Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-

Te koop: Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 77.129   Vermogen 180 pk
Bouwjaar 1971   Cilinderinhoud 2418 cc
Kleur exterieur Grigio Metalizzato   Motor configuratie V6 met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch Cromodora
0 - 100 km/u 5 sec   Banden Vredestein Classic
Topsnelheid 200 km/u   Productieaantallen 424
Chassisnummer 1214   Overig Origineel en zeldzaam.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Als eerbetoon aan de op 24 jarige leeftijd overleden zoon van Enzo Ferrari, Alfredo, was het de bedoeling van Ferrari om de nieuwe auto's met 6 cylinder motoren onder het merk Dino op de markt te brengen. Omdat de Amerikaanse importeur echter weinig vertrouwen had in de marketing mogelijkheden van een dergelijk onbekende naam werden de auto's aangeboden als Fiat Dino. In het geval van de 2 liter versie van de Dino was dit ook naar waarheid, deze versie werd daadwerkelijk bij Fiat gebouwd. De 2.4 liter versie echter werd in de Ferrari fabriek gebouwd. Slechts 424 Spider exemplaren rolde daar naar buiten in drie jaar tijd. Een zeer zeldzame auto dus met deze motorvariant. Nog zeldzamer nu is een ongerestaureerde en goed geconserveerde Spider zonder roest en volledig origineel plaatwerk. Perfecte passingen, een mooi ongelaste bodem en een zeer goede techniek. Kenmerken van een serieuze en zeer zeldzame top-klassieker.

Uitrusting

Opties kende men in die tijd nauwelijks. Deze 2.4 Spider is voorzien van Cromodora lichtmetalen velgen en een fraai stuurwiel van aluminium en hout.

Exterieur

In zeldzaam Grigio Metalizzato gelakte carrosserie die louter om cosmetische redenen één maal nieuw gespoten werd. Perfect spuitwerk, geen stofje of imperfectie op te vinden. Belangrijk om te vermelden is dat de auto niet gerestaureerd of gedemonteerd is geweest, alles is volledig origineel. Alleen nieuw gelakt. Dit op basis van hard, roestvrij en strak plaatwerk. Mooi origineel! cabriodak met heldere achterruit. Perfect chroom met volle glans. Bumpers onbeschadigd en mooi recht op de auto.

Interieur

Het gevoelige interieur is volledig origineel. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. De stoelen bieden goede steun en zijn eveneens voorzien van het originele Skai. Het hout op het dashboard is onbeschadigd. Geen hittesporen op het dashboard. Geen overgerestaureerd nieuw interieur, op deze stoelen zat voor u een frêle Italiaanse met haar Machismo Romein.

Interieur Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 2.4 liter V6 motor treft u in de keurig verzorgde motorruimte, hier aan gekoppeld de originele Duitse ZF 5-versnellingsbak. De drie correcte Weber carburateurs functioneren perfect en bieden het oor die mooi 'zuigende' motorklank. Dit in combinatie met de beroemde Dino roffel uit de vernieuwde uitlaat.
De kofferruimte is keurig schoon, origineel en roestvrij. Een volwaardig reservewiel treft u hier. De onbeschadigde 14 inch Cromodora velgen zijn recent voorzien van nieuwe banden.

Motor Fiat Dino 2400 Spider '71 77.000km €199.000,-

Service geschiedenis

Op jacht naar bijzondere en zuivere klassiekers troffen we na een tip van een bevriende Italiaan bij een rijke verzamelaar in de buurt van Rome deze bijzondere Spider. Omdat hij gezien zijn hoge leeftijd de omvang van zijn collectie wat wil afbouwen gunde hij ons deze Dino. Hij had de auto meer dan vijftien jaar in zijn bezit. Droog en warm gestald. De auto werd nimmer in de winter of regen gebruikt. Recent door ons technisch up-to-date gemaakt.