Mercedes Benz 250SE Sedan '67

Te koop: Mercedes Benz 250SE Sedan '67

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 250SE Sedan '67

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 250SE Sedan '67
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 44.475   Vermogen 150 pk
Bouwjaar 1967   Cilinderinhoud 2497 cc
Kleur exterieur Beige   Motor configuratie 6 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Beige/grijs   Motor nummer Matching
Bekleding Skai/stof   Velgen 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,8 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 190 km/u   Productieaantallen 55181
Chassisnummer 10801410049197   Overig Originele auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De S-klasse van Mercedes is de nog altijd tot de verbeelding sprekende hoogste modellenreeks van Das Haus. De S van Sonder klasse (in het Nederlands Super klasse) is voor velen het hoogst haalbare op vier wielen. De W108 serie, geproduceerd van 1965 tot 1972 werd nog niet aangeduid als de S-klasse echter wordt nu wel gezien als de feitelijke start van de S-klasse die tot op de dag van vandaag bestaat. Het W108 model kreeg ook al een grote S mee achter de modelaanduiding. De hier toegevoegde E stond dan weer voor Einspritz. Injectie in goed Nederlands. De 250 modellen waren de eerste die in 1965 de fabriek in Stuttgart verlieten en vanwege de authentieke en meest pure uitvoering inmiddels een rijzende Ster in de wereld van de klassieke auto's. Vooral wanneer de auto haar originele en ongerestaureerde uitstraling die bijvoorbeeld deze 250SE nog laat zien heeft behouden. Als ware het een tijdmachine wanneer u instapt is alles nog origineel uit 1967. Op dezelfde bekleding zat in 1967 de eerste eigenaar, dezelfde elegante versnellingspook lag destijds in de hand van de eerste eigenaar of wellicht eigenaresse. Het besef dat deze auto, die voorbestemd was om als dagelijks luxe vervoer van personen te gaan dienen, nu nog in deze staat is moet toch ook uw hart sneller doen kloppen. Immers een 300SL vleugeldeur verdween als automatisch onder een kleed in de garage, de vierdeurs 250SE meestal niet. En dan vind je de zeldzame uitzondering op de regel. Een fantastisch rijdende en geheel originele SE die duidelijk zichtbaar geen zwaar leven had en al helemaal niemand op de achterbank heeft gehad. Van de laatste eigenaar weet ik dat wel zijn dochter in deze auto getrouwd is, ik heb haar gezien en kan u verzekeren dat was éénmaal 56kg rechtsachter. Wel zo'n dochter waar je naar blééf kijken in de achteruitkijkspiegel, het mag dan ook vermeld dat de auto altijd schadevrij is gebleven. Belangrijker nog, deze SE is tot op de dag van vandaag roestvrij, voor een Duitse auto uit de jaren 60/70 toch ook echt een bijzonderheid. Het is dan ook een bijzondere gelegenheid dat ik deze zo ongeschonden 250SE kan aanbieden.

Uitrusting

Aan de opties verdiende Mercedes in die tijd kennelijk niet veel. Er is wel stuurbekrachtiging, daar hoefde u dan niet eens voor te betalen.

Exterieur

De geweldig strakke en originele carrosserie van deze 250SE is een vermelding waard. In klassiek grijswit en geheel onbeschadigd. Nergens roest en ook nooit aan gelast of gerestaureerd. Alles sluit perfect zoals het origineel was. De lak heeft een fraaie glans en heeft geen enkele steenslag of kras. Ook het chroom glanst rondom overal. De bumpers hebben geen weersinvloed gekend en zijn vrij van parkeerschade. Ook de bodem is origineel en roestvrij.

Interieur

Zoals eerder opgemerkt, een tijdmachine die u terugbrengt als ware het 1967 nadat u bent ingestapt. Niets aan het interieur werd vernieuwd of aangepast. Onder de huidige kokosmatten liggen de originele kunststof matten uit 1967. De stof op de stoelen is nog origineel en de vorm van de stoelen is volledig behouden gebleven. Ook de deurpanelen, dashboard, hemelbekleding, etc. het is allemaal 'mooi oud geworden'. Onbeschadigd ook. Wat een bijzondere sfeer!

Interieur Mercedes Benz 250SE Sedan '67

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Prachtige motorruimte! De binnenschermen mooi schoon en in de originele lak, geen oliesporen in de motorruimte, ook geen roest. Het geheel heeft een zeer verzorgde en originele uitstraling. Ook recent nog onderhouden. De op de foto's ontbrekende accubeugel is bij de auto aanwezig. Alle fabrieksplaatjes en stickers keurig aanwezig. In de kofferruimte is nog de originele mat op de laadvloer aanwezig. Ook daaronder geen roest of sporen van vocht. Er is een volwaardig reservewiel en een krik alsmede boordgereedschap. Op de 14inch velgen met originele wieldop zo goed als nieuwe Michelin banden.

Motor Mercedes Benz 250SE Sedan '67

Service geschiedenis

De geconserveerde conditie van deze 250SE dankt de auto aan haar herkomst. Ze werd nieuw verkocht in het Italiaanse binnenland ten zuiden van Bologna. De auto werd altijd garage gestald en kende slechts drie eigenaren. Aan alles is te zien dat de auto zeer weinig is gebruikt echter wel regelmatig werd onderhouden. Zo zijn de banden recent en is de uitlaat vorig jaar vernieuwd. Ook de accu is nog door de laatste eigenaar vernieuwd bij de MB dealer. Kortom een keurig verzorgde en originele SE. Klassieke Mercedessen maken nog steeds een positieve waardeontwikkeling door mits ze aan de belangrijkste criteria van liefhebbers voldoen. Ik kan u verzekeren dat doet deze 250SE ook.