nog eens een waar u op termijn niet minder van hoeft te worden.

Uitrusting

De belangrijkste optie van deze 328 GTS is het uitneembare Targadak en het aircosysteem. Uiteraard zijn er ook zaken als centrale deurvergrendeling en elektrische ramen. De muziek, wanneer u niet naar die heerlijke V8 luistert, wordt verzorgd door de fa. Kenwood.

Exterieur

In het beroemde Rosso Corsa gespoten schadevrije carrosserie zonder vermeldenswaardige gebruikssporen. Geen enkel krasje of zichtbare steenslag op te vinden. Deze 328 is uiteraard altijd garage-gestald geweest, de lakstand is beslist hoog te noemen en heeft een mooie diepe glans. De carrosserie heeft nog grotendeels de eerste lak. De bumpers, origineel meegespoten in de carrosseriekleur, zijn vrij van parkeervegen of schade. Correcte passingen, alle rubbers fris en niet uitgedroogd. Geen barstjes of haarscheuren in de lichtunits. Alles zeer mooi!

Interieur

Het interieur van deze 328 GTS is volledig origineel, er zijn geen zichtbare gebruikssporen en het heeft mooi soepel en glanzend leer. De kilometerstand ziet u hier duidelijk in terug. In het het leer zijn geen kale plekken op of stiksels los. Er zijn geen sieraden of horloge's langs de dashboard randen of het stuur geschuurd. De deurpanelen mooi en schoon, vloerbekleding vrij van slijtplekken. Alle schakelaars zijn mooi, goed afleesbaar en correct werkend. Een interieur wat ik zelden zo mooi en origineel trof.

Interieur Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Mooi schone motorruimte waarin de originele V8 met de goed zichtbare K-Jetronic injectie van Bosch. Goed te zien is dat de techniek keurig onderhouden is. De motor en versnellingsbak van een 308/328 worden overigens alom geprezen om de hoge mate van betrouwbaarheid. Alle stickers en fabrieksplaatjes overal in de auto nog correct aanwezig. De achter de motorruimte gelegen kofferruimte heeft de originele bekleding nog. In de kofferruimte voor lijkt alles als nieuw, zie de foto's. Hier treft u de originele thuiskomer, gereedschap en een zo goed als nieuwe accu. De 16 inch Ferrari lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof.

Motor Ferrari 328 GTS 84.000km '86 €99.950,-

Service geschiedenis

Bij deze Ferrari 328GTS zijn aanwezig instructie- en onderhoudsboekjes alsmede onderhoudsfacturen. Nog in april 2023 werden de distributieriemen, waterpomp en motor- en versnellingsbak olie vernieuwd. Dit alles uitgevoerd door een Ferrari specialist. De laatste eigenaar hield zelfs een handgeschreven logboek bij met daarin het onderhoud en tankbeurten bij welke kilometerstanden. Kortom een fanatiek onderhouden en originele 328GTS in een prachtige staat.