Mercedes Benz 500SL Roadster '02 88.000km

Te koop: Mercedes Benz 500SL Roadster '02 88.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 500SL Roadster '02 88.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 500SL Roadster '02 88.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 87.654   Vermogen 306 pk
Bouwjaar 2002   Cilinderinhoud 4966 cc
Kleur exterieur Alabaster White   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 18 inch AMG velgen
0 - 100 km/u 6,3 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 120000
Chassisnummer WDB2304751F033350   Overig Echt in topconditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Al sinds 1954 heeft Mercedes de inmiddels legendarische SL op het menu staan. De moderne Roadsters hebben uiteraard technisch weinig meer van doen met de, destijds overigens wel zeer vooruitstrevende SL's, alleen het basis ontwerp bleef overeind. Een lange sierlijke motorkap, grote deuren om gemakkelijk in te kunnen stappen en een kort kontje. Onderhuids en natuurlijk ook uiterlijk onderging de langst in productie zijnde modellenreeks van Mercedes forse veranderingen. In 2001 kwam voor het stoffen cabriodak, vrij revolutionair, een opvouwbare constructie in de plaats. Een knap ontworpen, en in de praktijk betrouwbaar blijkende, constructie die de nadelen van het rijden onder een lap stof wegnam. Of het ook mooier is laat ik aan u. Feit is dat men al rijdend nauwelijks verschil waarneemt tussen een coupe of deze cabriolet. Stil, veilig en stijlvol. In de meest tot de verbeelding sprekende 500SL gaat dat gepaard met een vorm van comfort, souplesse en desgewenst snelheid die alleen Mercedes biedt. Het Active Body Control systeem, nieuw in de R230 SL, zorgt er voor dat dit onder alle omstandigheden zo veilig mogelijk wordt uitgevoerd. Hoewel het forse motorvermogen van de 500SL vooral aangewend wordt ter verhoging van het comfort, vermogen zorgt immers voor minder toeren en meer motorsouplesse. Tegelijkertijd zorgt die heerlijke V8 natuurlijk nog steeds voor de mooiste uitlaatroffel in autoland. Het standaard meegeleverde windscherm en instelbare stoelverwarming maakt dat u daar bijna het gehele jaar van kunt genieten. Er is voor de koopprijs van deze geheel originele prachtige SL met deze lage kilometerstand, geen vergelijkbare auto te koop. U krijgt een lange lijst van opties en veiligheidsvoorzieningen én een absoluut topproduct uit de moderne autoindustrie voor een relatief bescheiden prijs t.o.v. de nieuwprijs.

Uitrusting

Zeer compleet met o.a. automatische climat control, volledig electrisch verstelbare stoelen met geheugen, stoelverwarming, cruise control, electronisch instelbaar onderstel, Active Body Control, geintegreerd upgraded audiosysteem met navigatie en Bose luidsprekers, multifunctioneel en electrisch verstelbaar stuur, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, parc distance control voor en achter, xenon verlichting, windscherm, etc.

Exterieur

In Alabaster White uitgevoerde carrosserie. Geheel origineel en schadevrij. Geen gebruiksspoor of steenslag op te vinden. Zelfs de in de wagenkleur gespoten bumpers hebben geen steenslag of parkeerbeschadigingen. Een echte liefhebbersauto, dat is te zien.

Interieur

Ook het interieur ademt een al originaliteit en zorgvuldigheid uit. Geen gebruikssporen of beschadigingen, niet in gerookt en geen enkel knopje kaal. De mooi lage kilometerstand ziet u terug in alles.

Service geschiedenis

Deze 500SL, voorzien van de uiterst betrouwbare V8 waar Mercedes er miljoenen van produceerde voor div. autotypes, is afkomstig van de tweede Nederlandse eigenaar. Een ons bekende ondernemer die de auto keurig verzorgde. Alle originele boekjes van de auto zijn aanwezig. Wij leveren deze SL af inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.