Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-

Te koop: Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 43.000   Vermogen 118 pk
Bouwjaar 1969   Cilinderinhoud 1558 cc
Kleur exterieur Geel   Motor configuratie 4 cylinder lijn
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 13 inch Lotus lichtmetaal
0 - 100 km/u 8,2 sec   Banden Dunlop
Topsnelheid 197 km/u   Productieaantallen 9500
Chassisnummer 45/9401   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Ingewijden schatten het aantal nog rijdbare Lotus Elan Roadsters op ongeveer 1200. Een zeldzame auto die als gevolg van het lage gewicht, krachtige motor en daardoor geweldige handling een grote schare fans heeft. Ideaal voor bijvoorbeeld klassieke circuitdagen. Ten tijde van introductie was de Elan zijn concurrentie ver vooruit. Colin Chapman, voormalig RAF piloot en oprichter van Lotus, verwerkte alle kritiek die het voorgaande model de Elite kreeg in de succesvolle Elan. De Elan was in productie van 1962 tot 1975, dat is niet veel auto ontwerpen gegeven. Zelfs de in 1989 geïntroduceerde Mazda MX5 was geïnspireerd op de Elan. Daar hadden Japanners in die tijd overigens wel vaker last van, beter goed gejat dan slecht bedacht was het motto. Het gewicht van een Elan, ongeveer 680kg, in combinatie met de 126pk sterke motor en stijfheid van het stalen buizenchassis maakte de Elan tot een succesvolle racer met een geweldige balans. De in de basis van Ford afkomstige motor met Cosworth cylinderkop en dubbele nokkenas werd later in veel productie- en raceauto's gebruikt. Kortom een succesverhaal wat ook de firma Lotus destijds weer winstgevend maakte. Dit bijzonder fraaie exemplaar, uit de vierde serie, is volledig gerestaureerd. Niet vanwege roest uiteraard, de Californische zon en leeftijd had zijn sporen te zeer achtergelaten. Prachtig nieuw gespoten, perfect bekleed en nieuw opgebouwd. De volledige techniek gereviseerd. Rijdt goed en snel. Een klassieker die zich in een toenemende mate steeds populairder mag noemen. Zeldzaam in deze conditie.

Uitrusting

Voorzien van elektrische ramen. Nieuwe zwarte cabriokap met zwarte afdekhoes. Lotus 13 inch lichtmetalen velgen. Stuurwiel met leer bekleed.

Exterieur

In Speedyellow uitgevoerde kunststof body. Geheel beschadigingsvrij, geen scheuren of dofheid.
Bijzonder strak en vakkundig gespoten. Alle originele details zoals striping, typeplaatjes, etc. aanwezig.
Zeer mooie panelfit. Goed functionerende klaplampen.

Interieur

Geheel nieuw bekleed. Zwart skai op de goed zittende kuipstoelen. Echt hout op het dashboard.
Geen hittesporen in het interieur. Origineel gesigneerd stuur. Vloerbekleding als nieuw, geen gebruikssporen.

Interieur Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zeer verzorgde motorruimte zonder vuil. Kabelboom vernieuwd. Kofferruimte nieuw bekleed. Nieuwe accu achterin. 13 inch lichtmetalen velgen die als nieuw zijn. Daaromheen vier nieuwe Dunlop banden.

Motor Lotus Elan Roadster Serie 4 '69 € 32.950,-

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1969 in Californië. In 2009 naar Nederland gekomen met als doel de Tour-Auto er mee te rijden. Door te drukke werkzaamheden is dat er niet van gekomen. Misschien heeft u er wel tijd voor, ze mag mee doen.