Ferrari 458 Italia '11 47.000km

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Ferrari 458 Italia '11 47.000km
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 458 Italia '11 47.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 458 Italia '11 47.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 47.245   Vermogen 570 pk
Bouwjaar 2011   Cilinderinhoud 4497 cc
Kleur exterieur Nero Daytona Metallic   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Nero   Motor nummer 456
Bekleding Leer   Velgen 20 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 3,4 sec   Banden Pirelli PZero
Topsnelheid 344 km/u   Productieaantallen 11856
Chassisnummer ZFF67NHB000178541   Overig Laatste atmosferische V8.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Ferrari 458 Italia was na de introductie al snel recordhouder in Awards van toonaangevende automagazine's die de auto massaal uitriepen tot Sportauto, World Performance, Supercar- en Best Car of the Year. De 458 was dan ook een enorme stap voorwaarts voor Ferrari en liet de concurrentie ver achter zich. Niet louter in cijfers, er is een select groepje andere aanbieders in dit segment die de prestaties ook bieden. Het is de combinatie van de spectaculaire acceleratie- en sprinttijden met juist de beléving van de 458 die hem nagenoeg onverslaanbaar maakt. Bovendien is het vooralsnog de laatste atmosferische V8 motor van Ferrari die hem aandrijft en daar kan zeker wat betreft de uitlaatklank geen Turbomotor tegen op. Zie de klachten van Formule1 bezoekers tegenwoordig. De 127pk per liter motorinhoud, de pk/kiloverhouding, de schakeltijden, het E-Diff3, F1 Traction Control, keramische remmen, elektronisch instelbare schokdempers en de mogelijkheid zelf de parameters van de diverse elektronische systemen in te kunnen stellen maakt het indien gewenst een raceauto voor de openbare weg. En daar in die keuzemogelijkheid openbaart zich ook het vakmanschap en het niveau van de Ferrari ingenieurs die werkte aan de 458, de auto is net zo gemakkelijk een gemoedelijke comfortabel geveerde 'cruiser' als een niet te kloppen roofdier. Extreem snel en wendbaar, mooi en onweerstaanbaar. Het design, zowel van buiten als binnen, kreeg weer net zoveel lof als destijds de voor velen laatste mooie V8 de F355. Ook hier werden toonaangevende Awards binnengehaald. Het toerenbereik (9000rpm), waarbij tijdig opschakelen in rode led's in het stuurwiel wordt aangegeven, groot aangegeven in de centrale toerenteller duidt op een auto met het DNA van een rasechte sportauto. Het lijkt wel of ze alleen in Maranello weten hoe ze u iedere keer na het instappen die vlinders in de maag bezorgen. Hoe goed de alternatieven ook mogen zijn, u houdt uw relatie toch ook graag dynamisch en spannend? To the Max.

Uitrusting

Alles wat de prestaties van de ultieme sportauto verbeteren, en indien gewenst beheersen, heeft de 458 aan boord. Een enkele toevoeging om die prestaties ook enigszins comfortabel te beleven is dan nog nét toegestaan, immers iedere kilo telt. Er is automatische climat control, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, een geïntegreerd multimedia audiosysteem, parc distance control, sportstuur met led toerental aanduiding en er zijn (ook voor grotere bestuurders) geweldig zittende sportstoelen.

Exterieur

Deze 458 Italia heeft een volledig originele carrosserie. Het is dus een geheel schadevrije auto in de eerste lak. De diverse van fabriekswege aangebrachte steenslagstickers zijn overal nog keurig aanwezig. Er zijn in het geheel geen gebruikssporen waarneembaar. De lakkwaliteit is perfect, mooi diep glanzend Nero Daytona Metallic. Ook de bumpers zijn vrij van steenslag of parkeervegen. De autoverkoper zou deze 458 beschrijven als 'in nieuwstaat'.

Interieur

Ook het interieur van deze 458 Italia laat nauwelijks zien dat de auto niet gisteren de fabriek verliet. Soepel en zacht zwart leer op de perfect steun biedende sportstoelen, het dashboard en deurpanelen. Mooi dubbel doorgestikt en overal strak aanwezig. Er zijn geen beschadigde knopjes of schakelaars, de vloerbekleding is origineel en mooi schoon. Het is nog wel eens anders in gebruikte Ferrari's, hier is alles 'onaangeraakt'.

Interieur Ferrari 458 Italia '11 47.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Oogstrelend en spectaculair manifesteert de 570pk sterke V8 zich onder de glazen motorkap. Zo'n juweel van een motor móet gezien worden. Ook hier de uitstraling van een echte liefhebbers auto. Brandschoon. Voor in de verbazingwekkend grote kofferruimte is nog nooit iets meegenomen, u bent waarschijnlijk de eerste die met de auto op vakantie gaat. Kan eenvoudig gezien de ruimte alhier. De fraaie 20 inch velgen zijn onbeschadigd. De Pirelli P-Zero's zijn recent alle vier vernieuwd.

Motor Ferrari 458 Italia '11 47.000km

Service geschiedenis

Afkomstig van de tweede eigenaar waar ik de auto in 2017 aan mocht leveren. Het is een liefhebbersauto zoals ze hoort te zijn, schadevrij en geheel origineel, aantoonbaar dealer (Kroymans) onderhouden en voorzien van alle originele documentatie en sleutels. Ook recent is er nog door de dealer onderhoud uitgevoerd. Foutloze auto.