Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59

Te koop: Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 14.287   Vermogen 75 pk
Bouwjaar 1959   Cilinderinhoud 1571 cc
Kleur exterieur Fjord Green   Motor configuratie 4 cylinder carburatie
Kleur interieur Beige   Motor nummer 800139
Bekleding Beige leer   Velgen 15 inch staal met verchroomde wieldop
0 - 100 km/u 15 sec   Banden Vredestein Sprint Classic
Topsnelheid 175 km/u   Productieaantallen 1320
Chassisnummer 108962   Overig Zeer fraai en goed gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Slechts weinig automodellen uit de groeiperiode na de tweede wereldoorlog kunnen op zoveel sympathie rekenen als de iconische Porsche 356. Iedere rit met deze auto is vanwege 'de vele duimen omhoog' alleen daarom al een belevenis. De 356 B T5 was het laatste model met de enkele grill in de motorkap terwijl het de technisch sterk verbeterde opvolger was van de voorgaande A serie. De B versie met enkele grill is de zeldzaamste uit de serie. Deze 356 B zag in 1959 het levenslicht in de fabriekshal van Reutter die Porsche, samen met Karmann, had ingeschakeld om aan de relatief hoge vraag te kunnen voldoen. De motor- en versnellingsbak montage alsmede de afbouw werden bij Porsche zelf uitgevoerd. Er werden vervolgens veel 356's naar Amerika geëxporteerd, het hier aangeboden exemplaar bleef echter aan deze kant van de oceaan. Ze werd volgens de aanwezige 'geboorteakte' nieuw verkocht in het vaak zonnige Italië waar het plaatwerk mooi geconserveerd bleef. In 2014 werd de auto naar Nederland gehaald door een Nederlandse Porsche dealer. In opdracht van deze dealer werd het lakwerk en interieur vernieuwd vanwege de inmiddels zichtbare gebruikssporen. De carrosserie is nog steeds strak, gaaf en absoluut roestvrij, de auto heeft als geheel een prachtige uitstraling. Rijdt geweldig, mede dankzij de sterker gereviseerde 1600 Super motor (75pk) en het lage wagengewicht ook nog indrukwekkend snel en soepel. Let u op de foto's op de kwaliteit van het lakwerk, symmetrische passingen en het schitterende interieur. De auto heeft als geheel een prachtige uitstraling. De Porsche 356 is een icoon met een uit eenvoud voortkomende unieke sfeer en romantiek die geen andere klassieker zo sterk biedt.

Uitrusting

In die tijd maakte autofabrikanten nog geen 'misbruik' van oneindig lange optielijsten. De radio en verchroomde wieldoppen zijn dan nog wel het vermelden waard.

Exterieur

Zeer fraaie strakke carrosserie in de originele kleur Fjord Green met keurige passingen. Droog en roestvrij. Het spuitwerk is beschadigingsvrij, en niet vorige week aangebracht. De huidige lakstand is een goede indicatie voor de kwaliteit van het onderliggende staal. Kofferklep en motorkap sluiten perfect aan. Chroom is overal volglanzend. Al het glaswerk onbeschadigd en origineel. Bumpers mooi recht op de auto. Ook de bodem is uiteraard hard en roestvrij.

Interieur

Onderdeel van de restauratie was ook het nieuw bekleden van het interieur. Soepel leer op de stoelen, deurpanelen en dashboard. De stoelen zijn ook nieuw gevuld, bieden daardoor een comfortabele zit. De vloerbekleding werd vernieuwd met het correcte materiaal, hemelbekleding eveneens nieuw. Het dashboard heeft alle meters die zo goed als nieuw zijn, werken ook allemaal. De radio is tijdcorrect. Er is een origineel en onbeschadigd stuur aanwezig. Echt een zeer mooi en origineel uitziend geheel.

Interieur Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Achterin treft u de originele 1571cc Super motor die 75pk op de achterwielen brengt. Draait mooi rond, rookt en lekt niet. De motorruimte is keurig schoon en verzorgd. Originele fabrieksstickers op de juiste plaats aanwezig. De kofferruimte is keurig origineel en schoon. Hier treft u een volwaardig reservewiel, complete gereedschapset en correcte krik. De verchroomde velgen zijn mooi en voorzien van verchroomde wieldoppen. Goede Vredestein banden daar omheen.

Motor Porsche 356 B T5 Super Coupe originele motor en kleur '59

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1959 in Italië. Het originele kenteken alsmede de 'Wagenkarte' zijn nog bij de auto aanwezig. In 2014 verhuisde de auto naar Nederland. Deze liet de auto restaureren en reviseren. Goed te zien is dat niets werd overgeslagen. De auto werd verkocht aan de enige Nederlandse, ons bekende, eigenaar. Deze bracht de 356 onder in zijn uit meerdere Porsche bestaande collectie die hij nu wegens ruimtegebrek en een verhuizing wat wenst te verkleinen. Nu te koop in deze schitterende originele kleurstelling bij ons, voorzien van kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt. Geheel rijklaar voor de bijzondere rijervaring van hoe dat in 1959 was.