Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar

Te koop: Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 30.850   Vermogen 485 pk
Bouwjaar 1997   Cilinderinhoud 5748 cc
Kleur exterieur Argento Nürbergring Mett.   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Blu Scuro   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 18 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 4,4 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 320 km/u   Productieaantallen 3083
Chassisnummer ZFFZR49B000109792   Overig 1e eigenaar, NL-auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Twintig jaar lang bouwde Ferrari alleen 12 cylinder modellen met in het midden geplaatste motoren. De gedachte hierachter was dat dankzij de optimale gewichtsverdeling tussen de voor- en achterzijde van de auto de wegligging beter zou zijn dan bij een voorin geplaatste motor. Door echter de motor achter de voorwielen te plaatsen bereikte men nagenoeg dezelfde gewichtsverdeling als bij een middenmotor waarbij de motor in feite voor de achteras is geplaatst. Bijkomend voordeel was de toename van binnenruimte die bij de voorganger (F512) wat te wensen overliet. Het achter de voorwielen plaatsen van de bepaald niet kleine V12 was een technisch kunststukje wat na het openen van de motorkap altijd veel bewondering oogst. Met de 550 Maranello keerde Ferrari, samen met de meer comfortabel ingestoken 456, weer terug naar de klassieke GT belijning zoals die ten laatste malen in de beroemde 365 GTB/4 ofwel Daytona werd gevoerd. Subtiele uiterlijke kenmerken van de 550 zoals de luchtroosters in de voorschermen en de plaatsing van de ronde achterlichten verwijzen naar monumenten als de 250GTO en 275GTB. De 550 Maranello werd om voornoemde redenen met 3083 exemplaren een groot succes voor Ferrari. Naar hedendaagse maatstaven is dat echter een zeer bescheiden productie, een 550 Maranello mag dan ook een interessante investering in een inmiddels klassieke Ferrari genoemd worden. De 485pk sterke V12 met 569Nm koppel maakt van de 550 een snel, lenig en soepel raspaard. De beleving, mede dankzij het fraaie V12 motorgeluid, is uniek en kent nauwelijks zijn gelijke in deze prijsklasse. Originaliteit, conditie en historie zijn bepalend voor de prijstelling van een bijzondere auto als een Ferrari. Dat in aanmerking nemende mag de prijs van deze 550 Maranello zeer aantrekkelijk genoemd worden.

Uitrusting

Standaard voorzien van automatische climat control, xenon verlichting, traction control, Alpine radio/cd speler met afneembaar front en afstandsbediening, volledig met leer bekleed interieur, elektrisch bedienbare stoelen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, alarm, etc. Een bijzondere vermelding verdient de uitgebreide en origineel, in de juiste kleur, voor deze auto ontworpen kofferset die bij de auto aanwezig is. In de losse verkoop betaald men zomaar €4.000,- voor een dergelijke set.

Exterieur

In strak Argento Nürbergring Metallizzato uitgevoerde carrosserie zonder beschadigingen. Schadevrij en origineel. Fraaie diepe glans in de hoogwaardige Glasurit lak. Perfecte passingen. Steenslagvrije voorruit en koplampen. Geweldige, zeer originele, 'als nieuw' uitstraling.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en heeft nauwelijks gebruikssporen. Ook de dashboardrand en instapzijde van de linkerstoel hebben geen zichtbare slijtsporen of beschadigingen. De vloerbekleding is schoon en vrij van slijtsporen. Alle schakelaars goed afleesbaar, schoon. Sommige licht 'plakkerig' door de leeftijd. Nooit in gerookt. Stoelen als nieuw, leer mooi soepel en iets donkerder blauw dan de foto's weergeven.

Interieur Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de forse motorruimte treft u de indrukwekkende 5,7ltr. V12 die mooi schoon en volledig fabrieksorigineel is. Alle stickers en plaatjes nog origineel aanwezig. De kofferruimte is verder schoon en als nieuw. De 18inch lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof. Goede Bridgestone banden daar omheen.

Motor Ferrari 550 Maranello '97 30.000km NL-auto, 1e eigenaar

Service geschiedenis

Rond de Kerstdagen van 1996 besloot een destijds bekende Nederlandse industrieel zijn zakelijke succes te bekronen met de aanschaf van zijn droomauto, een zilvergrijze Ferrari 550 Maranello. Hij ging op de koffie bij Jos de Kleer, destijds directeur van Ferrari Kroymans in Hilversum. Samen stelde ze het orderformulier op, inclusief de bijbehorende kofferset goed voor een slordige fl.550.000,- Op 7 augustus 1997 werd de auto afgeleverd met champagne en bloemen. Er werd alleen bij bijzondere gelegenheden en zorgvuldig met de Maranello gereden. Het ontbreken van steenslag, de onbeschadigde originele bumpers en door de fabriek op kwetsbare punten van de carrosserie aangebrachte beschermstickers die nog aanwezig zijn tonen dit zichtbaar aan. De auto werd tot 30.600km keurig onderhouden door Kroymans. Alle originele boekjes en onderhoudsstempels zijn aanwezig. Het uiteraard beperkte aantal in Nederland nieuw verkochte 550 Maranello's maakt dat er niet vaak een origineel exemplaar op de markt komt met deze degelijke achtergrond. De aantrekkelijk lage kilometerstand en daaruit voortkomende conditie van de auto maakt de nu te koop aangeboden auto extra interessant.