Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-

Te koop: Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-

Deze auto doorsturen

Betreft Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 35.704   Vermogen 245 pk
Bouwjaar 1965   Cilinderinhoud 3694 cc
Kleur exterieur Blu Scuro   Motor configuratie 6 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer 386
Bekleding Leer   Velgen 16 inch Borrani's
0 - 100 km/u 6,8 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 245 km/u   Productieaantallen 830
Chassisnummer 109-386   Overig Originele auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1964 presenteerde Maserati de opvolger van de 3500GT vernoemd naar de beroemde Zuid Franse koude wind uit het noorden Le Mistral. Met deze naamgeving werd tevens getracht de snelheid waarmee de auto zich kon bewegen te benadrukken. Het idee voor de naam van het project wat eerder 'Due Posti' werd gedoopt (twee plaatsen) kwam dan ook van de Franse Maserati importeur. Het ontwerp was afkomstig van de Italiaanse designer Frua en werd algemeen gezien als zijn mooiste creatie ooit. Technisch had de auto veel aanzien als gevolg van de motorisering en het gebruik van de betrouwbare Duitse ZF versnellingsbak. De gebruikte zes cylinder motor met dubbele ontsteking was een directe afgeleide van de in de winnende Formule-1 auto's gebruikte versie. In de Mistral uitgevoerd met Lucas mechanische injectie. Met 830 verkochte Coupe's was de Mistral een welkome duw in de rug voor Maserati bij de wens om een succesvolle fabrikant van straatauto's te worden in het hogere segment. Dit specifieke exemplaar, nummer 386, werd nieuw verkocht aan een welgestelde Portugees en verbleef tot zeer recent aldaar. Meer dan 25 jaar maakte de auto deel uit van een aanzienlijke privé collectie. Middels één van onze Zuid- Europese scouts kwamen wij in contact met de op leeftijd zijnde eigenaar die uiteindelijk bereid bleek een aantal van zijn auto's te verkopen bij gebrek aan energie om er nog mee uit rijden te gaan. Tijd voor de man die deze prestigieuze GT, in een prachtige kleurstelling, wel vol enthousiasme wil gaan besturen en tevens bewonderende blikken zal oogsten. Kunst op wielen.

Uitrusting

Een Mistral werd in die jaren standaard voorzien van het mooiste en soepelste leer. Ook de tegenwoordig onbetaalbare Borrani spaakwielen waren in de koopprijs opgenomen. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om.

Exterieur

Deze Mistral is er een van voor 1967, Maserati ging in dat jaar over op staal waar eerder aluminium voor de carrosserie werd gebruikt. Als gevolg van goede zorg, uiteraard garagestalling en de droge Portugese lucht heeft de auto nimmer corrosie gekend. Ook de bodem is ongelast. De carrosserie is louter om cosmetische redenen vakkundig nieuw gespoten in de originele kleur. Dit op een gave en strakke basis met perfect symmetrische passingen. Het chroomwerk is rondom van hoge kwaliteit en heeft een mooi diepe glans. Deze Mistral heeft een geweldige uitstraling en is in deze kleurcombi waarschijnlijk de meest begeerlijkste.

Interieur

Prachtig origineel interieur. Zo'n tien jaar terug zijn de stoelen in de oorspronkelijke vorm en kleur nieuw bekleed. De vloerbekleding, deurpanelen en dashboard zijn allen origineel en in bijzonder mooie staat. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen in de auto aanwezig. Het spectaculaire dashboard met de klassieke Jaeger klokken is geheel origineel en onbeschadigd. Alles functioneert naar behoren.

Interieur Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is evenals de motor zelf volledig origineel, en dat is bijzonder. 'Matching' motor. Keurig door een specialist onderhouden. Loopt mooi rond, uitstekende oliedruk, geen vreemde geluiden of rook.
Achterin ook alles origineel en mooi. Schoon en onbeschadigd. De originele Borrani spaakvelgen zijn schitterend en hebben een mooi diepe glans. Correcte Michelin banden aanwezig.

Motor Maserati Mistral 3700 '65 €229.500,-

Service geschiedenis

Deze Maserati Mistral werd gebouwd in 1965. Het is een exemplaar uit de eerste serie met aluminium carrosserie. Ze werd direct na het verlaten van de fabriek in Modena naar Portugal getransporteerd waar ze haar gehele leven verbleef. De auto bleef bij twee bekende Maserati eigenaren langdurig in de collectie en werd derhalve een graag geziene gast op concours' en evenementen. Recent na bemiddeling van een goede relatie in de juiste kringen rondom de hoogwaardige klassieke auto in Portugal aangekocht, op leeftijd gekomen wil de laatste eigenaar zijn collectie wat verkleinen. Dankbaar vond de auto haar weg naar Warmond alwaar u haar in volle glorie kunt komen bewonderen. Echt een schoonheid.