Mercedes Benz 280SE Sedan '72

Te koop: Mercedes Benz 280SE Sedan '72

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 280SE Sedan '72

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 280SE Sedan '72
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 78.448   Vermogen 160 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 2778 cc
Kleur exterieur Donkerblauw Metallic   Motor configuratie 6 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Blauw   Motor nummer Matching
Bekleding Velours   Velgen Staal met wieldop
0 - 100 km/u 9,8 sec   Banden Michelin XWX
Topsnelheid 193 km/u   Productieaantallen 91051
Chassisnummer 10801810075480   Overig Zeer origineel en mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Het toonaangevende Italiaanse Klassieker magazine 'Ruoteclassiche' publiceert regelmatig een overzicht van de populariteit van klassieke auto's. Bij de tien snelste stijgers staan de Lancia Fulvia, BMW CS én de Mercedes W108 S-klasse. Niet voor niets ontdekt het grote publiek wat de Mercedes liefhebber en verzamelaar al wist, de W108 is Mercedes op haar best. Een prachtig tijdloos ontwerp, vooruitstrevende techniek zonder onverantwoord grote risico's, comfortabel en veilig. De 108 serie was een groot succes voor Mercedes. Dankzij het uitbundige gebruik van chroom en de klassieke jaren zestig uitstraling is het de best rijdende S-klasse met het meeste gewaardeerde uiterlijk. Dankzij krachtige en daardoor soepele motoren en bijvoorbeeld stuurbekrachtiging ook een snelle en zeer comfortabele auto. Ze waren uiteraard bedoeld voor dagelijks en intensief gebruik. Een beperkt aantal ontsprong die dans en werd als 'zondagmiddag auto' gekoesterd zodat u er nu nog vele kilometers mee voort kunt. In Noord Europa vielen ze meestal ten prooi aan het roest-spook terwijl men in warme en droge delen van de wereld dikwijls het geld niet had voor zo'n statusrijke auto. Kortom een hard en mooi origineel exemplaar vinden is nog geen gemakkelijke opgave. Dit oorspronkelijk in Italië geleverde exemplaar is natuurlijk weer de uitzondering op de regel, zoals u van mij gewend bent. Droog, strak en roestvrij plaatwerk. Mooi chroom en zelfs het originele interieur nog. Dat is een originele 'overlever' die van een klassieker een echte tijdmachine maakt.

Uitrusting

Mooi uitgerust met getint glas, stuurbekrachtiging, velours bekleding en armsteunen voor en achter.

Exterieur

De carrosserie van deze 280SE is strak, gaaf en zonder roest. Alle passingen zijn mooi symmetrisch en de deuren sluiten als vanzelf. De auto is altijd schadevrij gebleven. Niet aan gelast. De blauw metallic lak is mooi vol van glans en onbeschadigd. Het chroom is eveneens mooi en nergens verweerd. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen, de auto heeft een mooi originele uitstraling.

Interieur

De originaliteit van het interieur verdient een extra vermelding. Duidelijk zichtbaar had deze 280SE geen zwaar leven. Het realtief kwetsbare velours is nergens stuk en zit mooi strak en glanzend op de stoelen en achterbank. Op de luxe zetels staan originele hoofdsteunen. De vloerbekleding is origineel en in zeer goede staat. Het hout bovenop het dashboard is niet kapot door de warmte van de zon. Stap in en laat u meevoeren naar 1972.

Interieur Mercedes Benz 280SE Sedan '72

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een 280SE is het eerste model van de 108 serie met mechanische Bosch injectie. De zes cylinder lijnmotor loopt er mooi rustig en gelijkmatig door rond en levert 160pk aan de achterwielen. Comfortabel en voor die tijd ook best snel. In de motorruimte van deze 280 is de originele motor aanwezig. Ook in de motorruimte geen roest, alles is mooi origineel blauw. Het schutbord heeft de originele isolatie nog en er is niets veranderd of onvakkundig aangepakt in de motorruimte. De kofferbak is droog en roestvrij. De bodem hier is ook nooit vochtig geweest. Er is een volwaardig reservewiel, gereedschap en een originele draaikrik. De stalen velgen hebben de correcte MB wieldoppen en uitstekende Michelin banden.

Motor Mercedes Benz 280SE Sedan '72

Service geschiedenis

Nieuw verkocht door een Italiaanse Mercedes dealer. Toevallig kennen we die en hij wist te vertellen dat zijn vader de auto destijds aan een succesvolle advocaat uit Bologna verkocht. De auto had slechts drie eigenaren daarna en werd mij door een Mercedes liefhebber/handelaar aangeboden, wetende dat ik een liefhebber ben van dit type. Ik reed al eens meer dan drie jaar privé in een dergelijke auto. Heerlijk voor dagelijks gebruik. Ik ken ook de 'zwakke' plekken goed. Dit exemplaar is bovengemiddeld mooi en goed. Wordt afgeleverd met Nederlands kenteken, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.