Porsche 356 B Coupe '62

Te koop: Porsche 356 B Coupe '62

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 356 B Coupe '62

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 356 B Coupe '62
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 98.415   Vermogen 60 pk
Bouwjaar 1962   Cilinderinhoud 1598 cc
Kleur exterieur Lakkwart   Motor configuratie 4 cilinders met carburateurs
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer 705952
Bekleding Leer   Velgen 15 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,8 sec   Banden Hankook
Topsnelheid 163 km/u   Productieaantallen 15354
Chassisnummer 120062   Overig Kleurcombinatie!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Hoewel Ferry Porsche met de eer ging strijken was het één van zijn Oostenrijkse medewerkers die het wereldberoemde ontwerp tekende. Erwin Komenda is een naam die ook uw buurman had kunnen hebben. Erwin had waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden dat zijn ontwerp anno 2014 meer aandacht zou trekken dan een ernaast geparkeerde Supercar met 600pk. De 356 B heeft 60pk. Het inmiddels iconische ontwerp bezit een uit eenvoud voortkomende charme die de auto zeer geliefd heeft gemaakt.
Onderschat ook de rijeigenschappen niet. Het geringe wagengewicht en de voortdurend evoluerende techniek maakte van de 356 een heerlijke en strak sturende rijdersauto waarin het ook nu nog genieten is. Het is een uitermate sfeervolle liefhebbers auto dankzij de heerlijke motorsound en bijvoorbeeld het uitzicht op het klassieke dashboard met tellers die een kunststuk op zich zijn. De 356 staat al jaren bovenaan in de lijst der iconische klassiekers en wordt daarom steeds waardevoller. Naar schatting is nog de helft van de productie beschikbaar en die was al niet groot vergeleken met de huidige productieaantallen van Porsche. In een economie waar geld op de bank niets meer opbrengt is kunst op wielen een verstandige en tegelijkertijd vooral leuke investering.

Uitrusting

Opties waren er in die tijd niet echt. Het fraaie Nardi stuur is wel een interessante extra.

Exterieur

Deze 356 B werd tien jaar terug vakkundig gerestaureerd. De destijds nog originele bodem bevonden wij inmiddels te slecht om de auto verantwoord te koop aan te kunnen bieden, deze werd dan ook met origineel plaatmateriaal vernieuwd, factuur beschikbaar. De carrosserie is moois strak en het spuitwerk is van hoge kwaliteit. Geheel stofvrij en mooi 'dun' aangebracht. Mooie correcte passingen, motor- en kofferklep liggen keurig recht. De auto heeft als geheel een bijzonder fraaie, stijlvolle en klassieke uitstraling.

Interieur

Het interieur werd eveneens nieuw uitgevoerd. Nieuwe bekleding op de stoelen, vloerbekleding, dashboard bovenop nieuw en zelfs de hemelbekleding werd niet overgeslagen. Al het gebruikte materiaal is origineel en tijdcorrect. Het fraaie gelakte Nardi stuur is zo goed als nieuw. Mooi dashboard in de correcte wagenkleur. Er zijn geen beschadigingen of gebruikssporen in de auto.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de schone motorruimte treft u de correcte 60pk 4 cylinder boxermotor welke een afgeleide was van de door Porsche ontworpen VW motor. De motor is recent gereviseerd en start en loopt perfect, rookt niet en klinkt degelijk. In de 'kofferruimte' voor staat het reservewiel, een 6 volt accu en ligt het gereedschap en krik. De stalen velgen zijn voorzien van mooi glanzende verchroomde wieldoppen. De banden worden nog vernieuwd.

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in Italië, een Europese uitvoering met kilometerteller dus. Dankzij het milde landklimaat is de carrosserie mooi geconserveerd. Deze werd alleen om cosmetische redenen gerestaureerd. In 2016 is de motor grotendeels gereviseerd. Rekeningen beschikbaar. De auto rijdt uitstekend, 'snel' en soepel. Wordt afgeleverd met Nederlands kenteken in luxe 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.