Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km

Te koop: Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 25.709   Vermogen 270 pk
Bouwjaar 1986   Cilinderinhoud 3184 cc
Kleur exterieur Prugna Metallizzato   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Magnolia/zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen TRX
0 - 100 km/u 6,9 sec   Banden Michelin TRX
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 810
Chassisnummer ZFFWC26S000064045   Overig Zeldzaam mooi, zeldzame kleur.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Ferrari Mondial komt de eer toe als enige ooit gebouwde productie auto voorzien te zijn van zowel een centraal geplaatste motor als vier serieuze zitplaatsen. Een niet mis te verstane prestatie dus. Welke cabriolet met de allure en handling van een Ferrari biedt de mogelijkheid om uw kinderen mee te nemen?Let u ook op de unieke zitpositie voorin, de korte afstand tussen stuur en voorwiel verlevendigen het stuurkarakter en benadrukken het sportieve DNA van deze Ferrari. En dan is zo ook nog 'betaalbaar', althans nu nog. Dit ondanks de geringe productieaantallen, de markt krijgt langzaam door dat ook de Mondial een echte klassieke Ferrari met dito waardeontwikkeling aan het worden is. Het is wel zaak dat u voor de meest aantrekkelijke variant uit de Mondial serie kiest. Het hier aangeboden exemplaar, met 3.2ltr motor, is er een uit de serie die iedere kenner u zal aanbevelen. Het is de meest doorontwikkelde en krachtige versie, met de techniek van de 328, voordat de Mondial T als laatste zijn opwachting maakt. Deze laatste heeft de motor in de lengterichting en moet in tegenstelling tot de Mondial 3.2 compleet uitgebouwd worden om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren. Bovendien is de Mondial 3.2 wegenbelastingvriendelijk en dat is best interessant bij een auto welke men gemiddeld niet veel zal gebruiken. Dit bijzonder fraaie exemplaar selecteerde ik op originaliteit, de lage kilometerstand en de uitzonderlijke verzorgde indruk die de auto maakte. Bovendien is ze nu eens niet rood en zonder de exacte aantallen te kennen kan ik u garanderen dat de kleur Prugna Metallizzato zeer zeldzaam is. De auto heeft een degelijke liefhebbers achtergrond. Alleen gebruikt bij mooi weer, goed gedocumenteerd, schadevrij en geheel origineel. Een aantrekkelijke gelegenheid om een investering met hoge fun-factor te verwerven.

Uitrusting

Voorzien van o.a. airconditioning, elektrische raambediening, elektrische antenne, radio cassette speler, centrale deurvergrendeling, een volledig in leer uitgevoerd interieur.

Exterieur

In zeldzaam Prugna Metallizzato uitgevoerde carrosserie met een prachtige lakkwaliteit. Diepe glans op de eerste laklaag. Geen beschadigingen, geen steenslag, geen gebruikssporen. Ook de in de kleur meegespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen. Schadevrije auto dus met perfecte passingen. Origineel onbeschadigd glaswerk. Goed functionerende klaplampen. Zeer mooi, origineel en onbeschadigd cabriodak.

Interieur

Het interieur van deze Mondial is van uitzonderlijke kwaliteit. Het vertaald duidelijk het beperkte en zorgvuldige gebruik van deze stijlvolle cabriolet. De met beige Connolly leer beklede stoelen zijn onbeschadigd en strak. Ook het dashboard, deurpanelen en middenconsole zijn met dubbel doorgestikt leer bekleed en onbeschadigd. Alle schakelaars, hendels en klokken onbeschadigd en correct functionerend. De vloerbekleding is vrij van slijtsporen en origineel. Alles bij elkaar een prachtig geheel.

Interieur Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de fanatiek verzorgde motorruimte treft u de originele dwarsgeplaatste 270pk sterke 3.2ltr. motor. Zie de foto's. De gehele omgeving van de motor is origineel en niet verprutst. Isolatiemateriaal waar het hoort, leidingen onbeschadigd en niet uitgedroogd. Zichtbaar onderhouden. Keurig schoon en droog. De kofferruimte lijkt ongebruikt, is ook onbeschadigd. Voor treft u het reservewiel, de nieuwe accu en het originele boordgereedschap. De lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade, hebben nooit pekel gezien en zijn ook vrij van ingesleten remstof. Zeer goede Michelin TRX banden hier omheen.

Motor Ferrari Mondial Cabriolet 3.2 Quattrovalvole '86 26.000km

Service geschiedenis

In 1986 werd deze Mondial Cabriolet afgeleverd door de Zwitserse Ferrari dealer Sonauto in Lugano. Tot 2021 verbleef de auto bij de tweede eigenaar in Zwitserland. In dat jaar kwam de auto naar Nederland en verkocht ik haar aan de enige Nederlandse eigenaar. Groot onderhoud werd in dat jaar uitgevoerd door een bekende Ferrari specialist, factuur voorhanden. Er werd alleen onder zomerse omstandigheden met de Mondial gereden. Recent werd de eigenaar verliefd op een 308GTS uit onze collectie, zo kwam de Mondial weer terug in de collectie. Aanwezig zijn een dossier met facturen, origineel serviceboekje, gereedschap, etc. Wordt rijklaar afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.